Bude letní generální úklid v Barceloně?

27.02.2008, 18:13
Fejetony
Všichni vrabci poletující z jedné barcelonské střechy na druhou si o tom cvrlikají, zatímco slavíci z Madridu se na to hemžení dívají s nadhledem. Aby také ne, když Real "uklízí" dokonce 2x do roka! Ale k věci. Zima se ještě ani zdaleka nevzdala své vlády, jaro v nedohlednu, ale Barca plánuje letní změny. Dojde k nim? Nebo je to jen takové bububu, aby se hráči začali třást o svá teplá místečka v šatně Camp Nou?

Tak věci se mají následovně: buď přijde titul, nebo trofej z Ligy mistrů. A když nebude ani jedno, hned celé jedenáctce hráčů hrozí vyhazov! Txiqui Begiristain, sportovní ředitel Barcy, si zapsal do svého tajného deníčku jména těch, kterých má v posledních dvou letech plné zuby. A nejen on! Problémy měl a má také trenér Frank Rijkaard a dokonce velká část fanoušků některým z nich kolikrát nemůže přijít na jméno. Začněme ale z druhé strany a podívejme se, kdo by měl přijít a koho nahradit.

Ezequiel Garay se stal před pár dny tutovkou a Barca za něj, prý, zaplatila 18 milionů eur. Tento Argentinec nahradí Liliana Thurama, kterému v létě končí smlouva a nikdo nemá zájem na jejím obnovení. Oleguer, Zambrota a Sylvinho jsou trojlístkem z obrany a jejich osud je, jak se zdá, nad slunce jasný. Zambrota podepsal jakousi "předsmlouvu" s AC Milán, Sylvinhovi ta jeho končí a bude si muset hledat nového zaměstnavatele. Jiná je situace okolo Oleguera. Ten má smlouvu platnou, ale je na prodej. Problémem je jeho příliš vysoká cena, která spoustu případných zájemců předem odrazuje. Navíc prakticky nikdy neukázal, že si dres špičkového evropského klubu zaslouží...

A je tu další trojka, tentokráte ze středu hřiště: Edmilson, Deco a Gudjohnsen. Jak se zdá, ani jeden z nich by neměl mít problémy při hledání nového působiště. Edmilsona mají všichni v Barce rádi, zejména pro jeho profesionální přístup jak k tréninkům, tak k zápasům. Ale již jsou unaveni nekonečnou sérií jeho zranění. Pro jeho odchod rovněž mluví skutečnost, že je pouze třetím vzadu za dvojicí Rafa Márquez a Touré Yaya, kteří podávají lepší a stabilnější výkony. A tak je nad slunce jasné, že se s ním 30. června Barcelona rozloučí.

A co takhle Deco? Nikdo nepochybuje, že je výborným fotbalistou a je nutno přiznat, že to byl právě on, kdo Barce pomohl v nedávné minulosti ke všem triumfům. Ale, jak říkal major Terazki "čo bolo, to bolo"! Nemá prý dobrý charakter a v poslední době je pouze pasívním hráčem. A tak bude balit kufry a jeho agent již dostal pokyn k hledání nového klubu, kde Deco bude trávit další roky svého fotbalového života.

Islandský reprezentant Gudjohnsen dostal špatné vysvědčení a odborníci tvrdí, že nikdy nesplnil očekávání. Jeho profesionální přistup je prý na jedničku, ale to na jisté místo v sestavě zdaleka nestačí. Nabídky se pro něj jen hrnou a Barca věří, že pár miliónů eur do pokladny dostane.

Pojďme se podívat na útok Barcelony. Prvním připraveným na vyhazov je Santiago Ezquerro. Smlouvu má do 30. června a již dnes ví, že novou mu nikdo nenabídne.

Doslova šokem je pro mnohé zpráva, že se hledá zájemce o Giovaniho. Na první pohled by se mohlo zdát, že Barcelona jen těžko pustí ke konkurenci mladého a nadějného fotbalistu. Ale vedení klubu, včetně trenérů, pochybuje o jeho talentu. Nevěří zejména ve zlepšení jeho fyzické připravenosti. A tak v klidu čekají, až se objeví první zájemce a kolik za něj nabídne. Víte, kolik tento Mexičan stojí na trhu nohou do míče kopajících? Tak všichni slyšte: je k mání za 12 milionů eur!

Máme zde posledního pána na holení. Není jim nikdo jiný, než nám všem známý karnevalový tanečník samby, Ronaldinho. Ten, kdo tvrdí, že si to namířil přímo do srdce dění, na pláže Rio de Janeira, lže a kdo lže taky krade a tak bacha, dámy a pánové! Ovšem zdá se pravdou zpráva o tom, že Ronaldinho si uspořádal několikadenní karneval v Barceloně. Všem se moc líbil...

Ti, co se rádi sázejí, mají šanci, je zde tutovka! Ronaldinho odchází z Barcy, jeho čas vypršel, již nemá co předvést, vše dobré odevzdal, jeho fyzička je žalostná, na hřišti není vidět, hraje bez zájmu, nechce se mu vlastně vůbec nic. Ale co nejvíce zlobí vedení klubu, je jeho chování mezi hráči, v šatně. Prý působí jako ten nejhorší jed! Joan Laporta, prezident klubu, se prý dnem a nocí modlí, aby přišla nějaká slušná nabídka, nemusí být přehnaně vysoká, a zbavil se jednou provždy toho, kdo ve vrcholné formě byl Bohem, ale dnes je jen malým ďáblem...

Kdo by měl odcházející a vyhozené nahradit? Zde je seznam těch, o kterých se mluví nejvíce: Benzema (Olympique Lyon), Diego (Werder Bremen), který je tu za Deca, Jonás Gutiérrez (Mallorca), Dani Alves (Sevilla).

To jsou pro tuto chvíli jména z notýsku Txiquiho Begiristaina. Jak se celá situace bude vyvíjet nikdo neví. Jistě se objeví další, někteří z těch zmíněných vypadnou. Fotbal je neskutečně záhadný a dění okolo něj doslova zakleté ve věži hradu plném tajemství. A co je dnes "bílé", může zítra být..., hmmm, třeba "azulgrana"!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (162)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neviem preco by mala prist generacna vymena???Na Real stracame 2 body co je nic,sme v semifinale Copa del rey a mozem povedat ze aj v stvrfinale LM.Az na spatnu hru vonku v jeseni je to dobra sezona a este mozeme ziskat triple alebo aspon double.Oleguer,Esquero,Thuram,Edmilson-ven a prist Garay,Diego-Benzema ale nemusi nikto.

Reagovat
fantomas

kdo řiká že bude ta obměna generační??

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ziskaji Benzemu a Diega tak se pudou Calderon, Mijatovic a Schuster obesit

Reagovat
smazaný uživatel

jedna spekulace za druhou

Reagovat
smazaný uživatel

A také je nad slunce jasné že Zambrotta žádnou předsmlouvu s AC Milano podepsanou nemá:)

Reagovat
smazaný uživatel

alegre, alegre, ty když začneš s tim svym pouťo-cirkusovym fejetonováním, tak se občas zadrhne obsah...

Reagovat
alegre

Tavo, asi tě nikdo nepochopil a proto nikdo tvůj příspěvek nekomentoval. Tak já to napravím: co se obsahu týče, asi nějaký byl, jinak by se ti ostatní asi tolik nepustili do diskutování. A moje, jak jsi napsal "pouťo-cirkusové fejetonování"? To mám psát fejetony kostelně-hřbitovní?

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně mě hlavně zarazilo, že ty, jako věrnej culé, stvoříš článek ze spekulací, který jsou na úrovni AS a Marcy... btw.k tý duskusi - spekulace vždycky vyvolají polemiku, takže není divu...

Jinak styl neměň, máš svuj vlastní, to je jen dobře, a mě se tvoje články většinou líbí, občas mi ale příde (jako zrovna teď), že to přeháníš. To je ale věc názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně tajný deníček, když si o něm zpívají i tukani v Hondurasu...

Oleguer má klauzuli 60 mega, heh, ale pro něj jiné působiště než Katalánsko neexistuje, tak leda by se ozval Nastic nebo Eibar...

A že Deco má špatný charakter, no, to není nic nového...

A na Diega zapomeňte, cul.s!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem vyzerať trápne, ale akosi som nevycítil pri tom Oleguerovi iróniu. Takže sa pýtam - naozaj má výkupnú klauzulu 60 mega?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to naprosto běžné, i Ezquerro má dost vysokou, i hráči v Realu jistě. Dělá se to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, robí sa to, Raúl mal 180 miliónov, podpisom nového kontraktu sa to možno ešte zvýšilo. Ale predsa len, Oleguer 60?

Reagovat
smazaný uživatel

Radši 60 za Oleguera než 180 za hráče přes 30, který je dávno za zenitem. Ale přesto se nesměju, protože ta částka vůbec nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm - třicetiletej Raúl 180, Oleguer 60... mě to přijde docela v poměru Raúl má cenu (jestli takový hráč může mít vůbec nějakou tržní hodnotu, když prostě není na prodej...) dejme tomu 30 mega, Oleguer tak 8 - 10.

Reagovat
smazaný uživatel

U obou bych to asi snížil. U Raúla tak patnáct (kvůli marketingu, za bezejmeného hráče momentálně stejných kvalit by to bylo tak 7), Oleguer asi pět - letos vůbec nehraje, deset by za hráče, co dva roky proseděl, asi nikdo nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

U obou bych to asi snížil. U Raúla tak patnáct (kvůli marketingu, za bezejmeného hráče momentálně stejných kvalit by to bylo tak 7), Oleguer asi pět - letos vůbec nehraje, deset by za hráče, co dva roky proseděl, asi nikdo nedal.

Reagovat
honziss

No tak oni dají takovou částku aby jim je nikdo nekoupil. Kdyby dali Oleguerovi třeba 4-5 Mil tak kdokoliv jim těch 4-5 Mil nabídne, tak to musí přijmout bez ohledu na to jestli se jim to líbí nebo ne. Ta částka neznamená opravdovou cenu hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by měl mít špatný charakter? Naopak je to vítězný typ, odvedl az nás spoustu práce a v sezóně 05/06 (kdy měl vedle sebe útočnějšího Iniestu) i spoustu černé nedoceněné práce. Byl to on s s Etooem, kdo táhli tým, ap řestože se všichni dívali na Ronaldinha, on si nestěžoval a makal.

A s tím Oleguerm, nějak tě nechápu, výkupní klauzule se VŽDY dávají extrémě přehnané, jistě by se podobmné případy našly i v Realu a jestli ne, tak je Real hloupý.

Reagovat
smazaný uživatel

Zpochybňoval jsem tam někdy Decovy čistě fotbalové kvality? Pokud umíš číst, tak ne. Z Barcelony je pro mě ale nejnesympatičtější hráč, protože předvádí i věci velmi nefotbalové a můžeme začít i mimo Barcelonu v dávném semifinále LM mezi Portem a Coruňou. OK, klauzule jsou vysoké, bez debat, ovšem při představě, že někdo solí za Oleguera 60 mega, se prostě musím smát.

Reagovat
smazaný uživatel

Manažer má 180 milionů... dá 60 za Oleguera a 120 do dalších posil nebo všech 180 za Raúla? Odpověz si sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Oboji je kravina:)

Reagovat
smazaný uživatel

jenom detail; odkdy je Eibar katalansky klub?...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš bod, dosaď místo toho třeba Lleidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě z toho seznamu odejdou tak 2,max. 3 hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek, jen pár věcí:

Sylbinhova budoucnost není tak jasná.

Oleguer měl sezóny 04/05 a 05/06 (shodou okolností ty dvě veleúspěšné) jasné místo v základu, pokud by na to neměl, Barca by LM s ním v základu nevyhrála.

U Giovaniho se nikdo nediví, o jeho prodeji se mluví prakticky od prvního dne jeho kariéry v A týmu, zcela očividně na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

No a s tím Ronaldinhem?! Laporta v každém rozhovoru říká, že ho neprodá!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho možna zamiři do Chelsea nebo ac milan když to barce nevyde....aůe nechapu proč se chtěji zbaovat Dos Santose toje talent do budoucna a barca by byla bylba kdyby ho prodala

Reagovat
smazaný uživatel

To nen ítalent do budoucna, možná pro průměrný tým La Ligy, ale ne pro Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím, mě by nevadilo, kdyby zůstal

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by to taky nevadilo, dvanáct milionů není tolik, i když v případě odchodu můžou zase další talenti dostat šance. Jako třeba Assulin.

Reagovat
honziss

Giovani by nebyl zas taková ztráta, hlavně aby zůstal Bojan, ten Gia převyšuje minimálně 3x.

Reagovat
smazaný uživatel

Assulin, a jéje, to zase bude narážek.

Reagovat
smazaný uživatel

V létě se uvidí, teď neni jasné nic, uprostřed sezóny... ale stejně se chci zastavit u pár věcí.

1. Deco - můj možná nejoblíbenější hráč nejen v Barce, je to génius, kterej dokáže makat a odvádět kus práce... chci, aby zůstal, ale pokud to nevyjde, tak se naštěstí nahradit dá, sice nevim jestli plnohodnotně, ale je to možné. Diego je excelentní fotbalista.

2. Dos Santos - teď už můžu říct, že zklamal. Je mladý, je talentovaný, ale jde špatnou cestou. Stala se z něj hvězda ještě předtím, než něco dokázal. Je sobeckej, nemá přehled, na hřišti se mi fakt nelíbí (až na pár zápasů...), hlavním problémem je, že se nezlepšuje, pořád dělá ty samé chyby... na Barcu teď nemá, to je fakt, možná se to ale zlomí, talentu má dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jestli od Dos Santose nechcem až příliš! Je to mladík, pořád ho srovnávají s Messim atd., já vím, že je sobeckej, ale dal bych mu čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos dostal příležitostí dost, nic moc neukázal...já nejsem pro jeho odchod, to ne, ale měl by na sobě začít pracovat. Prostě jde špatnou cestou.

Reagovat
smazaný uživatel

I pro něj by bylo lepší, kdyby se tuhle sezonu jen rozkoukával. Bohužel musel často hrát i v základu a to je na takovýho kluka moc. Ale i tak bych řekl, že si odehrál svý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba nevidím nic, co by mohl Barceloně nabídnout. Prokázal snad výbornou techniku? Určitě ne. Rychlost? Naopak, je hrozně pomalý. Herní rozhled? Žádný. Střela poměrně ujde, ale gól takhle nedal žádný.

Reagovat
smazaný uživatel

nedal no, ale mě se líbí ta jeho dravost

Reagovat
smazaný uživatel

Já se obávám, že Deco nahraditelný není.

Reagovat
smazaný uživatel

ani Diegem ? i když je to trošku jinej typ hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

benzemu získá manchester united

Reagovat
smazaný uživatel

leda že by za něj nabídnuli Lyonu tvého jmenovce

Reagovat
smazaný uživatel

nebo fergusona

Reagovat
smazaný uživatel

aj polda mna by mohol ist do Man .Utd

Reagovat
smazaný uživatel

jj,možná by mu to sedělo víc jak v Barceloně

Reagovat
smazaný uživatel

O tom pochybuju.. Benzema se nechal slyšet, že ho EPL absolutně neláká.. Chce jít buď do La ligy nebo do serie A..

Reagovat
smazaný uživatel

1:Dos Santos ma 18 a ma prvni sezonu za barcu tak nechapu proč ho zatracujete

2:když bude v Barc další sezonu uvidite že bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

vyjímeční talenti hrají skvěle už i v 17....

Reagovat
smazaný uživatel

Každej nemůže být jako Messi či Fabregas a i ti nevyjímeční talenti se můžou prosadit ve vekoklubu

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jo no...ale tak ještě bych ho nezatracoval,dat ještě šanci v dalši sezoně,buď presvedci nebo at jde

Reagovat
josepe

Dos Santose by si mohl vzit Wenger pod kridlo , jako to udelal s Fabregasem

Reagovat
smazaný uživatel

2x do stejny reky nevstoupíš

Reagovat
fantomas

ta řeka ale neni stejná jedná mexická, druhá španělská, jedna driblerská, druhá kreativní, jedna útočná, druhá střední tam je rozdílu!

Reagovat
smazaný uživatel

no tak jako s tim zebráním talentu Barceloně...

Reagovat
smazaný uživatel

anebo začne dnes, okolo půlnoci

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo se neodváží polemizovat

Reagovat
2miguel1

je podla mna viac perspektivny ako Krkic.Ano ako Krkic.Stacil mi vidiet gol aky dal proti Interu(5:0) a este par zapasou.Aj v doraste Barci bol lepsi Santos ako Krkic

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je blbost že.

Reagovat
fantomas

ne zas tak velká

Reagovat
2miguel1

ziadna blbost ........... pozrite si nejake goli Santosa -- nadhera - take Krkic nedava aj na MS do 20 rokou v Kanade sme ho mohli videt ..kolko golou vypracoval Krkicovi ktory to tam daval do prazdnej

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS"20" mě Dos Santos zaujal jen tím jedním gólem, jinak herně nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik jich letos dal? Dáš mi odkaz, abych se na ně mohl mrknout?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo obrovská.

Reagovat
smazaný uživatel

podla jednoho golu predsa nemozes hodnotit hracov....a v doraste hraval s hracmi v jeho veku ale u muzov hra aj s o 10 rokov starsimi....tam uz tu svoju silu co mal nemoze tak uplatnit

Reagovat
Radin

Dneska blbečci proti sobě v copa del rey

Reagovat
smazaný uživatel

Teď vás asi překvapím, ale chtělo by to gól.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 pro odvetu na Mestalle berem

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k vašim domácím výsledkům bych si tak jistý nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobře,dneska 1:1 a doma to uhrajem na nulu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné, škoda že už nejste v LM, hned bych nabídl výměnu, Copu jsme letos hrozně chtěl.

Reagovat
Radin

už ho tam máš :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už dva.

Reagovat
smazaný uživatel

barcelona at dela co chce pry dobre rozjeta sezona ale na real nebudou mit zmrdi jedni vykurvni bych je vsechy dokopal simulanty haluzacke jedny vyjebane at vsich pozdechaji krome ronaldinho ten at de do realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sansiro

chybí ti v nicku jedno "r", abys to měl pěkně symetrické...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem kdo je ta hezká černovláska, kterou pořád ukazují v hledišti?

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooooooollllllllllll

Reagovat
smazaný uživatel

El Guaye ............ assist from Arizgol

Reagovat
smazaný uživatel

Guaje, Vincentku, Guaje... A toho Arizgola snad nemyslíš ani vážně...

Reagovat
barcelonista

Infarktovy zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Hra na jednu bránu. Hildebrant , za to naše koncovka . Využít polovinu šancí, tak jsme vyhráli rozdílem třídy!

Reagovat
plechi

Timo si zasloužil vyhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Hilde dobrý, ale většina našich střel šla trestuhodně doprostřed (případně to kryl nějaký obránce, jako třeba v té páté minutě hned ), to se nesmí stávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, Messi mě dneska fakt nasral, pač jít sám na brankáře a takhle to zahodit Do odvety je to pořád otevřený!

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, naprosto zbytečně doběhl až úplně k němu a pak jediná možnost mezi nohy, což Hidle vykryl a já byl s nervama někde...

Reagovat
smazaný uživatel

Pochvalu zaslouží kromě Xaviho i Toure a dneska se mi hodně líbil Abidal.

Reagovat
smazaný uživatel

Touré byl fantastický. Však právě on se dost zasloužil o ten gól, když se jako jediný stihl vrátit (už nevím proti komu, ale mohl běžet sám snad od půlky úplně v závěru) a pak ještě bleskurychle doběhnout za půlku a rozehrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to spolupráce Henry - Eto´o dost vázla

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, přitom když se dříve sem tam objevili spolu, tak jim to klapalo. Ale možná to jen tak přišlo, přece jenom tolik šancí jsme v jednom zápase letošní sezónu ještě neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

střeli 25:1

Reagovat
smazaný uživatel

y

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Píšou 14 střel na bránu a 25 celkově

Reagovat
smazaný uživatel

predvedla ofenzivni koncert

Reagovat
smazaný uživatel

Uaaaaaaaaaaaaaaaa! Myslím, že každý, kdo to viděl, uzná, že jsme si to zasloužili a je halvně naše blbost v koncovce, že to skončilo 1:1.

Ale ten moment při gólů, no to jsem málem zbořil barák. 1:1 je furt lepší pro Vale, ale takhle po vyrovnání se to prostě bere jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

ruka fujjjj

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno. Jestli, tak mohl vyloučit Messiho, mohl mu dát druhou žlutou a nemohli bychom říct ani popel, ale jinak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

etoo si u golu při driblinku pomohl rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč tady, pokud by byl fdotbal spravedlivý, tak to skončilo 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

etoo si u golu při driblinku pomohl rukou fňuk fňuk fňuk fňuk fňuk fňuk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

úsměvy si šetři pro někoho jiného, podle pravidel jsme měli být vítězi referee kyslík

Reagovat
smazaný uživatel

Podle pravidel měla být penalta na Bojana (ta u kraje ne uprostřed, tam uklouzl), takže pššt. Nechtěl jsem to vytahovat, ale tak když si nedáš pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

to se vyrovná s Joaquínovým neofsajdem

Reagovat
smazaný uživatel

To se nevyrovná, protože to byl ofsajd jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se na to mrkni znova, víc ti říct nemůžu, ale i komentátor na te online tv to říkal.

Reagovat
smazaný uživatel

nehledě na to že je vrchol drzosti obviňovat někoho že břečí, ta zpráva měla jen informační charakter

Reagovat
smazaný uživatel

Informační charakter měla napoprvé, napodruhé a napotřetí už ten informační charakter pochopitelně ztrácí, protože informace už je dávno venku.

Reagovat
smazaný uživatel

tak napoprvé jsem napsal jen ruka fuj, musel jsem to rozepsat aby i ostatní věděli víš kyslíku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a napotřetí o tom, že to není basket, to totiž ostatní taky před tím nevěděli a ví to až díky tobě.

Já běžně chápu stěžování si na rozhodčí, ale ne když je poměr střel 1:25 a byla odpuštěna penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to nezasloužené vyrovnání

Reagovat
smazaný uživatel

a podle mých informací to žádná penalta nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

Vrovnání - zasloužené, nezasloužená byla remíza. Ale vy jste si ji nezasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

faul byl už před pokutovým územím

Reagovat
smazaný uživatel

to není basket

Reagovat
Radin

Haluzáci zase v devadesáté minutě

Reagovat
smazaný uživatel

To nasere co.

Reagovat
Radin

Je to jako vždy ,zase na konec utkání,něco na tom bude :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Jono.

Reagovat
smazaný uživatel

To se poznají silné týmy. Dokáží bojovat do poslední vteřiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to i štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

jak já řikám...štěstí přeje připravenému

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Když si vezmu ten zápas celkově, tak jsme měli spíše smůlu, protože z tolika šancí je jeden gól málo, ale v poslední střele utkání dát gól, uuuf.

Reagovat
alegre

Barca odvetu zvládne a vyhraje 1:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Lameculos de cul.s checo-hondureňo! Me das ganas de vomitaaaaaaaar!

Reagovat
smazaný uživatel

nene blbý mají štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

My když jsme loni vyhrávali v posledních minutách, tak to byl podvod. U vás je to silným týmem a štěstím (čímž jste opovrhovali), krásnej příklad vaší objektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

Najdi mi, kde já psal, že vaše góly v posledních minutách byly podvod a kde jsem opovrhoval vaším štěstím? Čekám....nenajdeš nic

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že ti nevyká... Každopádně už druhá ruka v posledních třech zápasech? Nechtěli byste si vzít za sponzora AXU?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zobecňování nemám rád, ať píše vetšina nebo tak něco. Já naopak tvrdím, že právě dík té síle v posledních minutách zápasů jste si loni titul zasloužili.

To štěstí, to jsou úplně rozdílné situace.

Ruka? Kdo a kdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Juanfran ze Zaragozy?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no, já se domníval, že myslíš, že někdo z Barci hrál "házenou"

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen minulou sezónu Messi volejbal.

Reagovat
smazaný uživatel

I letos už to zkoušel. Asi má k tomu sportu blízko

Reagovat
smazaný uživatel

A Ruud, ale na to už se zapomíná co.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Ruud zahraje rukou v souboji a oproti tomu Messi alá Maradona, no úplně stejná situace. Taky na ni veřejnost hledí stejně viď?

Ale kvůli tomuhle už bylo popsáno několik řádků, tak to nechme být.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruka v souboji tedy být může? Nebo o co ti jde? Veřejnost? Tu si strč někam, ta je ovlivňována médii, ne vlastním úsudkem. Kdybys studoval psychologii, která je tvůj život, a ne pedagogii, tak bys to i věděl...

Ostatně zrovna zápas Barca - Vale je krásný případ. Barceloně odepřena jasná penalta, ale kde o ní veřejnost mluví? Ještě se Vale cítí ukřivděna, zkoušej to na někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruky to byly obě a obě měly být odpískány. Bohužel nebyla ani jedna. Mě ale šlo (a ty to víš) o způsob, jak byly zahrány. Už fakt, že takových ruk, jako dal Ruud je ve vápně nespočítaně, jsou zahrané v soubojích, v tom je ten rozdíl. Ruka Messiho byla výjimečná, mimořádně chytrá, ale o to víc -jak bych to nazval- "sviňská"? Ale jak říkám, o tom už jsme popsali jednu diskuzi a nechci zasírat druhou.

(Mimochodem nevím co je pedagogie, ale určitě myslíš pedagogiku a ta může být, a v mém případě je, s psychologií hodně úzce spjatá. )

Reagovat
smazaný uživatel

Takže obě byly, obě úmyslné, že jedna častější než druhá, to mě moc nevzrušuje. Sviňské je to, když někdo slaví gól a nepřizná to. A to udělali oba.

No vidíš, že ti to došlo, to ta francouzština. Spjata asi je, ale to abys dohnal to, co ses tak nějak zapomněl naučit, když mi tu vykladáš o veřejnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jsem myslel tu fotbalovou veřejnost. Ne nadarmo se o ní mezi fotbalovými odborníky (rád je zmiňuješ) hodně mluvilo a mluví, zatímco o Ruudovi necekl nikdo, protože takové se prostě stávají. Jestli ten rozdíl nevidíš, tak to promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

Stávají, protože jsou jednodušší a jdou méně vidět, to je ten rozdíl. Obě byly úmyslné, obě znamenaly ve svém důsledku gól.

Reagovat
smazaný uživatel

No a to je to, v čem se lišíme. V těch Ruudových případech nemusejí být úmyslné a často nebývají, a tak hledím, kde bereš tu jistotu, že úmyslná byla? Kdežto v Messiho případě je to jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Ruudova podle tebe nebyla úmyslná? Pamatuješ si ji vůbec?

Ostatně my se lišíme v jiné věci - Mně přijde sviňárna to nepřiznat.

Kolikrá ve čtyřhře v tenise se hráč na síti lehoučce dotkne míče, že si toho nikdo nevšimne... a přizná to.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju moc dobře, hodně často si pouštím před spaním "cestu za titulem" z loňska.

Ale to, že to nepřiznal je samozřejmě "sviňárna" jak od Messiho tak od Ruuda, ale když to vezmeme reálně,tak u gólu by to nepřiznal ani ten nejsvatější; prakticky se tohle vůbec nepřiznává. Já se bavím celou dobu o způsobu zahrání té ruky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to třeba přiznal a Di Canio už něco podobného (ne stejného) předvedl, když odmítl prakticky jistý gól... a on rozhodně není svatý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zobecňování je tu běžné a těžko s tím něco uděláš, nebylo to mířeno přesně tobě, však ti dotyční moc dobře vědí, o koho jde. Taky najednou mlčí, když pravda vyšla najevo. Ale to mě nepřekvapuje.

Tak se toho hned nechytej, jednou jseš fanoušek Barci (nechápu, jsi docela inteligentní člověk schopný brát cizí názor ), tak musíš brát na sebe tuto kritiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce to byla ne mne, psal jsi o fanoušcích Barci a tak jsem to musel vzít osobně, i když tuším, na koho to bylo

A budu dělat, že jsem to poslední souvětí nečelt, pač o inteligenci fanoušků bych být kýmkoliv pomlčel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak druhý na řadě jsem já. Já mluvil o štěstí, letos i loni.

Rozdíl bych viděl v tom, že mít pomět střel 25:1 a mít domácí pohárový výsledek 1:1 není taková klika.

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové každej ví, na koho to bylo. Ti, na který to je, předpokládám, vědí co píšou, tak bez obav.

Reagovat
smazaný uživatel

erdevítko, nevíš kudy kam a kopeš okolo sebe. Buď záměrně lžeš, což by mě vůbec nepřekvapilo ... Nebo nečteš. Nolikrát už jsem letos napsal, že měla Barca velký štěstí. Naposledy tuším po Zaragoze. Předtím po Seville apod.

Že ty jsi trouba, co neumí přiznat naprosto nic, dokonce i to, co je nad Slunce jasný a bude donekonečna tvrdit, že bílá je černá, je tvoje blbost. Tímhle jsi mě dost nasral. Rád bych řekl, že zklamal, ale už jsem se naučil, že od tebe se člověk dočká opravdu všeho, takže mě to zklamat nemohlo. Ale plivat na někoho v diskusi, když není přítomen, je ubohost, která je snad i pod tvou úroveň. Jseš ubožák. Hnuse

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady ta ruka nevypadá tak stoprocentně...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud můžu říct svůj názor na obměnu kádru barcy tak si myslím, že by měli odejít oleguer,edmilson, ezguero,gudjohnsen! Deco by měl zůstat a hlavně by se něměli zbavovat Gaucha který toho pro barcu udělal moc a v poslední době se zdá že se vrací do formy. Nemá cenu se ukvapovat, všechny soutěže jsou rozehrané příznivě, real hraje špatně forma barcy jde strmně nahoru a zdá se že se vracím ke svým výkonům na které jsme byli zvklí. A nemusím připomínat utkání na Celticu, že pánové a dámy????Rád bych viděl v týmu Diega ten má kvalitu a mohl by barce herně pomoct. Benzema je vynikající ale barca má hodně dobrých útočníků....

Reagovat
$dolar$

Ze by Gaucho prestoupil ze SLavie do Barcelony? Ja si vzdycky rikal ze je to velky talent

Reagovat
fantomas

už je v senci, škoda...

Reagovat
Votrok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele