Byla to noc snů, rozplýval se čtyřgólový Castellanos po souboji s Realem Madrid

26.04.2023, 13:32
Aktuality
Taty Castellanos (© AFP)

Životní zápas za sebou má Taty Castellanos. Jeho Girona včera hostila Real Madrid a španělského mistra přestřílela 4:2, útočník si na své konto připsal čtyři góly.

Stal se hrdinou zápasu. Jeho "one man show" se navždy zapsala do historie katalánského klubu. Castellanos předčil i krajana Lionela Messiho a připojil se po bok Roberta Lewandowského, který dokázal, stejně jako argentinský objev, vstřelit Bílému baletu ve 21. století čtyři branky v jednom zápase.

"Byla to noc snů," řekl Valentín, kterému se zkráceně přezdívá "Taty".

"Děkuji rodině a všem lidem v Mendoze," pokračoval rodák z podhůří And. "Odehráli jsme skvělý zápas proti velkému soupeři. Byl sen skórovat proti Realu, ale dát čtyři góly.... To jsem si nikdy nedokázal ani představit," dodal útočník Girony.

Radost dlouholetého hráče New Yorku City neznala meze: "Jsem za všechno moc rád - za sebe i za tým - mluvíme o nejlepším týmu na světě, kterému jsme se postavili velmi dobře."

Individuální statistiky Tatyho Castellanose proti Realu (©Livesport / @GironaFC)

Všechno se sešlo

Míchel, manažer Girony, se snažil euforii krotit. "Měli jsme skvělou mentalitu, přečkali jsme úvodní tlak, kdy byl soupeř daleko lepší," uvedl trenér.

"Byli jsme odvážní. Když jsme měli míč, věděli jsme, co chceme udělat. Dnes se to všechno sešlo. Hráči si takové vítězství zaslouží," potěšilo bývalého lodivoda Huescy či Raya.

"Snažili jsme se je rychle zastavovat, protože samotný Vinicius vás může potopit," pokračoval trenér. "Byli jsme velmi efektivní, gól z první šance nám dodal hodně sebevědomí."

Míchel si je vědom, že ani soupeř neměl svůj den. "Abyste něčeho takového dosáhli, musíte být velmi dobří a oni musí být pod svou úrovní. A dnes se sešlo obojí."

"Taty nám byl vždycky přínosný. Jsme malý tým a nežijeme jen z gólů. Je důležitý kvůli veškeré práci, kterou odvádí. Proti Barceloně gól nedal a vypadalo to, že se je z formy. A dnes se na něj podívejte. Všechno zvládl perfektně," rozplýval se nad hrdinou večera jeho kouč.

Cíl téměř splněn

Trenér Girony neopomněl ani skvělý výkon obránce Martineze. "Arnau je ve svých 19 letech nejinteligentnějším hráčem týmu," měl jasno Míchel a doplnil: "Ví, kdy má co udělat. S Viniciusem sice trpěl, ale je velmi inteligentní a všechno zvládl perfektně."

Katalánci se přiblížili jistotě záchrany, která byla před sezonou jejich hlavním cílem. "Se 41 body jsme velmi blízko záchraně. Netroufám si to říct s jistotou, ale dnes jsme udělali obrovský krok vpřed. Myslím, že to zvládneme," potěšilo trenéra.

Autor: Livesport.cz / David Alonso

Komentáře (6)

Přidat komentář
JacoBee

Jaký trosky ten real.

Reagovat
Jordi Alba

Arnau bohužel asi po sezóně za lepším, no. Hezky tam toho blbouna týral, kterej jenom na soubojích mezi těma dvěma měl vidět dohromady červenou.

Reagovat
Kluivert9

Škoda, že si ho klasicky nechá Barca utéct...

Reagovat
Jordi Alba

Bylo by to hezký, ale musí hrát. Nejsem si jistej, že by Xavi stavěl jeho i Baldého po krajích a dělat náhradníka nějakýmu ze stoperů co bude jednička na RB, mu klasicky zkurví kariéru.

Reagovat
Eichel

tak snáď sa spamatajú, RB je potrebné

Reagovat
sergi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele