Bulharsko má nového trenéra, vsadilo na Balakova

14.05.2019, 16:52
Aktuality
Krasimir Balakov si poprvé vyzkouší angažmá u reprezentace. Bývalý záložník se stal novým trenérem Bulharska, na jehož lavičce nahradil Petara Hubčeva. Obě strany se dohodly na spolupráci s platností do roku 2021...

Během hráčské kariéry na sebe Balakov upozornil ve Sportingu Lisabon a zejména posléze během osmiletého angažmá ve Stuttgartu. U VfB následně začal pracovat jako asistent.

První trenérskou šanci dostal od švýcarských Grasshoppers, postupně vystřídal St. Gallen, Burgas a Hajduk Split, až se vrátil do Německa, kde však nedokázal zachránit Kaiserslautern.

Po pouhých dvou měsících proto Balakov na Betzenbergu skončil a vrátil se do vlasti, kde dostal nabídku od Litexu Loveč. Ani na jeho lavičce ale 53letý stratég nevydržel dlouho a na další šanci si musel počkat až do začátku minulého roku, kdy se ujal mateřského Etaru.

Nyní se však Balakov rozhodl přijmout nabídku bulharské reprezentace, kde po úvodních dvou kvalifikačních zápasech o postup na ME 2020 překvapivě skončil Petar Hubčev.

Nyní již bývalý kouč remizoval s Černou Horou a Kosovem, načež Balakov má před sebou náročný úkol - poprvé od roku 2004 dovést Bulharsko na závěrečný turnaj. "Být trenérem národního týmu je výsadou a velkou odpovědností," řekl Balakov. "Rozhodl jsem se velmi rychle," doplnil nový trenér, kterého s Bulharskem čeká premiéra 7. června v České republice.

Autor: Jiří Vojík / euronews.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

fer ovesazeni

Reagovat
AjaxFans

Jeho volné kopy vyřadily Slávku.Kdo to pamatuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GjøvikFF

Za Stuttgart, ta jeho levačka byla parádní. Celá ta bulharská generace okolo Stoichkova, Balakova, Ivanova, Lechkova, Mihajlova byla skvělá.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež v Stuttgarte boli dobrá generácia. Magický trojuholník Bobić, Elber, Balakov.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

přesně, tenkrát byl stuttgart hodně dobrý

Reagovat
ladyboy arsenal

MS 94

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ACSPARTAPRAHA

ty šílený přímáky

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno som si pozrel jeden polčas kvalifikačného zápasu Bulharsko - Čierna Hora a bol som nemilo prekvapený ako slabým výkonom bulharského mužstva tak aj nevľúdnou, nefutbalovou atmosférou, ktorá na socialistické časy pripomínajúcom Národnom štadióne v Sofii počas tohto zápasu panovala. Bulharský futbal je na tom horšie, než som si myslel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele