Bundesliga prolomila tradici. Frankfurtu odloží zápas kvůli Evropské lize

23.04.2019, 18:00
Aktuality
Německá bundesliga prolomila dlouholetou tradici a vyhověla žádosti Frankfurtu o přeložení duelu předposledního kola s Mainzem. Mužstvo tak bude mít více času na přípravu po semifinále Evropské ligy proti Chelsea.

Paradoxem je, že právě na nedostatek času mezi zápasy domácí soutěže a Evropské ligy, která se hraje ve čtvrtek večer, si stěžoval už před čtvrtfinále proti pražské Slavii manažer londýnského klubu Maurizio Sarri. Anglická FA ale žádosti Chelsea nevyhověla.

Frankfurt je na tom lépe. Poslední dvě kola začínají v Německu pravidelně ve stejný čas, tedy v sobotu v 15.30. Frankfurt ale bude své utkání proti Mainzu hrát až v neděli 12. května od 18 hodin.

Frankfurt v německé lize bojuje o čtvrtou příčku a tím i postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Čtyřiadvacet hodin navíc po odvetě semifinále proti Chelsea mu jistě přijde vhod.

Překládání zápasů domácí soutěže kvůli evropským pohárům je v poslední době čím dál častější. Extrémním případem je krok nizozemské Eredivisie, která dokonce přesunula celé závěrečné kolo o dva a půl týdne, aby zvýšila šance Ajaxu v semifinále Ligy mistrů proti Tottenhamu.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevidím na tom nic špatného. Naopak je fajn, že chtějí klubu těmito kroky jen pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pokahontas

Už vidím ,jak se pohoršujou všichni ti Bosákové a spol.,co maj vždycky plnou hubu keců o jakémsi ,,profesionalismu" apod..

To se jim to žvaní,když si jen v pohodlí seděj v křesle a komentujou-to fakt zas tak fyzicky náročný není.Chtěj bych je vidět,jak by oni sami zvládali jedinej den odpočinku mezi dvěma náročnými mistrovskými zápasy na hřišti.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Frankfurt je momentálně jeden z nejvíc sympatických týmů v Evropě.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
HSV1887

Hlavne Fans jsou neskutecni. Jedni z nejlepsich v DE

Reagovat
smazaný uživatel

Z nás mají strach, nebo co?

Reagovat
kilobyte

Ne, z Mainzu, aby udrželi 4. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
icka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
icemike

Reagovat
Rudnevs

Momentálne nemáte moc formu, ale stále je to Chelsea. Klub, ktorý má asi štyrikrát tak drahý káder a oproti Frankfurtu je to v Európe ťažká váha. Majú veľa skúseností s pohárovou Európou plus individuálnu kvalitu a práve tieto faktory sú častokrát rozhodujúce (viz. víťazstvá Realu v CL). Nevravím, že majú byť vyložene posraný, je to hrateľný súper, ale bude to ťažký zápas a vzhľadom na to, že Frankfurt je jediný zástupca Nemecka v Európe, je tá výnimka v pohode. Hoci teda tradícia posledných dvoch kôl utrpí, ale sú i dôležitejšie veci. Zvlášť keď Mainz je od Frankfurtu tak 50 km a tým pádom to fanúšikom hostí nijak zvlášť neuškodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že momentálně máme větší strach my z vás, než vy z nás.

Reagovat
Liquid

Reagovat
M0rb1D4S

Premier League by se taky mohla poučit.

Reagovat
kilobyte

Mohli by zrušit ligový pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Zaschrona

Pokud to některé kluby tak moc obtěžuje, tak ať ho kluby, které se dostaly do evropských pohárů, vůbec nehrají. Zbytek to uvítá.

Reagovat
db18

Je blbý, že to jsou poslední kola, ale i tak fajn krok. Navíc Mainzu i tak už o nic nejde a Eintracht bude chtít i tak vyhrát, aby měl co nejlepší šanci na Evropu.

Reagovat
smazaný uživatel

To mohli i u nás odložit derby, aby Slavia neměla tři důležitý zápasy za sebou.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že zítra Werder překvapí. Ať je taky možnost si trošku ve finále pokalu zafandit...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký rozdíl oproti PL. Chelsea hrála před zápasem na Slávce pondělní dohrávku, Arsenal před zápase v Neapoli taktéž. V tomhle PL absolutně nechápu.

Reagovat
Seydou Doumbia

V Anglii musí být zvyklí odehrát šedesát zápasů za sezonu...přeci tam hrají nejlepší kluby a je to nejlepší liga ne?

Reagovat
Pato44

Kdyz chces dostavat takove rance za tv prenosy, tak se nemuzes divit, ze ten, kdo je zaplati, tak si udela nejvydelecnejsi harmonogram a jebe ti nejake ligy mistru, ktere mu nic navic nevydelaj.

Reagovat
Csaplárova past

Tamní svaz je rozumný a přeje úspěch svým klubům. Ale sere mě, že každý svaz si může rozhodnout, jak chce. Jelikož se tohle týká i evropských pohárů, tak by to UEFA měla jasně určit - buď se všem v takových žádostech vyhoví a nebo nikdo. Ať máme stejný metr.

Reagovat
vladino10

Chces riešiť cez uefu to, že fa kašle na svoje kluby? Ale notak..

Reagovat
andrew96

Pokal OT: Rashica Ale Hummels To není možné, to už musí dělat schválně.

Reagovat
Rudnevs

To bude teda finále, no. Človek ani nevie komu priať. Ale tak, pozitívne je, že Werder a HSV si zahrali semifinále pokalu, tak trochu retro.

Reagovat
andrew96

Aspoň jeden ze severu mohl jít do finále no. Tak snad alespon SGE v EL.

Reagovat
Liquid

bojej se, tak snad je Chelsea přejede a v lize to ještě pokazí a půjdou z 5.do EL, ostatně jestli prodaj Joviče tak v LM by stejně byli otloukánkem

Reagovat
Kily

no pokud to pohnojí, tak tam nejspíš půjdou Gladbach bez Hazarda nebo Hoffenheim a jejich vyhlídky budou ještě horší než u Eintrachtu. Každopádně pro Frankfurt by to nějak katastrofálně dopadnout nemuselo, jednak mají Hallera a pak dostanou obrovský ranec, za který mohou přivést hodně dobrou náhradu + ten tým ještě parádně doplnit

Reagovat
Liquid

Leverkusen má dost hratelný los a Frankfurt má doma, ikdyž samozřejmě mám rád změny, takže za mě raději v LM Frankfurt než Leverkusen, osobně myslím že ten 4.německý tým bude tak jako tak bojovat spíš o to 3.místo, byť může mít i kliku na nějakou haluz skupinu kde bývalo Porto, Monako atd, ale přeju to spíš Hoffenheimu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele