Broos stále platí za kouče Kamerunu, verdikt chce znát do pátku

10.12.2017, 00:10
Aktuality
Belgický trenér Hugo Broos by ještě teoreticky mohl pokračovat v čele Kamerunu, který po senzačním triumfu na Africkém poháru 2017 nedokázal dovést na mistrovství světa. Normalizační komise sice Broosovi dala na vědomí, že s ním dále nepočítá, teď ale musí rozhodnout ministerstvo sportu...

Sám 65letý veterán má přitom v Kamerunu kontrakt až do února a nikam se pro tuto chvíli nechystá. V lednu Kamerun ostatně čekají přátelské duely s Kongem a Angolou. Už v minulém měsíci Broos vyzval příslušné autority k prodloužení smlouvy, nebo jeho propuštění.

"Netuším, co se teď stane. Pro tuto chvíli čekám. To, co se tady v Kamerunu děje, není nic seriózního, je to k smíchu, telenovela," prohlásil hořce Broos, který očekává dořešení veškerých náležitostí včetně doplatků do 15. prosince.

"Je to velice složitá situace, protože mě (na svazu) vyhodili - takže pokud ministr zítra rozhodne, že mě podrží ve funkci, budu muset pracovat s vedením, které je proti mně," uvědomuje si zkušený kouč.

Hugo Broos, který má podle některých spekulací problémy s vybranými hráči jako Tokem Ekambim z francouzského Angers, si přitom uvědomuje, že by v případě pokračování musel udělat změny.

"Co jsme dokázali v Gabonu (dějišti zlatého Afrického poháru - pozn. red.), bylo něco unikátního. Takže pokud se teď máme připravit na APN 2019, budou muset být provedeny změny v týmu - musíme se poohlédnout po dalších hráčích, po lepších hráčích," dodal rázně.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com, aclsports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Afrika...

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Broos by podle me mel zustat. Nigerie a Zambie jsou letos o tridu jinde. Uspech na APN byl vydreny, ale jak nigerijska tak zambijska nastupujici generace ma obrovsky potencial a do par let budou zrejme Kamerun pravidelne porazet. Bohuzel hraci jako Dongou Tsafack nebo Bagnack, na kterych mela stat budoucnost, hraji podprumerne, Bassogog se zakopal v Cine, Toko Ekambi rebeluje a stara garda (Eto'o, Assou-Ekotto, Bassong) uz nehraje anebo sla vykonostne dolu. Aboubakar je super, ale sam to nespasi. Jedine, co muze Kamerun delat, je doufat.

Reagovat
Kucka

Tak zrovna Toko Ekambi není nikdo, bez koho by se to neobešlo, ne? Zrovna v útoku mají kde brát, mi přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me by se to bez nej obeslo dobre. Mezi hrotovymi utocniky je kde vybirat, na kridla je take par alternativ. Spis jde o to, aby nerozhadal kabinu.

Reagovat
Pablos

ať to zabalí a jde radši dělat konfekci a voňavky třeba ...Hugo Broos

Reagovat
sk333

Trochu odbočím od témy, ale týka sa to Afriky.Včera v zápase Trenčín-Žilina 5:2 výborný výkon afričanov. Hráči z Nigérie Azango a Zubairu hrali skvele. Najmä Azango prekvapil. Robil si na krídle doslova čo chcel. Perfektný driblink vo veľkej rýchlosti, dobrá prihrávka, len v koncovke nemal šťastie. Takisto veľká perspektíva aj u Zubairua. Hráč so skvelým akčním rádiusom. Trenčín pomaly každý polrok prinesie nejaký nevybrúsený diamant z Nigérie. Pôsobili tam hviezdičky ako napr. Simon a Kalu z Gentu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Prvním pohledem jsem myslel, ze to je Zeman (prezident) zkurvena politika

Reagovat
Kang & Kodos

Normalizační komise

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele