Brighton našel náhradu za Pottera, povede ho Ital De Zerbi

18.09.2022, 21:20
Aktuality
Brighton měl odloženy poslední dva zápasy anglické ligy a jeho vedení tak dostalo dostatek času na vyřešení otázky hlavního kouče. Na lavičku nakonec usedne Roberto de Zerbi, italský kormidelník se dohodl na čtyřletém kontraktu, k podpisu už potřebuje jenom získat pracovní povolení...

V Brightonu minulý týden skončil Graham Potter, ten neodolal nabídce od londýnské Chelsea a jedním z kandidátů na uvolněnou funkci byl i Bo Svensson z bundesligového Mainzu. Přednost ovšem nakonec dostal bývalý kormidelník Šachtaru a Sassuola.

"Z Roberta jsem naprosto nadšen, bude naším novým hlavním trenérem," oznámil předseda Tony Bloom.

"Jeho týmy vždy hrály krásný a odvážný fotbal. Jsem přesvědčen o tom, že jeho styl a taktické myšlení budou skvěle pasovat k našemu týmu," nepochybuje.

43letý De Zerbi byl bez angažmá od července, kdy kvůli válečnému konfliktu skončil v Šachtaru Doněck. Nedávno o něho usilovala Bologna, jejíž nabídku nakonec odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (144)

Přidat komentář
Rssa

Výborná volba, pokud mu dají čas, tak vytvoří silný tým.

Reagovat
Jkb

Taky mi to přijde jako super volba, Brighton pokračuje v dobré práci. Hodně se na ně těším.

Reagovat
eder

No nevím, chelski to zase vykradla...

Reagovat
Seagulls

Potrebuje hlavne čas. Káder má slušný, Ak mu "polovica" nezdrhne za Potterom do Chelsea tak máme šancu na slušné výsledky v tejto sezóne. COME ON BRIGHTON!

Reagovat
Seydou Doumbia

od kdy jim fandis ?

Reagovat
Seagulls

Asi 3 roky.

Reagovat
Seydou Doumbia

proč zrovna brighton?

Reagovat
Seagulls

Páči sa mi štýl futbalu. Odkedy tam bol Potter išli dosť hore. Už to nebol ten nudný defenzívny futbal ako pod Hughtnom. Vedenie chce hrať útočný futbal a preto priviedli práve De Zerbiho. Klub je síce malý ale robia tam svoju prácu na jednotku

Reagovat
Nizzie

Mě k tomu klubu přivedla mamka v roce cca 2007. Dotáhla odněkud dres, vůbec jsem nevěděl co je to zač, ale znak mi byl povědomý, tak jsem projel týmy ve fifě a tuším ve třetí anglické sem narazil na Brighton. Rozjel jsem za ně kariéru a od té doby jsem si dával za Seagulls kariéru v každé fifě, kdy byli v druhé lize a níže. Je to ten můj klub, který chceš dostat ze spodku až na vrchol. Btw dres byl Colina Kazima Richardse. Už ho bohužel nemám, ale přízeň Brightonu zůstala. A zvětšila se postupem do PL a také tím, že jsem zjistil, že osud toho klubu je téměř podobný osudu Bohemky, tzn. že na přelomu tisíciletí klub málem zanikl a "jen" fanoušci ho udrželi na živu.

A teď ten přístup k tomu, jak to tam dělají, je mi také velmi sympatický. Pěkný stadion, na Anglii relativně pěkné počasí. A styl fotbalu je pravda, že se mi také líbí momentálně více, než po Hughtonem. Ale ten má taky svůj kredit, že dokázal Seagulls udržet v lize. Vůbec jsem nečekal, když se postoupilo, že se PL udrží, navíc tak dlouho.

Potom jsem ve fifě začal hrát za Leeds jako klub, který vytáhnu nahoru a on pak také postoupil o pár let později. Teď už jedu Sunderland, tam mi to ale až tak nevoní, protože jsem vždy přál spíš Newcastleu, když přišlo na Tyne - Wear derby. Za Black Cats hraju jen kvůli tomu, že mají vlastní stadion.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkná storka za Sunderland nehraj to jsou špíny, NUFC pokud se ti tak daří vytahovat týmy z fify do reálu tak si dej Portsmouth nebo Bolton plz

Reagovat
Nizzie

Já se právě rozhodoval mezi Pompeys a Sunderlandem, ale Pompeys mám zafixovaný jako strašný uměliny. Chtěl jsem něco s historií, a ta je na straně Black Cats. Je pravda, že Sunderland je zdá se také teď na vzestupu. Pak mi asi nezbyde nic jiného, než ten Portsmouth. Ještě jsem uvažoval nad Notts County dříve, ale ti zase jako na potvoru vypadli z League Two a ne a ne se vyškrábat zpět.

Reagovat
Frony

Teď bude ve fifce i pátá anglická ne?

Reagovat
Nizzie

To netuším, ale bylo by to super.

Reagovat
Frony

Není to 100% potvrzený, ale měla by tam být.

Reagovat
Nizzie

Díky za info.

Reagovat
Seydou Doumbia

jak píše kolega níže, myslím že pátá anglická bude v nové fifě...no ty máš jednu dobrou výhodu oproti mě, protože mě nebaví hrát za týmy, kde neznám nikoho v kádru proto mohu hrát max 2 francouzskou nebo anglickou, jinak mě to nebaví

Reagovat
Nizzie

To by bylo super. Tak já tu Anglii sleduju hodně, takže mám přehled i tam. A většinou si do tady těch týmů beru i bývalé hvězdy Seagulls (Bridcutt, Buckley, Forster-Caskey, apod.) nebo i světové hvězdy tak nějak ale reálně, jako na konci kariér například Rooneyho a tak podobně.

Reagovat
Front hell

Já o něm snad poprvé slyšel když jsem tam jel za kámošem na návštěvu, tak zhruba 10 let zpátky. Kámoš je ortodoxní skinhead,takže jsme tam navštívili místní skinheadský festival. Kde máš možnost si poslechnout skvělou hudbu a dát si pivko s pohodovymi lidmi. No a kamosuv sefik byl fanda seagulls,takže nás vzal ke stadionu a vyprávěl nám o historii atd. A i když nemám absolutně čas sledovat jejich zápasy,tak jsou mi jejich výsledky a práce v klubu sympatické. Tak jako celý Brighton. Jinak mě tam pobavilo,že když jsme byli u toho sefika na večeři,tak jeho manželka sesbírala veškeré zbytky na jeden talíř a šla je vysypat na zahradu. Přišlo mi to docela nechutné. Do pár sekund tam byla hromada racků,kteří ten trávník vyčistili do posledního zbytku. Něco jako když u nás nosíš zbytky prasatům.

Reagovat
cristiano.K.

...slepicím

Reagovat
Nizzie

hezký

Reagovat
Seagulls

Nechcem tu robiť reklamu ale rozbehol som fanstránku na fb Brighton CZ/SK tak kto bude mať záujem môžete sa pridať ak máte záujem o novinkách z klubu

Sorry za tú reklamu

Reagovat
Nizzie

Prominu Ti to a přidám se. Vím že nedávno tam byla snaha o jednu stránku, ta se jmenovala "Brighton and Hove Albion CZ/SK", tam to typek zkoušel rozjet dva roky zpět cca, ale potom zmizela z povrchu zemského.

Reagovat
Nizzie

Do Chelsea bych řekl, že z Brightonu půjde málokdo. Tam je dobrým signálem, že i na odchod Ashwortha se zareagovalo dobře a funguje ten klub stále stejně dobře. A manažer se vybral také vždy dobře, když teda vytěsním dobu experimentů po Poyetovi (Óscar a Sami Hyppiä).

Je vidět, že tento manažer byl vybrán koncepčně, aby se hodil ke kádru, to by mu práci mělo ulehčit. Jsem rád, že Brighton nešel po nějakém Big Samovi nebo nějaké takové zhovadilosti.

Reagovat
Svatej

Caicedo si o to celkem fikaně řekl pár dní zpátky

Reagovat
Nizzie

Tak jako jen řekl, co je snad všem jasné, tedy, že nabídka Chelsea se neodmítá (jestli mi teda neuniklo něco "navíc" co by prohlásil) v případech takového hráče. Otázka je, jestli by byl pro Potterovu Chelsea dostatečně dobrým hráčem.

Reagovat
Svatej

Ještě tam právě bylo něco navíc, cca dva sloupce dalšího prohlášení, dokonce ještě o trošku víc okatý, ale nic, co by tě zvedlo ze židle.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Seagulls

Presne to som myslel ale nechcel som to napísať lebo sa mi to hnusí

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Seagulls

Chlapec nevie anglicky...

Reagovat
nani92

https://www.youtube.com/watch?v=9VSBsq72x5U načo je kurva VAR, ked nevie toto zvrátiť

Reagovat
kilonudli

Toto je špatně!!! Jak jsem dříve nesnášel Barcu za simulování, tak to stejné dělá dnešní Real (Vini, Ceballos, Rodrigo). To jsou neuvěřitelní uplakánci!!!

Reagovat
vodka

ceballos je neuvěřitelná sračka

Reagovat
j_mrazik

Jsem docela rád, že šel od nás pryč. Za tu dobu měl snad jenom pár dobrých zápasů. Vypadá fotbalově, ale jinak je takový nijaký.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Trand

Ale měl asi nejlepší debut, co si pamatuju. Škoda, že to byl jeho nejlepší zápas.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Edgar Davids

Na to jeho prezvykavani zubniho chranice jsem byl vylozene alergickej

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Front hell

Odporný simulant a zároveň zákeřná krysa. Takoví ať zůstanou ve Španělsku,tam patří

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

vždycky byl

Reagovat
eibe

Dodnes mi vadí, že není zavedeno dodatečné trestání simulování. Prostě hráčům nevadí, že jsou nechutné bábovky a takto simulují a nevadí jim ostuda, že se nestydí ani přijít po tomhle domů za manželkou..všude x kamer a tohle dělají. Dal bych za takové simulování stopku na 2 zápasy..Třeba by si to rozmysleli a trenéři by je víc nabádali k normálním reakcím.

Reagovat
rel7

Zrovna ve Španělsku tohle nikdy nezavedou, je to škoda..

Reagovat
Svatej

Reagovat
Front hell

A pokud by to udělal znovu tak zdvojnásobit trest.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Kucka

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Kompenzace za nevyloučení Reinilda v první půli.

Reagovat
Svatej

Přesně tohle kreténský uvažování vedlo nakonec k toleranci takovýho chování, můžeš bejt pyšnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný den nebo jsi takhle nepříjemný pořád? Já jsem to nemyslel vážně, rozhodcovství samozřejmě nemůže fungovat na základě kompenzací, z toho by se stal začarovaný kruh. Každopádně stokrát raději uvidím na hřišti simulace než prasácké zákroky jako ten, který předvedl Reinildo. Nehledě na to, že z červené karty pro psychopata Hermosa nejde nemít radost.

Reagovat
Trand

Snad je Ceba v pořádku, to vypadalo dost brutálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď chodí beztak po městě s nákrčníkem aby nebyl za úplnou picu

Reagovat
Nizzie

Nemá si Atlético tahat do týmu odchovance Realu.

Ale jinak Ceballos dobrá chcanka.

Reagovat
Svatej

Ceballos mrdka

Reagovat
Greny

Nemůže, protože rozhodci zkušené druhá žlutá

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Nikikrew

Ach Ceba Ceba, som tak rad ze je od nas prec

Reagovat
Front hell

Krysa odporná

Reagovat
Alf14

sice hodně trapný simulování rány do obličeje ale Hermoso je prostě úplnej idiot, dyť i na videu jde vidět že už před rohem na Ceballose čumí jak bejk na červenej hadr a jediný co ho zajímalo bylo naběhnut do něj. a i kdyby se Ceballos nedržel za hlavu tak podle mě úplně zasloužená žlutá

Reagovat
masly008

za co jako žlutá? Že si ho chce odtlačit?

Reagovat
Alf14

Odtlacit ale rukama nekoho strkat rukama je proste faul a to je fakt

Reagovat
Miguel19

Christoph Freund will be sign documents to be unveiled as new Chelsea director in the next days. He's also been „approved“ by Graham Potter as perfect profile to work together on present and future project. #CFC

It's just matter of time to get it signed, also with Salzburg.

Reagovat
Svatej

Dle toho, co si čtu, to vypadá jako bomba.

Reagovat
Svatej

Jinak sleduje někdo pořádně toho Babiše? Já až dneska z hrůzou zjišťuju, že Státní zástupce navrhnul jenom podmínku. Wtf?

Reagovat
Grahf

mohol mu dať aspoň dvojku z chovania

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Taiger

Ty sem chodíš jen pičovat ne?

Reagovat
Svatej

Kompenzuju tím to, že nikam jinam se nechodim vybouřit. Na fb přidám příspěvek ročně, insta to stejný a na redditu chodim příliš pozdě k diskuzím, abych si pokecal, takže zbývá EFko

Reagovat
Taiger

Pošli instagram, nebo ti to nežeru

Reagovat
Hlahart

Kvalifikoval to jako pomoc + časový odstup + "vrátil co nakradl", no. Větší výsměch je ta reklama na Čapím hnízdě, to je pro mě třeba úplně nepochopitelný a úplně otáčející všechno, co se v praxi reálně dělá a nedělá...

Reagovat
Svatej

Vidíš, tak tu brutálně podstatnou část, že ty peníze vrátil, jsem z nějakýho důvodu absolutně nepochytil nebo vytěsnil.

S tou reklamou to klidně rozveď, konečně se v tomhle ohledu dovzdělám.

Reagovat
vodka

ta reklama je uplne wtf, ale tam se to jeste bude nejak resit?

Reagovat
r.mrazik

tu ted vratili,protoze puvodne rekli,ze statu nevznikla zadna skoda...tak jim to hodili zpatky,ze se nezeptali vsech dotcenych uradu

Reagovat
Hlahart

No, ale prozatím to vypadá, že jenom kvůli tomu, že špatně vymezili poškozené. Nevím, jestli zpochybňují i právní kvalifikaci a posouzení.

Reagovat
r.mrazik

tak vsechno kolem neho je dost pochybny

normalne ma vsude svoje lidi....jak v novinach,televizi,tak na ministerstvech a uradech

jak ta dotace,tak ta reklama je totalni silenost

vsak si vem,jak dlouho to tech Saroch resil a kolikrat mu to vratili...tu reklamu se snazili zakryt uplne...

je to svinstvo a jestli si nekdo mysli,ze tady funguje nejaky pravni stat,ktery meri vsem stejne,tak je blazen

(si staci vzit,jak treba Okamura vytuneloval Usvit a nic...a ted podobne tuneluje SPD pres vydavani novin a podobny kraviny )

Reagovat
Hlahart

Tak třeba u Okamury těžko říct, jestli by to mělo mít trestněprávní přesah.

Reagovat
r.mrazik

Usvit se tak resil ne? nerekl bych,ze muzes vyvadet ze strany penize pres divoky smlouvy k sobe

Reagovat
Hlahart

Jasně, že nemůžeš. To ale neznamená, že to musí mít nutně trestněprávní rovinu.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kucka

Reagovat
jk

A pro případ, že by to nedopadlo chce Bureš procpat do senátu Nagyovou. Nasere Vyskočila a paní svědkyně bude mít imunitu

Reagovat
Talker

Tohle vypadá jako že to bude brutální volební průser pro koalice. Nedivil bych se, kdyby to byla jedna z nejhorších porážek vládních stran.

Lidi jsou nespokojení, nasraní, bojí se a tohle jde proti vládě. K tomu to hecují Okamura s Babišem.

Reagovat
Whitemedia

Kdybych mohl, tak tam hodím hlas sonykájovi. Jsem fascinován tím, jak je on fascinován kokešem v prdeli.

Reagovat
Liveral

Všechny dresy na Mistrovstí Světa: https://www.footyheadlines.com/2021/11/2022-world-cup-kits-overview.html

Většina docela tragedie teda...

Reagovat
SunFells

Domácí Francie úžasný jako vždy. A oba německé též top.

Reagovat
Liveral

jop, domáci Francie je tam za mě opět zdaleka nejhezčí

Reagovat
Skalda29

Německé hezké, Japonsko a Ekvádor modré, Argentina tmavě modré... Zbytek nicmoc, vepředu ten čtverec vypadá jak tabulka s číslem z atletiky

Reagovat
chicuita

Mexiko a Němci

Reagovat
r.mrazik

akvador je ok,domaci francie je super, nemecko je super,domaci chorvatsko je fajn, venkovni portugalsko fajn

anglie je hrozna a to vzdy meli fajn dresy

jinak bida a puma je snad nejhorsi znacka co se designu tyce

Reagovat
Kapřík

většina je fakt bída

Reagovat
pa3ce

Z toho co este nezaznelo tak podla mna aj biely Wales a biele Belgicko tiez dost fajn. A bohuzial musim povedat, ze aj cerveny dres Srbska sa mi dost paci

Reagovat
veikko

Já to vezmu přes nejhorší. Za mě ty oranžové nizozemské, ta venkovní batikovaná šílenost od Vietnamců, co bude mít USA a koncepty venkovních dresů od Pumy (hlavně Uruguay teda).

Reagovat
pingla

třetina dresů jsou pěkná, třeba Kostarika má domácí červené velmi pěkné. Uvidí se jak to bude vypadat v kombinaci s trenýrkami a štulpnami.

Reagovat
TopinB

Mexico away je super

Jižní Korea away taky

Reagovat
Shevchenko

Mně se celkem líbí, Portugalsko Německo top, vlastně skoro celá Evropa super, akorát Nizozemsko nic moc, Puma podle mě celkem v pohodě, nepovedla se podle mě akorát Asie, tam se mi nelíbí ani jeden.

Reagovat
SunFells
Reagovat
SunFells

Three players are tied for the Premier League lead in shot-creating actions from live passes, with 23: Kevin De Bruyne, Mohamed Salah and ... Granit Xhaka.

Reagovat
B3n

Co znamená PPDA?

Reagovat
jk

PPDA - passes allowed per defensive action

Tady odkaz na orig. tweet, sunfell občas je trošku nájemným aby mu lidi nekradli know-how

https://bit.ly/3Sj04t5

Reagovat
jk

*tajemný

Reagovat
B3n

díky

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SunFells

passes per def. action (allowed).

Reagovat
Mastný Chobot

Number of red cards this season:

1 | Ligue 2 - 45

2 | Ligue 1 - 34

3 | LaLiga - 20

4 | Serie A - 15

5 | Bundesliga - 12

6 | Premier League - 4

To je naozaj šokujúca štatistika

Reagovat
jk

Wtf, Francii hacknul nějaký sázkařské gang nebo co?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
M0rb1D4S

Ta Premier League ani není tak šokující, když člověk každý víkend vidí, co to řídí za rozhodčí a co sedí u VARu. A navíc se letos Arsenal drží na uzdě

Reagovat
Greny

Česká liga 29 ... Nejlepší bylo to kolo co rozjela Slavia ten tlak na rozhodci 7 cervenech

Reagovat
Kucka

Reagovat
jk

Pozdrav z Berlína pro všechny xG nerdy

https://bit.ly/3DyqLWR

Reagovat
Busby babes

vsak ono se to casem srovna.

Reagovat
jk

No tady to je fakt anomálie.

btw. Už byl někde článek o tom, že UTD mají zatím nejvyšší úspěšnost vzdušných soubojů v lize?

Reagovat
Busby babes

porad je to jen 7 zapasu. ale anomalie je to vtipna, to je jasne.

Fakt? Ten Lisandro je dobrej

Reagovat
Hlahart

Podle mě je zbytečně vysokej

Reagovat
Busby babes

kolik meri, ja to snad jeste nikde necetl?

Reagovat
Wazza228

Všude se píše 5'9' ale v cm to asi nikde nebylo

Reagovat
jk

Na stopera málo.

Reagovat
Talker

Na druhou stranu pro ty ostatní kluby to +-2 goly sedí (kromě Frankfurtu).

Reagovat
Busby babes

I have to say that the great players analyse the game better than I do,' Valverde told me, adding:

Instead of analysing, I'd say they interpret the play during the game. This is game a continuous sport in which the coach has barely any influence, or at least much less than in basketball: we only have three substitutions, the never stops [for timeouts]. Once the game starts, I'm shouting to the player over there, and he doesn't hear me, and the one beside me doesn't hear me either. Football belongs almost to the players alone.

I queried the word 'almost', and Valverde corrected himself, 'Not "almost". Football belongs to the players. For 45 minutes at a time, nonstop, the player takes his own decisions.' Every moment on the field, players were solving puzzles by themselves: should I move five yards forward? Who should I pass to? Who will cover the free man?

Valverde briefed his team on their next opponents, but he attached limited value to his own advice. He admitted, "The beginning of a game is always a surprise, because you don't know what the rival has been preparing. The other day against Athletic Club [Bilbao], for example, we were expecting some very high pressure, and in fact it wasn't that high. So, Christ, in the beginning we were a bit out of place.

One of Barça's data analysts told me he didn't think he had ever helped the team win a match. (In that case, why didn't he quit? asked Liverpool's director of research Ian Graham after reading the quote.) When I pressed the analyst, he conceded, '0.01 per cent.' Football is a players' game.

zajimava ukazka z knizky o Barcelone. fotbalovy a analytik a trener to nemaj snadny.

Reagovat
Salfovic

Ty vole, ty jí nakonec začneš ještě fandit.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Busby babes

ja spis fandim Simonu Kuperovi, ktery tu knizku napsal. a z tech letnich debat fans barcy bych rekl, ze nekterym by neuskodilo si ji precist taky.

Reagovat
Liveral

Konečně rozhodčí co se nebojí udělat konec s tim obkolopání hráči: https://twitter.com/nocontextfooty/status/1572061632020226051?s=20&t=D3bWtnvTBoUo2TxOaRc1PA

Tohle by stačilo udělat párkrát v prvním kole v každý lize a bude na dlouho klid

Reagovat
SunFells

Reagovat
Jardin

Reagovat
Svatej

Reagovat
FUnk

hlavne ve spanelske

Reagovat
kvasha16

v PL je to uz kludnejsie

Reagovat
Salfovic

Jak je to snadné.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Dawon

Oni to pred par let alespon v PL par kol rozhodci opravdu delali (behem leta se to hodne resilo a vyzadovalo se zprisneni v tomhle smeru)...a fungovalo to hodne pekne, ale bohuzel pak z nejakeho neznameho duvodu se na to zaclo zas uplne srat no

Reagovat
icemike

jj, pravidlo mluvit smí jen jeden hráč, další automaticky žlutá. Kéž by se to vrátilo

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Seydou Doumbia

kdyby to alespon byla červená karta

Reagovat
Referee©

Boží!

Reagovat
Front hell

Krásná práce

Reagovat
cristiano.K.

frajer, snad pak nechodí za bratrovou ženou a nekope do koček

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Mato178178

tu vzdy tak skape pes ked je repre pauza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele