Buffonovi stále nechybí nadšení, do důchodu ho může poslat jen úspěch Parmy

07.03.2023, 10:21
Aktuality
Gianluigi Buffon (© AFP)

Už pětačtyřicáté narozeniny koncem ledna oslavil Gianluigi Buffon, který pokračuje v aktivní kariéře. Zkušený brankář se v červenci 2021 vrátil do Parmy a ani v takto pokročilém věku nepomýšlí na odchod do důchodu, stále mu nechybí nadšení ani láska k fotbalu...

Buffon v minulosti sbíral trofeje na klubové i reprezentační úrovni a letos si na své konto připsal deset soutěžních startů, celkem inkasoval šestnáct branek.

"Řeknu vám pravdu, lidé podle mého názoru moc dobře chápou, proč i v 45 letech stále chytám. Jedná se o jednu z věcí, která doopravdy dává smysl a fotbal ke mně zkrátka patří. Platilo to o dvaceti letech strávených v Juventusu i jedné sezoně v PSG. Svojí práci dělám dobrovolně, rád a s nadšením. A o působení v Parmě to platí ještě více," prohlásil Buffon.

Buffon v Parmě s velkým fotbalem začínal a v roce 2001 přestoupil do Juventusu. Aktuálně jeho domovský celek působí v Serii B a usiluje o návrat mezi elitu, v tabulce mu patří sedmá příčka.

"V Parmě jsem začínal, následně se na dlouhé roky přestěhoval jinam a předloni se vrátil zpět. Je to něco nemyslitelného a jsem nadšený. A roli hrají i emoce, dodávají energii. Energie mám ještě spoustu, pokud mi vydrží a podrží mě i tělo a budu podávat dobré výkony, tak nevidím důvod, proč bych měl končit," nechal se dále slyšet mistr světa z roku 2006.

"Pokud se mi tedy fotbal neomrzí a nebudu naštvaný ze ztráty motivace. Ale k tomu může dojít jedině v případě návratu Parmy do Serie A, pak bych totiž splnil všechny své cíle a mohl v klidu skončit," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / itasportpress.it

Komentáře (17)

Přidat komentář
Abaddon

Buffon v Parmě s velkým fotbalem začínal a v roce 2021 přestoupil do Juventusu...to šel celkem pozdě.

Reagovat
Kuba94

Reagovat
wyqinac

potreboval dozrat

Reagovat
Puskas

Museli si ho oťukat, aby nebrali rychlokvašku.

Reagovat
vceradnesazitra

Má potenciál

Reagovat
Beči

Mladík s potenciálem

Reagovat
Salfovic

Mladičký Ital Buffon.

Reagovat
ratusek

a talentovaný

Reagovat
michalbarca

Má někdo přehled, jakou má výkonnost?

Reagovat
BerbatovUnited

Vůbec nedává góly, za mě by to měl přepustit mladším

Reagovat
10

viděl jsem asi 2 zápasy Parmy, jinak koukám jen na sestřihy a upřímně už to žádná sláva není, známky má průměrný a tolik chyb, co jsem v těch sestřizích viděl, neudělal snad za celou předchozí kariéru

Reagovat
Zark

Taky liga, kde jsou borci jako El Mudo Vázquez, Fàbregas, Nainggolan, fenoMénez, Strootman, Aramu a El Bati Larrivey nemůže být pro žádné ořezávátka

Reagovat
10

Serie B je liga pro pravý romantiky, já tam mám asi víc oblíbených týmů, než v SA

ještě tam je třeba Zaráte, kterej si teď ale uthl vazy v koleni...

Reagovat
Zark

když člověk čte ty jména hráčů potažmo celých týmů, tak se mu vybaví různé krásné vzpomínky té či oné doby

Reagovat
10

Reagovat
Igli

taky tak

Reagovat
GEGE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele