Kamerunci rozvázali spolupráci s trenérem Broosem

05.12.2017, 12:00
Aktuality
Bez práce se ocitl Hugo Broos. Pětašedesátiletý trenér už není kormidelníkem národního týmu Kamerunu, představitelé tamního svazu si po neúspěchu v kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Ruska podrobně rozebrali celou situaci a nakonec se rozhodli pro odvolání kouče...

Broos Kamerunce letos v zimě dovedl k triumfu na Africkém poháru národů, následně mu ovšem nevyšel Konfederační pohár a další zklamání přišlo v kvalifikaci o světový šampionát. Kontinentální šampioni ve druhé fázi vyhráli jenom jedno ze šesti utkání a ve své skupině obsadili třetí místo za Nigérií a Zambií.

Kamerun pod vedením Broose spadl v žebříčku FIFA na 45. místo a je až sedmou nejlepší africkou zemí. Trenérovi v očích svazu navíc hodně uškodil fakt, že během angažmá nežil v Kamerunu a nemohl tak podrobně sledovat tamní ligu.

Broos měl původně smlouvu do února příštího roku a dodatečně se mu může dostat odměny v podobě ceny pro nejlepšího trenéra v Africe. Jeho jméno figuruje v užší nominaci, vítěz bude oznámen 4. ledna.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrý jméno Hugo Broos Jak ze SAPA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta čeká !!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele