Bylo těžké odejít z Gladbachu, prohlásil Schulz

07.12.2018, 17:57
Aktuality
Skvělé období prožívá Nico Schulz, jemuž dobré výkony za Hoffenheim zajistily pozvánku do reprezentace, přestože ještě před rokem a půl to vypadalo zdaleka jinak. Odchod z Gladbachu 25letý křídelník těžce nesl...

Schulz je odchovancem Herthy BSC, kde se probojoval do prvního týmu a posléze si za "Starou dámu" rovněž odbyl debut mezi německou elitou. Trvale se však do sestavy neprotlačil

Před více než třemi lety proto Schulz kývl na nabídku Gladbachu, ovšem jestliže se v hlavním městě nedokázal natrvalo prosadit do základní jedenáctky, za "Hříbata" prakticky nehrál.

Během sezóny 2015/16 nastoupil levonohý univerzál za porýnský celek do pouhých dvou (!) utkání, a když se to nezměnilo ani během dalšího ročníku, bylo jasné, že znovu vymění dres. "Bylo těžké, když jsem musel odejít z Mönchengladbachu," vrátil se zpátky v čase Schulz.

Možná trochu překvapivě si šikovného leváka vybral Hoffenheim, jenž za odloženého hráče poslal tři miliony eur, nutno podotknout, že tahle investice se mu již bohatě vrátila. Schulz se postupem času probojoval do základní jedenáctky a na jaře už patřil k oporám rozjetého stroje.

Nastavený trend udržel Schult i letos a odměnou mu byla pozvánka do reprezentace, za kterou do této chvíle odehrál čtyři zápasy. "Je to pro mě obrovská satisfakce a důkaz toho, že když přidáte, budete za své úsilí odměněni. Je potřeba věřit v sebe sama," řekl 25letý univerzál, jehož tržní hodnota se od příchodu z Borussie Mönchengladbach sedmkrát znásobila.

Hoffenheim má se Schulzem smlouvu do roku 2020, všechno ale nasvědčuje tomu, že by měl žádaný levák kontrakt prodloužit, neboť si současné angažmá nemůže vynachválit. "Můžete se tady plně soustředit na fotbal, nic vás nerozptyluje," pochvaluje si Schulz, jenž od svého příchodu odehrál za sinsheimský celek 41 soutěžních utkání. "Hoffenheim je pro mě ideálním místem," doplnil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rudnevs

Dobrý prestup... Hrá za lepší klub, má stále miesto a dostal sa do reprezentácie.

Mimochodom ten rozhovor je zaujímavo preložený, Schulz v tom rozhovore nepovedal, že bolo ťažké odísť z Gladbachu, ale že bolo ťažké zniesť, že bol odtiaľ vyhnaný... Čo myslel tým, že bol vyhnaný, nechápu ani fanúšikovia Gladbachu, v diskusii na tm sa vyjadrujú, že sú sami prekvapení.

Reagovat
jv

No, schválně jsem to napsal takhle neutrálněji, když tam neuvedl důvod toho, proč byl "vyhnaný".

Reagovat
Seydou Doumbia

''Hrá za lepší klub'' to snad dlouho nebude pravda

Reagovat
Rudnevs

Tak áno, hneď po odoslaní som si uvedomil, že to s tým lepším klubom, je trochu diskutabilné... Hoffenheim síce posledné dve sezóny skončil nad Gladbachom a hrá CL, ale dlhodobo má samozrejme Gladbach väčší zvuk a najmä po odchode Nagelsmanna na tom asi Hoffenheim bude trochu inak.

Reagovat
Seydou Doumbia

V to taky věřím. Hoffe musí jít dolů a naopak Gladbach se udržet co nejdéle mezi top týmy.

Reagovat
stas87

Nie len mna prekvapil. Nemal by ochdadzat z TSG. Ten ich futbal mu maximalne sedi, dostane sa do castejsie do koncovky a ma skvelu fyzicku. Pekne sa vyhral za tie styri roky. Pripomina mi Kaderabka, hernu inteligenciu na vysokej urovni nema, ale pristup a kvalitnny center dokaze poslat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele