Budou agresivní, jsou velice nebezpeční, uvědomuje si Guardiola sílu Realu

09.04., 09:39
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola (53) na pondělní tiskové konferenci prohlásil, že by se ve čtvrtfinále Ligy mistrů nemělo opakovat dominantní vítězství nad Realem Madrid z minulé sezony. Jeho tým je však plný síly a sebevědomí.

V květnu loňského roku porazil obhájce titulu Manchester City na domácí půdě Real 4:0 a semifinálový duel ovládl v poměru 5:1. Guardiola však uvedl, že tým Carla Ancelottiho bude při přípravě na úterní zápas na Santiago Bernabéu představovat jinou výzvu.

"Je to těžké. Protože porazit Real Madrid dvakrát stejným způsobem je nemožné, protože se učí. Mají hrdost," řekl Guardiola novinářům. "Očekáváme různé hry v jednom zápase. Budou schopni vysoko presovat, takže budou agresivní. Jsou velice nebezpeční. Každý zná jejich sílu, například v přechodové fázi," dodal.

"Zároveň sem nemůžete jen přijet a kontrolovat hru. Musíte se je snažit zlomit, dát jim pocítit, že jsme tu proto, abychom dali gól. Cítíme se silní a jsme neuvěřitelně sebevědomí," prohlásil bývalý kouč Barcelony či Bayernu Mnichov.

Záložník Rodri zopakoval pocity svého manažera a zároveň doufal, že zkušenosti, které City získalo při loňském vítězství, jim pomohou zachovat klid.

"Víme, že budeme čelit jinému Realu Madrid, hrají jinak. Více kontrolují hru, musíme se tomu přizpůsobit," řekl španělský univerzál. "Jsme vyspělejší tým, máme zkušenosti s vítězstvím v této soutěži a přijeli jsme sem s jinou mentalitou a klidem," dodal Rodri.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (9)

Přidat komentář
dextroza_m

Tak zrovna agresivní bych neřekl... Je to tým techniků a hračičků.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
los_blancos

Čo to...? Rüdiger, Tchouaméni, Camavinga, Mendy, Valverde, Carvajal sú technici a hračičky? Áno, niektorí z nich sú aj to, ale ešte viac fyzickí, agresívni a skvelí v súbojoch. Je to otázka mentality, taktiky či únavy. Napr. minulý rok nám v odvete chýbalo všetko. Naopak, v predminulej sezóne tím ukázal, že v 20-30 minútových úsekoch dokáže fyzicky udupať každého. Myslím, že tentoraz vďaka Bellinghamovi ešte viac.

Reagovat
Kinky7

V té předminulé sezóně chytal Courtois jak schmeichel křížený s chobotnicí. To nebylo normální kolik nám toho chytil

Reagovat
O.Giroud

Ani nehovor, veď vo finále proti LFC to vyšperkoval keď nepustil nič a Real to vyhral jednou šancou v zápase

Reagovat
los_blancos

Jj, asi najlepší výkon brankára v histórii playoff LM - v každom dvojzápase toho pochytal neskutočne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Bílý agresnivní balet

Reagovat
dextroza_m

Harapes tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele