Brazílie si nezahraje na OH, pod pěti kruhy bude chybět po 20 letech

12.02., 10:28
Aktuality
Oslavy argentinských reprezentantů (© AFP)

Brazilští reprezentanti nebudou na Olympijských hrách obhajovat zlaté medaile. V posledním kole jihoamerické kvalifikace v Caracasu prohráli 0:1 s Argentinou a v konečné tabulce obsadili až třetí místo. Do Paříže prošel jejich soupeř a Paraguay.

O výhře Argentiny rozhodl v 78. minutě Luciano Gondou. Výběr trenéra Javiera Mascherana s pěti body skončil druhý, se ztrátou dvou bodů na první Paraguay. Brazílie získala tři body, poslední Venezuela jeden.

Z turnaje týmů do 23 let v Caracasu na olympijské hry postoupily pouze první dva celky tabulky. Brazílie bude pod pěti kruhy chybět poprvé od roku 2004 a přišla o šanci zaútočit na třetí zlato za sebou. Argentina získala zlato na hrách v letech 2004 a 2008. Paraguay bude hrát na olympiádě potřetí, v roce 2004 získala stříbro.

"Zasloužili jsme si to. V kvalifikaci jsme ani jednou neprohráli," citovala agentura AP Goundoua. "Byli jsme připravení, ale dopadlo to špatně. Celý turnaj jsme se trápili a nešlo to podle našich představ," přidal brazilský záložník Andrey Santos.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
fabec1222

Takže už nebudou hrozbou ani mezi mladými, natož mezi dospělými.

Reagovat
Pablos

Je to fuk... ten fotbal na OH nemá z nějákého důvodu (možná kvůli tomu U23) žádnou prestiž.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mönchengladbach

Čili naše U23 je na tom už stejně jako brazilská. Fousek

Reagovat
veikko

Ta kvalifikace na OH není měřítkem vůbec ničeho. Paraguay tam chtěla nejvíc, a tak přivezla to nejlepší, co v dané chvíli mohla, včetně Diega Gómeze, který už hraje MLS. Naopak Brazílie měla věkový průměr tak o 3 roky méně než je ta věková hranice 23 let. Nepostup je určitě štvát bude, Brazilci ve fotbale prohrávat moc neumějí, ale ten tým není ani potenciální "D" toho, co přivézt mohli. Ona i účast Venezuely v té finální čtyřce je taková "meh", protože měla v posledních dvou kolech základní skupiny týmy, kterým už vůbec o nic nešlo (Kolumbie jistý nepostup, Brazílie jistý postup) a podle toho to taky vypadalo. Naštvat to mohlo hlavně Ekvádor, který si mohl zajistit postup taky vyloženě s "B-C" týmem. Za mě úplně zbytečná kvalifikace, která by se dala řešit třeba umístěním na kontinentálním šampionátu do 20 let nebo něčím podobným.

Reagovat
Seydou Doumbia

Euro by taky mohlo sloužit jako kvalifikace na MS třeba aby se nehráli zbytečně zápasy ale co už

Reagovat
eder

To je sice pravda, ale na těch pár sezón než zanikne repre fotbal navždy je to stejnak jedno...

Reagovat
Seydou Doumbia

Celý fotbal zanikne když vidím do jakých sračeck se říti, ne jen repre fotbal.

Reagovat
St. Pauli

No, snad ne.

Reagovat
veikko

Ne ale vážně, to je taková nesmyslná pseudokategorie, to U23. To už by mohli na OH zavést spíš něco na způsob Afrického mistrovství národů, kde by mohli hrát jen hráči z domácích soutěží. Všechno lepší než ten současný paskvil, který nikoho nezajímá.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo mě to taky nezajímá to je pravda, mohlo to být na styl domácích soutěži, protože jinak většina těch hráčů nemá šanci se tam dostat, když ty pozice stejně rozkradou mladíci z Bars, Realu a podobných.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Moshe Dajan

Nikomu chybět nebudou. Tým, který neodkáže už tolik let dát ani semifinále MS nemá na Olympiádě - největší sportovní akci na světě - co dělat!!! FUJ!

Reagovat
veikko

Tak semifinále dali naposledy ve stejný rok jako Němci. Myslím, že si to pamatují všichni.

Reagovat
Moshe Dajan

Shit, to bylo semi. Mám Brazílii zapsanou už jako tým, který nikdy nepřeleze čtvrtfinále a kterému se vždy srdceryvně zraní Neymar.

Reagovat
veikko

A přitom Titeho Brazílie na minulém MS hrála fakt dobře, věřil jsem jim tehdy na finále. Chorvati měli z prdele kliku a využili jednoho pozičního propadnutí jinak skvělého Casemira. Brazílie ale tu změněnou éru fotbalu fakt nedává, docela s tebou souhlasím, že mentálně jsou rozhodně z těch kvalitních reprezentací nejslabší (současné Německo nebo Itálie se ale pomalu ani nedají považovat za silné reprezentace). Já bych popravdě ani neřekl, že se fotbal vyrovnává, on se spíš homogenizuje, a to některým někdejším gigantům zatím dělá problémy.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Seydou Doumbia

Německo, Itálie, Holandsko to jsou takové mediálně silné repre, ale výsledky dlouho nic (Když vyhraješ Euro a pak nepostoupíš ani na MS beru spíš za náhodný úspěch než nějakou kvalitu, sory taloši). Podle mě se fotbal vyrovnává, ale zároven ty top repre nejsou mentálně silné jako kdysi, každá repre má nějaké problémy a když už se zdá že vše je v normálu, tak se nějak rozloží sami. Nedokážou dominovat a ukazovat kvalitu konzistentně zápas co zápas, těžko se mi to popisuje.

Reagovat
veikko

Ona ta neschopnost dominovat je dána i tím, že dneska už jsou prakticky všechny reprezentace, které chtějí pomýšlet na účast na MS, skvěle fyzicky a často i takticky připravené. To už potom musíš mít opravdu skvěle sehranou ofenzivu, abys porazil i fotbalově slabšího soupeře. Ono pak stačí znervóznět třeba po náhodném gólu soupeře a už se vezeš, viz zápasy Japonska na MS (kontrast proti Německu a Kostarice).

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo dá se říct že souhlasím veiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele