Burnley vyřadilo Arsenal a sní o trofeji

03.12.2008, 10:47
Aktuality
Druholigové Burnley pokračuje ve spanilé jízdě anglickým Ligovým pohárem. Tým manažera Owena Coyla včera vyřadil Arsenal, dříve už z poháru vyřadil také Chelsea. Burnley si nyní věří a dokonce pomýšlí na zisk trofeje.

Arsenal nastoupil v Carling Cupu tradičně s velmi mladou sestavou. Ta podala dobrý výkon, jenže v úvodech poločasů inkasovala a sama nebyla schopna ani z četných pokusů překonat brankáře Briana Jensena.

Po výhře 2:0 Burnley postoupilo do semifinále. Celý tým oslavoval právě Jensena, který předvedl několik skvělých zákroků. Může Burnley pokračovat ve své jízdě dál? "Proč ne? Ve fotbale je všechno možné," svěřoval se stanici Sky Sports šťastný brankář.

"Potřebujeme dobrý los a trochu štěstí, pak kdo ví. Uvidíme, koho dostaneme. Náš klub čeká velká sláva, vždyť hrajeme semifinále," pokračoval Jensen. "Dneska se nám zadařilo. Kev vstřelil dva krásné góly."

Právě Kevin McDonald byl druhou hvězdou zápasu. "To byly nejlepší góly, které jsem v kariéře dal. Ale měli jsme hlavně skvělého gólmana. To bylo hlavní a to rozhodlo," pochválil spoluhráče.

S výkonem čtvrtého týmu League Championship byl spokojen manažer Owen Coyle. "Mezi týmy nebyl žádný rozdíl. Šli jsme do zápasu s čistou hlavou a odehráli jsme to, co jsme chtěli. A zapsali jsme se do klubové historie," usmál se kouč.

Hůře se hovořilo jeho protějšku Arsenu Wengerovi, jeho tým letos vypadl ze soutěže o kolo dříve. "Vzadu jsme byli trochu zranitelní, ale snad šestkrát byl náš hráč sám před brankářem," hodnotil. "Měli jsme potenciál i s mladým týmem dojít do finále, los jsme měli dobrý."

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobře jim tak, Gunnersákům

Reagovat
smazaný uživatel

no jo zacnou si verit a hned pujdou do riti dokud byli za outsidery tak meli sanci prekvapit. ted kdyz si veri jsou jejich sance mnohem mensi

Reagovat
smazaný uživatel

aspon se vráti nohama na zem...

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinale ligoveho poharu je na programu az nekdy v novym roce. Cili spousta prace a dlouha doba kdy se muze prihodit semifinalistum spousta pijemnych nebo nepohodlnych starosti. Osobne si myslim ze kohouti obhaji tuto trofej.

Reagovat
smazaný uživatel

Se stylem nasazování hráčů, jaký praktikují Gunners je jasné, že dříve nebo později v každé soutěži padnou na hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Gunners jediný co, vám na to řeknu je...

Reagovat
fantomas

To bylo ale pošušnáníčko. V první půli spalovna jako za starých časů, v druhé půli pohled na soubor nechutných individualistů, z čehož nejhorší byl mistr světa amoleta "kliček (rozuměj stahovaček)" Nicklas Bendtner. Milánkové, prdelky, kličičky, parádičky a všelijaké vaše vývrtky si dělejte za stavu 5:0, ale pro nás! Ne, když se vám celý stadionek v Burnley směje (o prdeli, kterou z nás měli sami soupeři na hřišti, radši ani nameluvě) a ironickým potleskem ocení každou vaši zoufalou malou domu. Bendtnerově slavnostnímu dovršení "hattricku" se taky nešlo jinak než smát, stejně jako tomu, jak ho ukázkově vycvičil Elliott. Sorry guys, todle byla ta pravá nefalšovaná ostuda. Nikdy více!

Reagovat
smazaný uživatel

to byla fakt až taková tragédie??já jsem tu wengerovu mladou bandu hrát nikdy neviděl, tak netuším jak na tam jsou...prostě to nezvládl Arsenal a ne že by Burnley něco předvedlo, je to tak?

Reagovat
fantomas

Určitě předvedlo...hrálo chytře přesně to, co na nás platilo. Jinak naši hráli alibisticky (to si hodně oblíbili poslední dobou) a solovali...v první puli šel Bendtner dvakrát sám, jednou Randall, pak ještě Vela..hruza.

Reagovat
smazaný uživatel

No vcera to bolo strasne,tie spalene sance ....Na konci co spalil Bendtner to by snad dala gol aj moja babka... Ale nemusis hned takto suverenne skritizovat...predosle dva zapasy odohrali excelentne v CC...len to je celkovy problem Arsenalu tuto sezonu..nevie podavat stabilne dobre vykony...iba stabilne zle Som zvedavy ako si poradia s Wiganom....neuspech by ma vobec neprekvapil...

Reagovat
fantomas

Já si servítky pravidelně neberu, co vidim, to hodnotim...předchozi vykony mi sou ukradeny.

Reagovat
smazaný uživatel

no vsimol som si Vies CC treba pustit pre Tottenham,pre nich je to nieco ako vyhrat ligu majstrov

Reagovat
fantomas

To jo.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ty jsi teda nějakej idealista. Ostuda? A taková kritika? Kdyby s nima hrálo to nejlepší tak jo, v tomhle případě nevidím důvod.

Reagovat
fantomas

Já opravdu nejsem z těch, kteří by hledali výmluvu v průměrném věku sestavy. Bude snad za pár let někoho zajímat, že áčko nehrálo? V žádném případě, stejně tak mě ted nezajímá, že jsme to (možná!) prohráli kvuli mládí, přičemž áčko by o tolik zkušenější ani nebylo. Promin, ale když i hráč z áčka, téměř jediný na hřišti vyjma Silvestreho, je nejhorší z celého mančaftu, to už něco znamená. Ti kluci maj talent, ale nelze jinak než se opřít do jejich katastrofální koncovky (vynikal opět náš Big Dane) a přílišného individualismu, což je věc, kterou já ze všeho nejvíc nesnášim a odsuzuju. To se na mě nezlob.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky nehledám výmluvu ve věku týmu. Mě nezajímá, že za 5 let se nikdo nebude ptát jaká sestava hrála, to ať se klidně nezajímá. Jde o to, že tenhle cup beru jako šanci pro mladý hráče se ukázat, vždycky jsem na ně zvědavej a bývají to zajímavé zápasy. Ty bereš CC jinak?

Potom jsi mluvil o neproměňování šancí, ale v prvních dvou zápasem na tom byly dobře. Jednou jsou na tom špatně a už bys je kamenoval. To přece nejde, každý zápas je jiný a pokud by to takto vypadlo 3x za sebou, tak ok. Takhle mi to přijde zbytečný kritizovat.

Hodnocení Bendtnera je kapitola sama pro sebe.

Reagovat
fantomas

Jistě, beru to stejně jak ty...ale pak taky myslim po právu žádám od hráčů, aby k tomu zápasu adekvátně přistoupili, přeci jen to neni přátelák, ale pohár. Opravdu jsem byl tak naivní, když jsem si myslel, že ti hráči vidí v takových utkáních šanci dostat se do áčka, zaujmout pozornost manažera a prostě se porvat? Nebo každý okolo mě čekal, že to ti hráči opravdu tak odchodí (min. druhý poločas), naprosto nevhodně si budou dělat neučelné prdelky a naivita se sobectvím z nich jen posrší?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si že by to bylo v přístupu. Přeci jen odehráli 5 skvělý poločasů, bylo jasné, že to nemůže jít do nekonečna. Že budou hrát proti soupeři, který využije jejich slabin a s jistotou toho, že brání výsledek a správně zvolenou taktikou je porazí.

Přišlo to teď, Burnley druhý poločas dost dobře bránilo a zároveň mělo pár zajímavých brejků.

Individualismu bylo přespříliš, to ano. Ale to spíš souviselo s taktickou připraveností a vyspělostí podle mého.

A bojovnost měla být větší. Ale když vidim jak hraje "A", tak se mi ani nechce házet špínu na "B".

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrát s týmem co hraje pátou nejvyšší soutěž to je mazec:-D

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

už ti tenhle komentář někdo psal, ale já ti ho napíšu znovu...ty si fakt psycho

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

piata??? a piata najvyssia??kolko ich je najvyssich??

Reagovat
fantomas

U nás se to tak řiká.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zjisti si kolikátá nejvyšší je league championship a pak tu něco piš.....

Reagovat
$dolar$

A tenhle tym nas porazil, chjo, ta nase krize se prohlubuje ( Scolari, Deco ven)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty už by sis taky měl dát studenej obklad na hlavu.....

Reagovat
$dolar$

A proc?

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že už z těch komplexů na deca, scolariho a obecně celou chelsea už máš taky dost, nijak ti to nevyčítám, ale je to už profláklý a neustálym uporozňovánim na to nám nepomůžeš, neber si to osobně ale možná by jsis měl dát taky oraz jako talker

Reagovat
$dolar$

A tim ze nas budu chvalit tak nam pomuzu? Bohuzel nam pomuze jen vyhozeni Scolariho a k tomu, bohuzel, zatim nedojde, ale az vypadnem z LM .....

Reagovat
smazaný uživatel

pod Scolarim sa na zapas Chelsea konecne da pozerat a v tabulke tiez stojite velmi dobre tak neviem co riesis

Reagovat
$dolar$

Jak si hraci nahravaji na 5 metrech mezi vapnem a pulkou a kdyz chteji nejak zautocit, tak vystreli ze 40 metru? Na takovej fotbal se skutecne divat neda

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea hrála nádhernej fotbal první sezonu pod Mourinhem, to byla lahůdka od téĐoby...

Reagovat
$dolar$

Ale kazdopadne i do prichodu Scolariho to jeste slo, ale ted

Reagovat
smazaný uživatel

teď nevím protože už Chelsea nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem ale nikde nenapsal že bys nás měl chválit, to je taky v týhle době celkem nevhodný....bohužel..... a k vyhození scolariho, musíme být optimisti a i když scolari možná odejde až po vypadnutí z LM tak věřim že to nebude dřív jak v květnu příštího roku.....

Reagovat
$dolar$

Tak zaprve, pokud bychom vypadli az v kvetnu tak neodejde, zadruhe toho se bat nemusime, protoze v soucasne dobe je nase hra nejhorsi ze vsech velkoklubu

Reagovat
smazaný uživatel

v současné době jde jenom oto porazit Kluž a dostat se do osmifinále, co bude za půl roku neví v našem případě ani bůh a může to být klidně zas podobný scénář jako letos a v něj i aspoň trošku doufám.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pochybuju... Stačí statistika zápasů se silnými týmy - AFC,LFC,MUFC - 1 bod. Neschopnost porazit tragicky spurs a NUFC ASR v největší krizi za posledních pět let a kdo je nechá mluvit do boje o postup do LM?

Nevím,koho bys rád porazil? Barcu,Juve? I Bayern by ted chelsea možná porazil...

Reagovat
smazaný uživatel

koho bych rád porazil? v nejbližší době Kluž a jsem na tolik optimistickej člověk že doufám že se to s náma nějak hned i přes to že nevyměníme trenéra, něco jako naposled když proběhla výměna mourinho - grant..... teď jde o to dostat se do osmifinále, v osmifinále můžeme bejt zas úplně jinej tým a porazit klidně i Barcu, united a nebo třeba i....juve...

Reagovat
smazaný uživatel

že se to s náma nějak hne....

Reagovat
smazaný uživatel

Na komplexy vůči bandě kolem Scolariho(Deco,Beletti a spol) si nárokuju majoritní práva především já... Kdo chce,může se zařadit za mě...

Reagovat
smazaný uživatel

slyšíš dolare

Reagovat
$dolar$

Belleti mi nevadi Ok jsem druhy v poradi

Reagovat
Zajda

Dobře jim tak

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně lidí si tu oddychlo, že už nebudou muset číst ty články oslavující "B" Arsenalu. Ale zrovna jim přát nezdar, to nechápu jaké k tomu může mít někdo důvody kromě závisti.

Reagovat
cerwi

paráda, dobře jim tak Scumům, takový nevyrovnaný výkony jako ma Ars*anal nemá sna nikdo na světě COYS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele