Brighton má náhradu za Cucurellu, vsadil na Estupiñána

17.08.2022, 08:32
Aktuality
Vedení Brightonu shánělo posilu na levý okraj obrany a volné místo v jeho kabině zaujme Pervis Estupiñán. Ekvádorský reprezentant přišel na přestup ze španělského Villarrealu, jeho úkolem bude nahradit Marca Cucurellu...

Cucurella byl s odchodem spojován již delší dobu a před necelými dvěma týdny ho koupila Chelsea, Brighton dostal odstupné 65 milionů eur a necelou třetinu nyní investoval do Estupiñána. Transfer vyjde na 17,8 milionu eur, Jihoameričan podepsal pětiletý kontrakt.

"Jsme nadšení tím, co vše nám Pervis přinese. Skvěle zapadá na pozici, na níž jsme potřebovali posílit," raduje se hlavní trenér Graham Potter.

"Vedle mezinárodních zkušeností hrál za Villarreal v Lize mistrů a Evropské lize a spoustu dalších zkušeností získal v LaLize. Pomůžeme mu usadit se v Anglii, zároveň se těšíme na spolupráci a to, že ho uvidíme v akci v Premier League," dodal.

Estupiñán v Anglii dříve působil jako zaměstnanec Watfordu a toto angažmá se mu nepovedlo, během čtyř sezon se nedočkal debutu a opakovaně byl odesílán na hostování do Španělska. Dres Villarrealu oblékal dva roky, v první sezoně na Pyrenejském poloostrově se Žlutou ponorkou doplul až k triumfu v Evropské lize.

Autor: Tomáš Pavlík / brightonandhovealbion.com

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele