Brazílie potřetí v řadě ve finále

26.06.2002, 15:29
Aktuality
Brazílie porazila v semifinále Turecko 1:0 a potřetí v řadě postoupila do finále mistrovství světa. Před osmi lety v USA Brazilci na penalty porazili Itálii, na minulém šampionátu podlehli domácí Francii 0:3. Ve finále na kanárky čeká Německo, vítěz prvního semifinále. Němci mají šanci dotáhnout Brazílii v čele historického pořadí podle počtu získaných titulů. Brazilci zatím vyhráli čtyřikrát, Němci třikrát.

Semifinále mezi Brazílií a Tureckem přineslo o mnoho kvalitnější podívanou, než první semifinále mezi Německem a Koreou. Hned od začátku měli Brazilci územní převahu, často zkoušeli pozornost gólmana Rüstüho Recbera. Ten na míč nedosáhl jen jednou, ve 49. minutě, kdy Ronaldova střela skončila v síti a dala tak výsledku jeho konečnou podobu. Podrobný komentář k zápasu si můžete přečíst zde.

Poprvé v historii se stalo, že oba vzájemné duely na jednom šampionátu vyhrál stejný tým. Brazílie a Turecko na sebe totiž narazili už v základní skupině a Brazilci vyhráli také o gól, 2:1. Do historie se zapíše také jeden z nejlepších hráčů zápasu, brazilský obránce Cafu. Byl totiž jak v roce 1994 v USA, tak i před čtyřmi lety ve Francii, a jako první hráč historie si zahraje ve třetím finále v řadě. Brazilci mohou ve finále nastoupit v nejsilnější sestavě, nikdo nedostal druhou žlutou a vrátit se může i potrestaný Ronaldinho.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele