BUDE Z KALOUA TULIPÁN?

28.04.2005, 11:55
Aktuality
Marco van Basten by chtěl povolat do reprezentace "tulipánů" aktuálně druhého nejlepšího střelce nizozemské ligy Salomona Kaloua, má to však jeden háček: Kalou je z Pobřeží Slonoviny a podle platných zákonů by mohl holandské občanství získat až v roce 2008.

Kalou by tak hrál za "Oranjes" až po mistrovství světa v Německu. Ostrostřelec z Pobřeží Slonoviny totiž přestoupil do Feynoordu v roce 2003, ve svých sedmnácti letech a nesplňuje tak podmínku pro podání žádosti o nizozemské občanství. Musí v Holandsku bydlet další tři roky, než bude mít na občanství nárok.

To se samozřejmě nelíbí van Bastenovi, který si myslí, že úřady by měly Kalouovi udělit výjimku. "Vláda by měla zvážit udělení výjimky, jako se to dělá v některých dalších případech. Ovládá jazyk a platí daně, tak proč by měl čekat až někdy do roku 2008?"

Holanďané zatím vedou první kvalifikační skupinu a mají velké šance se dostat na mistrovství světa v Německu, o postup se však ještě popere druhé Česko, které ztrácí jeden bod a také Rumuni, kteří ztrácí body tři.

Autor: David Kubáň

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zaujimave

Reagovat
Xavi

zajmavé ano, ale raději bych tady viděl článek jak snížili trest za korupci těm naším čurák...

Reagovat
HOST*Shevchenko

Ti "Oranjes" jsou úplní pakoši mají tolik kvalitních útočníku a teď tam chtějí mít dalšího :

Van Nistelrooy, Makaay, Robben, Kluivert, Van der Meyde, Kullit nebo Vennegor of Hesselink

Reagovat
Mr.Jindros

Kluivert ? A Robben je útočník ? Mě příde že hrál v záloze, ne .... možná se pletu.

Reagovat
HOST*

To ty si PAKOS ,protoze sazeji na mlade talentovane hrace,kteri za chvili vytlaci z reprezentace ty stare masla.

Reagovat
smazaný uživatel

Netreba zabudnúť,že Pobrežie Slonoviny má aktuálne veľkú šancu postúpiť na MS.A čo keď sa tam Holandsko nedostane?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele