U irské reprezentace po nepovedené kvalifikaci skončil trenér Kenny

23.11.2023, 15:31
Aktuality
Stephen Kenny (© AFP)

Irská reprezentace v uplynulých letech zaznamenala výsledkový i výkonnostní propad a vše vyústilo v odchod trenéra. U týmu končí Stephen Kenny, který za tři a půl roku vyhrál jenom šest soutěžních zápasů.

52letý kouč se kormidla ujal v dubnu 2020, tehdy nahradil Micka McCarthyho a vedl ho v 29 soutěžních duelech. Důvěru definitivně ztratil po nepovedené kvalifikaci o postup na ME do Německa, Irové dokázali porazit pouze Gibraltar, z duelů proti Řecku, Nizozemsku a Francii nevydolovali ani bod a nezahrají si ani dodatečnou baráž na šampionát.

"Stephen neúnavně pracoval na vývoji našeho týmu a dohlížel na přestavbu, během jeho působení na reprezentační úrovni debutovala spousta mladých hráčů," hodnotí Kennyho působení výkonný ředitel irské asociace Jonathan Hill.

"Ať už na jeho místo nastoupí kdokoli, tak Stephen pro něho položil solidní základy pro další práci," domnívá se Hill.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
krisa

parchanti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele