Budu trénovat Irsko, potvrdil Trapattoni

13.02.2008, 13:41
Aktuality
Křížovka ohledně toho, kdo se stane novým trenérem irského národního týmu, je vyluštěna. Kormidla ostrovní země se v létě ujme Giovanni Trapattoni, který spekulace médií dnes potvrdil...

Irsko hledalo nového trenéra od neúspěšné kvalifikace na evropský šampionát, před jejímž koncem byl propuštěn Steve Staunton. Bývalý kouč italské reprezentace dostal nakonec přednost například před Billym Daviesem nebo Terrym Venablesem a se svazem se dohodl na dvouleté smlouvě.

Trapattoni v současné době působí v rakouském Salcburku a v tomto klubu letošní sezonu také dokončí. "Mou prioritou je rozloučit se titulem," řekl zkušený stratég pro oficiální stránky klubu.

Irská fotbalová asociace by Trapattoniho jmenování do funkce měla oficiálně potvrdit ještě dnes. Jedním z členů jeho týmu by se podle zákulisních informací měl stát bývalý záložník Liam Brady, jehož Trapattoni trénoval během společného působení v Juventusu.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
One-Real

To budou mít Irové dobrýho trenéra skoro všude na světě nejsou vždy v repre trenéří z dané země u nás by se to mohlo taky zkusit

Reagovat
smazaný uživatel

to ze treneri nejsou z dane zeme kterou trenujou mi prijde jako hovadina kdyz je to repre tak podle me musi byt vsichni jedne narodnosti jinak je to nahovno.prece kdyz anglicany trenuje ital a kdyz neco vyhraji tak uz to neni zasluha jen anglicanu ale anglicanu a italu(obrazne receno).takze cizinci by se do repre nemeli michat,fifa by to mela zakazat.

Reagovat
One-Real

njn tak budto by to melo bejt hodne rozsireny a nebo by se to melo zakazat

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem proto to zakazat

Reagovat
One-Real

me je to jedno i kdyz je pravda ze kdyz je to ceska republika nebo spanelsko tak by tam meli byt jen lidi té narodnosti

Reagovat
smazaný uživatel

obávám se, že je to otázkou času, kdy bude i u nás zahraniční trenér! Když si jentak vzpomenu tak už v jinejch sportech tu případy byly. Třeba argentinec u Volejbalu a u skokanů Slovinec nebo teď Rakušan . . . Na fotbal taky dojde. Vždyť už sme pomalu spojený státy evropský . . . a fitbal se globalizuje závratnou rychlostí!

Reagovat
smazaný uživatel

Me by uz jenom zajimalo, kdy na britskem trunu bude nejaky Francouz nebo Ital.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela se divím, moc mi ten Trapattoni u reprezentace Irska nesedí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele