Brazilský záložník Fred přestoupil do Manchesteru United

05.06.2018, 17:42
Aktuality
Manchester United hlásí první velkou letní posilu. José Mourinho do svého týmu přivedl brazilského reprezentanta Freda z doněckého Šachtaru, jenž za svoji oporu vyinkasuje 59 milionů eur...

Rodák z Belo Horizonte je odchovancem Internacionalu, odkud se do Evropy vydal před pěti lety, kdy posílil Šachtar Doněck, který je proslulý angažováním brazilských hráčů.

Fred se okamžitě po svém příchodu zařadil, do základní jedenáctky ukrajinského velkoklubu, jemuž během zmíněného období pomohl ke třem titulům, stejnému počtu ukrajinských pohárů a čtyřem Superpohárům. Dvakrát si potom se Šachtarem zahrál osmifinále Ligy mistrů.

Kromě toho však má kariéra brazilského reprezentanta také černou kaňku, když byl v roce 2015 pozitivně testován na diuretikum, za což mu byl vyměřen roční zákaz činnosti.

Pětadvacetiletý středopolař má za sebou sedm startů za reprezentační tým Brazílie a dostal se rovněž do konečné nominace trenéra Titeho pro nadcházející světový šampionát.

Kromě brazilského záložníka se Manchester United dohodl na příchodu Dioga Dalota. Mladý obránce na Old Trafford míří z Porta, přičemž tento týden má podstoupit zdravotní prohlídku.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (700)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele