Buffon se neubránil slzám, jeho Parmě vystavilo stopku Cagliari

04.06.2023, 17:24
Aktuality
Gianluigi Buffon (© AFP)

Parma si bude muset ještě minimálně jeden rok počkat na návrat do Serie A. Semifinále playoff proti Cagliari měla skvěle rozehrané, přesto pro tradiční klub už včera skončila sezona, vedle fanoušků smutní i brankář Gianluigi Buffon (45).

První zápas Parmy proti Cagliari v semifinále play off o postup do Serie A přinesl velké drama. Buffonův tým vedl po prvním poločase 2:0, ale druhé dějství, do něhož už velezkušený gólman kvůli zranění lýtka nenastoupil, vůbec nezvládl. Po třech inkasovaných gólech v rozmezí závěrečných 20 minut padl 2:3.

A protože odveta, do níž zdravotně indisponovaný Buffon už nezasáhl, nabídla bezbrankovou remízu, zavládla v klubu ze Sardinie euforie. Svěřenci Claudia Ranieriho se v závěrečném dvojzápase utkají s Bari o postup. Vyřazení nesl obzvláště těžce ikonický brankář, který si chtěl na závěr kariéry ještě zahrát mezi elitou. Po konci utkání se neubránil slzám.

"Myslím, že lidé dobře chápou, proč v pětačtyřiceti letech stále chytám. Je to jedna z věcí, která má opravdu smysl, fotbal ke mně prostě patří. Platilo to během dvaceti let, které jsem strávil v Juventusu, a také jednu sezonu v PSG. Svou práci dělám s nadšením. A ještě více to platí o mém působení v Parmě," uvedl před časem.

Buffon strávil v Parmě uplynulé dvě sezony poté, co opustil Juventus. Momentálně není jasné, zda si legenda Staré dámy protáhne kariéru o další sezonu.

Autor: Livesport.cz / Róbert Krupár

Komentáře (16)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Cagliari má místo srdce odpadkový koš.

Reagovat
fenixLFC

cagliari snad sa im to podari dotiahnut a hned sa vratit. dufal som ze budu hrat so sudtirolom ale bohuzial...

inak to pravidlo ze v pripade remizoveho stavu po dvojzapase playoff postupuje lepsie umiestneny tim je slusny bizar

Reagovat
Kily

ono to v Itálii neplatí jenom o dvojzápase, u baráže o postup do třetí a druhé ligy se v některých fázích hraje jenom jedno utkání, kde stačí ubojovat plichtu 0:0 a postupuje tým s lepším umístěním po základní části

Reagovat
Shevchenko

No to teda žádný bizár není, je to naprosto logické a spravedlivé pravidlo. Bizár je že v Anglii o postupujících rozhodují penalty.

Reagovat
fenixLFC

nie je to spravodlive pravidlo, nim ta baraz vlastne nedava akykolvek zmysel. ale to je fuk

Reagovat
Shevchenko

Baráž je od toho aby postoupil lepší tým, když to hůře postavený tým nezvládne za 180 minut, tak má smůlu. Tady je mnohem lepší že rozhodne celoroční práce než jeden posraný rozstřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se potom ta baráž hraje, když rozhoduje pořadí? To můžou rovnou postoupit první 3 týmy...

Reagovat
Shevchenko

Tak to sorry ale to je pak úplně zbytečná debata když tomu nechcete rozumět.

Reagovat
fenixLFC

ta debata je zbytocna lebo si pojdes svoje. to je presne vysvetlene- ked ti rozhoduje na konci za remizoveho stavu postavenie v tabulke tak je ta baraz vlastne zbytocna. nehovoriac o tom ze ten tvoj argument sa da jednoducho otocit- ked ten lepsie postaveny tim nedokaze za 180 minut porazit ten horsi, tak nie je dovod mu davat dalsiu vyhodu. tu dostava uz tym ze hra odvetu doma a hra so superom na nizsej pozicii. to uz ten penaltovy rozstrel je spravodlivejsi, lebo sa rozhoduje na ihrisku medzi tymi dvomi timami. celorocna praca je na to aby sa bud kvalifikovali priamo alebo dostali dalsiu moznost v playoff a tym to ma koncit

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

Jestli to Ranieri s Cagliari zvládne, tak opět jen potvrdi jaký borec to je

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mrtvej ofsajd

Během jara jsem navstivil zapas série B Pisa – Cagliari (0:0) a od te doby zde Ranieriho sleduju. Tehdy byli tak 6 a na postup to vůbec nevypadalo. Oblibeny pokřik Pisanskych během zápasu: Cagliari, Cagliari fakuelo!

Reagovat
Zark

sice bez gólu, ale atmosféra( a tifoserie Pisy zvlášť), dobrá ne?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Byla to paráda. Kotel domácích super, vlajky, pyro a chorály. Návštěva okolo 16t.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele