Bundeslize jsem se přizpůsobil dobře, prohlásil Todibo

20.03.2020, 14:54
Aktuality
Jean-Clair Todibo v lednu přišel na hostování z Barcelony do Schalke, kde měl dostat šanci na větší herní vytížení. To se potvrdilo, mladý stoper nastupuje a nové angažmá si chválí...

Francouzský mládežnický reprezentant na sebe upozornil během sezóny 2018/19 v Toulouse, odkud se hned na konci ledna přestěhoval do Barcelony, tam se však neprosadil.

To platilo i během první části probíhajícího ročníku, načež bylo jasné, že Todibo odejde na hostování. Mladý obránce se nakonec vydal do Bundesligy, kde posílil Schalke.

"Cítím se opravdu dobře. Přizpůsobil jsem se týmu a cítím se tady skvěle. Jedinou věcí, kterou postrádáme, jsou vítězství. Prožíváme těžší období, ale jsem si jistý, že se to otočí," řekl Todibo, jenž za Königsblauen nastoupil do pěti ligových a dvou pohárových zápasů.

"Myslím si, že jsem se po příchodu do Schalke postupně zlepšoval. Když jsem dorazil, nebyl jsem zvyklý nastupovat každý týden. Ale teď už se cítím dobře," vysvětlil 20letý stoper.

Mládežnický reprezentant Francie si rovněž pochvaluje kvalitu Bundesligy, která splnila jeho očekávání. "Věděl jsem, že Bundesliga je kvalitní soutěž. Nyní jsem si ověřil, že jsem se nemýlil. Hraje se ve velké intenzitě a je tady velká kvalita," pochvaluje si Todibo.

Součástí dohody je opce ve výši 25 milionů eur, dalších pět by Barcelona mohla dostat na základě bonusů. Pokud by německý klub opční doložku aktivoval, mají Blaugranas možnost zpětného odkupu za 50 milionů eur a dalších 10 by museli vyplatit na případných bonusech.

Autor: Jiří Vojík / marca.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
Gazdo

Toto este olutujeme

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme ako to bude, ale v lete ho možno máte naspäť. Schalke si ho možno nebude môcť dovoliť.

Reagovat
Gazdo

To by bolo super pretoze ten chlapec ma vazne vsetko aby bol skvelym stoperom. Jedine o com trochu by som dokazal pochybovat (mozno viac ako trochu) je jeho profesionalita

Reagovat
Rudnevs

Bola by to škoda, spolu s Kabakom mohli byť super stopérske duo. Ale prachy sú prachy a ja skôr dúfam, aby sa Schalke vďaka posratým minulým sezónym v kombinácii s blížiacou sa koronakrízou nedostalo do ešte väčších prúserov...

Ale pre vás dobre no... Hoci teda myslím si, že na tú vašu (ne)koncepciu z posledných rokov tiež raz doplatíte a budete mať trochu útlm.

Reagovat
Rudnevs

btw. čo tá Borussia a Bayern vo vedlajších oblúbených?

Reagovat
Gazdo

No je to take trosku divne. Primarnym mojim klubom vzdy bola aj bude Barca na tom sa uz asi nikdy nic nezmeni ale vzdy sa mi pacil Dortmund a uz ako decko som ich mal rad kvoli Rosickemu. A ked prisiel Klopp a spravil z nich to co spravil tak som ich zacal aj nejak vaznejsie sledovat a v podstate aj tak viac vnimat BL a kedze som zacal tak nejak priat BVB tak z toho aj nejak vyplynulo (existuje take slovo?) takpovediac opovrhnutie voci Bayernu. Ja sa ale primarne divam pri futbale na futbal a preto som napr aj obdivoval strasne Bayern 2013/14 a doteraz sa mi fotbal z ich strany v tej sezone pacil najviac (ano aj viac ako Pepova barca). Ale az tak v nedavnej dobe (1-2sezony) som si zacal uvedomovat ze mi v podstate az tak nevadia ba dokonca mi imponuje styl akym robia futbal a na velkoklub velmi sympaticky oproti ostatnym velkoklubom. A tak som ich zacal trosku po ocku sledovat a tak nejak sa mi ten tym zapacil. Kedysi som im vycital ze v podstate ziju len z toho ze vykradaju zvysok BL ale potom som si uvedomil ze je to pokrytecke kedze vsetky velke kluby to vo svojich zemiach tak robia akurat Bayern doplaca na to ze je v podstate jediny velkoklub v nemecku. Ked si to clovek zoberie tak vacsina dobrych spanielov hra v reale alebo barce, anglicania zase na ostrovoch a taliani zase Juve/Inter. Takze od tohoto som sa dokazal oslobodit a potom sa mi uz lahsie zacinalo fandit. Lebo nemecky styl futbalu sa mi paci a v poslednych par rokoch sa mi zacina pacit viac ako spanielsky. A k tomu sa este pridal Gnabry ktoreho ja osobne strasne zeriem tak som sa tomu prestal branit kedze teraz uz Bayern sledujem pomaly rovnako ako Barcu a rozhodne viac ako BVB tak som ich tam hodil a ak by si mal otazku komu by som fandil pri Der Klassiker tak tomu kto by si to viac zasluzil. V tomto som ja uz prestal robit rivalitu

Reagovat
Rudnevs

No dobre, v tomto ťa ja môžem len plne podporiť, snáž sa “vnímať” BL čo najviac i naďalej, kvalitných diskutérov tu potrebujeme.

Tiež som si v poslednej dobe všimol, že Bayern vnímam trochu pozitívnejšie. Tým, že sa sily trochu viac vyrovnali a už to neni čistá Bayernliga (no dobre, neviem či je toto najvhodnejší

pojem, keďže Bayernliga skutočne existuje, ale je to 5. liga ), opadla tá nuda a tým pádom sa mierne otupila antipatia voči Bayernu.

Navyše na tento Flickov Bayern sa rozhodne dá pozerať ... To naopak som nebol veľkým fanúšikom Pepovho štýlu futbalu, to bolo na môj vkus príliš málo efektné.

Reagovat
Gazdo

Pep to v bayerne prilis spomalil a to sa jednoducho k Bayernu nehodilo. Flickov Bayern je momentalne ovela sympatickejsi ale druha vec je ze Flick ma v podstate idealny kader. Typovo aj vekovo dokonale vyvazeny. Uz to chce len jednu dve top posily a ten kader je hotovy. (Samozrejme za podmienky z Coman zostane zdravy)

Reagovat
vladino10

..13/14 či 12/13?

Hej, ja to mám v BL podobne, tiež trochu taký psycho prístup, že fandím viac menej všetkým..

Veľa klubov v BL ma dačo do seba..

Reagovat
Gazdo

My bad samozrejme som myslel 12/13

Reagovat
patas92

Proč? Ten deal není zas tak špatný. V Barce by letos ani příští sezonu přes Piqueho potřebný prostor nedostal a bez opce dneska fotbalistu nikdo na hostování nevezme. Pokud si ho Schalke nechá a on naplní potenciál, tak těch extra 25 milionů, co Barcu bude stát, není nic hrozného.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rozhodně nesouhlasím, Todibo si zasloužil mnohem větší prostor už v Barce a můžeme děkovat současný situaci, že nejspíš právě kvůli ní se Schalke rozhodne tu opci nevyužít, resp. na to spíš nebude mít prostředky. Klidně bych se nebál kvůli němu obětovat Umtitiho, protože ten kádr bude kvůli momentální krizi potřebovat daleko větší řez, než se očekával třeba ještě před pár týdny. Osobně si třeba nedokážu představit, kde bychom měli vzít finance na Neymara, Lautara a spol., pokud se nezbavíme třeba Griezmanna.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Souhlasím s Umtitim. Bohužel je nespolehlivý jak zdravím, tak výkony, ale furt relativně dobře zpeněžitelný (nebo aspoň za normálních okolností by byl). Nemyslím ale, že by byl Todibo schopný zvládnout třetího stopera už teď. Za mě by byl ideální stav, kdyby přišel někdo za Umtitiho (klidně ten Luiz Felipe nebo Upamecano, o kterých se mluví, pokud by stáli cca to, za kolik by Umtiti odešel). A Todibo ještě rok někde hostoval a po příští sezóně nahradil Piqueho.

Řez je potřeba, ale ne zas nějak přehnaně nákladný. Pokusil bych se zpátky přivést Grimalda (jako protihodnotu jim poslat Firpa) s Thiagem, stopera a ideálně ještě jednoho záložníka a RB. To by se dalo zaplatit z odchodů Coutinha, Umtitiho, Rakitice, Vidala, Rafinhy, Wagueho

Nevěřím, že by Griezmann mohl odejít tak, abychom na něm šíleně neprodělali. Dembele tak samo, tam je jediná varianta hostování někde v Bayernu. Asi bych se vyhnul dalšímu 100M+ nákupu útočníka a šel do sezóny s tím, co máme (Messi, Luis, Griez, Fati, Dembele, Trincao).

Reagovat
Hristo Stoichkov

Upamecano je dělo, ten má fakt obrovský potenciál, ale my to evidentně chceme zalepit nějakým nouzovým a zejména levným řešením, takže bohužel nepřichází v úvahu. Všechno to zase vysypeme do nějakých nesmyslných galácticos. Osobně bych teda Todiba stáhnul a dal mu prostor se ukázat, vypadá fakt zajímavě.

Grimaldo by byl super, kvůli němu bych se klidně zbavil i Alby, který už velký užitek mít nebude a budou s ním akorát problémy. Firpo se zatím jeví jako průměrák, takže jeho odchodu bych se taky nebránil. Thiago by byla vzhledem k jeho blížícímu se konci smlouvy ideální posila, skvělý hráč v ideálním věku.

Na Griezmannovi bychom samozřejmě prodělali, ale stejně jako v dalších případech, lepší to udělat hned, než čekat na situaci, která stejně nenastane, tedy že buď razantně zvedne svou výkonnost nebo se nějakým způsobem zvýší jeho cena. Obě varianty mi přijdou jako dost nepravděpodobný. Na RB moc možností nevidím, počkal bych si na Desta z Ajaxu, který bude skvělý, ale potřebuje ještě trochu času. Klidně udělat s Ajaxem nějakou předběžnou dohodu.

Reagovat
Visca el barca

Hristo, nezlob se na mě. Ale odstřelit Griezmanna potom co si tu tvrdil, jak je inteligentní hráč a jaká to bude posila? Podobně si odstřelil Coutse a dokonce i v podobném čase.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak zrovna v jeho případě si dokážu přiznat chybu, jeho roli a výkonnost jsem si představoval úplně jinak. Navíc ten náš přechod je i díky němu na “křídle” dost pomalý a předvídatelný, definitivně bych si tam představoval nějaký rychlostní typ schopný přejít 1vs1. A jako poslední třešnička je věk a parametry smlouvy, takových hráčů se musíme zbavovat, pokud máme ambici držet se ve špičce dlouhodobě a o nerekonstruovat Camp Nou dlouhý roky pouze na papíře...

Reagovat
Visca el barca

Můj sen je Sané... Coutse zpeněžnit. Zbavit se Vidala, Rakitice. Griez zůstane. Nejsem naivní, takže bych šel po křídlu, Thiagovi a stáhl si zpět Todiba. Mít na křídlech Saného, Dembouze a Trincaa by mělo stačit...Záloha Frenkie, Arthur, Thiago, Busi(mentor), Pedri, Puig a Aleňa? Z obrany bych se zbavil taky Alby, ale to se bohužel nestane.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pedri bude dobrý dělo .

Reagovat
CHONG

To i Cucurellu

Reagovat
CHONG

reakce na Gazda

Reagovat
Gazdo

To som lutoval uz ked isiel. Hned som vravel ze mal zostat on namiesto Mirandu. Ale k nam neviem ci by da Cucu hodil. On nie je typicke ostre kridlo ktore potrebujeme a nie je ani typicky lavy bek. On je proste lavy zaloznik co obeha velky priestor na co my bohuzial nehrame no

Reagovat
Tombull

Cucu by v pohodě zvládnul LB.

Reagovat
Petrinho17

Nie LB by nezvládol ani náhodou. Aj v Getafe resp. už predtým v Eibare ho preto posunuli dopredu. O ňom sa veľa píše pretože je vidieť smerom dopredu aké v bránení je to často veľmi zle. S bránením má veľké problémy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Chtěl bych tam teda vidět někoho kreativnějšího, Cucu by tam nebyl lepší než Firpo a už tam můžeme vidět, že to na Barcu (možná pouze zatím) nestačí. Stagnující Alba by potřeboval větší konkurenci.

Reagovat
BarcaGOAT

Aj Alba pred prestupom naspäť do Barci hral vo Valencii hlavne ľavé krídlo, takže to, že Cucu hrá ľavého záložníka a nie ľavého beka by nemusel byť vôbec problém.

Reagovat
Gazdo

Ano dalo by sa. Branit sa da lahsie naucit ako utocit pretoze pri utoceni potrebujes hlavne spontannost a fantaziu a taku tu prirodzenost

Reagovat
smazaný uživatel

já z něj teda dvakrát odvázanej nejsem.....ze začátku hrál málo a za těch pár minut se vždycky k něčemu přimotal, ať už blbej odraz, zpracování. Samozřejmě se nedalo čekat, že naskočí a bude válec. Ale ani teď to není žádnej přehršel jistoty. Ta cena nedává smysl a úplně v klidu se bez něj dál obejdu.

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že posledné týždne prebiehali pre celé Schalke skôr nešťastne, ale Todiba je škoda, mal veľký potenciál a Schalke na ňom mohlo prípadne zarobiť.

Btw. Pekné vidieť na Eurofotbale novo registrovaného fanúšika Schalke. Ako vidíš finančnú situáciu klubu do budúcna?

Reagovat
smazaný uživatel

já nejsem novej, jen přeregistrovanej :-) Hele, já si myslím, že u nás není problém s financema, ale spíš s tím, jak se s nima pracuje. Úplně se děsím, že by se měl vrátit Heldt. Tolik frajerů co nám uteklo po smlouvě... Já finance moc neřešim, sleduju fotbal. Radši bych už někdy něco vyhrál, než abych na něčem vydělal. Potenciálů už jsme měli plnou prdel a nikdy z toho nic nebylo.

Reagovat
Rudnevs

Aha, a aký si mal nick predtým?

Odkedy odišiel Heidel a prišlo tam nové vedenie, tak sa v Schalke pracuje celkom kvalitne, akurát nie su peniaze, lebo predtým sa pracovalo zle. Teraz v kombinácii s tou krízou, čo možno príde po koronaviruse môže byť zle nedobre...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele