Bravo opustil Manchester City a hledá si nového zaměstnavatele

18.08.2020, 15:20
Aktuality
Manchester City podle očekávání opouští brankář Claudio Bravo. Ostřílenému chilskému gólmanovi, jenž v posledních letech vykonával pozici náhradníka, vypršela smlouva...

Bravo je odchovanecm Colo Colo, odkud ho do Evropy před čtrnácti lety vytáhl Real Sociedad. S tím sice chilský reprezentant nejprve sestoupil, posléze ale pomohl k návratu do nejvyšší španělské soutěže.

Dobrými výkony na klubové i reprezentační scéně si následně řekl o přesun do Barcelony, kde dva roky vykonával pozici jedničky, načež ho nahradil Marc-André ter Stegen.

Zkušený gólman se přesunul do Manchesteru City, kde nejprve mezi třemi tyčemi vystřídal Joea Harta, posléze se však stal náhradníkem brazilského reprezentanta Edersona.

Během sezóny 2018/19 laboroval Bravo s přetrženou Achillovou šlachou, načež bylo jasné, že se u Citizens prodloužení smlouvy nedočká. "Děkujeme Claudiovi za čtyři roky strávené v klubu a přejeme mu hodně štěstí do budoucna," stojí v prohlášení Man City.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com, bbc.com

Komentáře (149)

Přidat komentář
Aldeano

Tak snad Betis

Reagovat
smazaný uživatel

V City dostal gól skoro z každej strely na bránku Ani tá jeho povestná hra nohami už nebola bohviečo.

Reagovat
Swarley

Abych nedělal jen dusno, tak zrovna Bravovi bych tu sochu postavil... Jako vzor koncepce City a toho geniálního drobného doladění obrany, které tam Pepek opakovaně nejen na pozici gólmana předvedl...

Reagovat
kilobyte

Mohli by tam udělat sousoší celé obrany s brankářem a za nimi Guardiolu, jak si utírá slzu, že nemají tolik peněz na nákupy jako konkurence.

Reagovat
janinho

Pep kludne na kolenach, to byva v LM jeho pamatna poza

Reagovat
Swarley

hm, to by se teda solidně prodražilo...riskovali by další problémy s FFP? po té nedávne komedii klidně

Reagovat
kilobyte

Pokud to sousoší bude mobilní a budou si ho do zápasů dávat před vlastní bránu, tak by si to mohli zaúčtovat jako další drobné doladění obrany.

Reagovat
Swarley

Hlavně musí být možnost dostavět, teď už to je zase Aké a nejspíš nebudeme úplně u konce..

Reagovat
Seydou Doumbia

pořád City nemá tak silnou defenzívu jak se zda...Oblak-Robertson-Van Dijk-Laporte-Kimmich a na lavičce Alaba-Marquinhos-Upamecano-Walker

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Kluivert9

Křeč

Reagovat
J0EL

Prilis nasilu a klasicky nap*cu.

Reagovat
Swarley

Já tu kravinu s koncepci nevymyslel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Hart > Bravo

Reagovat
Aldeano

Ne.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Soumin

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

tak v City úplně bez debat

Reagovat
pingla

Reagovat
Bayern +

Reagovat
SpecialOne

Hroznej gólman, nechápu, jak se dostal do top klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

MS

Reagovat
ten novej

V Barceloně byl výbornej

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Eichel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
iamek

Romero údajně oznámil, ze chce jít pryč. Žádný 100% zdroj sice, ale nedivím se mu. V semifinále měl jednoznačně chytat on.

Reagovat
kilobyte

Chytal 3 poháry a ve všech nedostal v semifinále šanci. Přitom De Gea neměl nejlepší formu.

Ale stejně by jeden z té dvojice po sezóně asi odešel. A ten druhý si dá souboj s Hendersonem. Minimálně domácí poháry a pár zápasů v lize by dostat měl.

Reagovat
Swarley

jestli má zůstat Henderson, tak je taková trojka zbytečná a určitě má na to dělat někde jedničku...

ale jinak máš pravdu, tu EL mu měl Ole nechat...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

rozhodne i vzhledem k forme davida

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vrabejka

AFCON až v roce 2022

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
avicii

Fakt? parada

Reagovat
Maresma

To už se víc docela dlouho, ne?

Reagovat
avicii

Nejak mi to uslo

Reagovat
Nikikrew

https://twitter.com/OptaJose/status/1295727091485483010?s=19

Mesut nehral takmer 3 roky a stále sa drží v popredí. To je teda sila

Mal odísť v 2017 a hviezdit inde ako u nas stagnovať

Reagovat
Lacko_Boh

OT: Je uz niekde v CZ/SK Amazon Go? V USA tu spustili a vyzera to mega

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/gvair0/long_amzn/?utm_source=share&utm_medium=web2x

Reagovat
Swarley

Reagovat
SunFells

Reagovat
iamek

Gabriel Magalhães is the main target for Napoli if they’ll sell Koulibaly to Manchester City. The Brazilian CB is still waiting to take a final decision between Napoli and Arsenal (total agreement reached with Lille). Man United only contacted his agents days ago.

Koulibaly situation. Pep wants another CB after signing Aké.

Talks are still on between Man City and Napoli to find an agreement - the two clubs had problems years ago because of Jorginho deal (agreed w/City, hijacked by Chelsea). Man City in contact with his agent too.

Reagovat
Busby babes

je to bude super, az si Pepek privede dalsiho 50+ mega stopera.

Reagovat
Mato178178

Veď nech si ho privedie...

Reagovat
Svatej

Tak prej se handrkujeme s Bayerem o 20 mega. Dle různých vyjádření Bayer ještě neslevil ani libru a my se to stejně snažíme nejak uzvanit.. Byl bych radsi, kdyby se Marina nesnazila překonat sama sebe a proste to definitivně utla. Zaplatit a mit Kaie, nebo to zrušit a nechat si Gallaghera. Tohle je na palici a uspává to ten přestupák.

Za mesic zacina liga a my s brutalnim predstihem ziskali dva hrace, coz bylo moc pěkný. Pokud bychom ale chteli, aby obranci stihli pripravu, tak by museli prijit někdy dneska odpoledne.

Reagovat
Talker

Nejradši bych se na to vysral a pokud chceme někoho do ofenzivy, tak koupil budget křídlo a zaměřil se na defenzivu. Máme na AM Mounta, který už v první sezoně patřil k tomu lepšímu v PL na tom postu a zrovna u něj jsem si jistý, že se bude zlepšovat a klidně může za rok být hned za těmi nejlepšími.

Reagovat
Koubic_

Taky bych se na to vysral. Zaplatí se 100M a za 4 roky bude chtít do Bayernu. Navíc mi přijde, že jsou v poslední době ty přestupy 100M+ většinou propadáky. Hlavně s naší historii velkejch přestupu se bojím, že by to zase nevyšlo.

Reagovat
Svatej

Tak němčouři nemají zas tak obrovskou touhu se vracet do Bayernu ne? Sané a kdo ještě? Gnabryho v AFC nechtěli, Schurrleho v CFC taky ne.

S jižanama nebo Belgičanama, posedlýma PD, se to srovnávat nedá.

Reagovat
Koubic_

Podle mě on je zrovna typ, kterej když nepřijdou trofeje tak by šel pryč za lepším. A zrovna v Bayernu roste generace, která vypadá že bude furt dlouhodobě na špičce, a on by mohl být přímá náhrada za Müllera.

Reagovat
SunFells

Gnabryho v AFC chtěli, dostal nabídku nové smlouvy, ale on se právě radši dohodl s Bayernem pofiderně přes Werder.

Reagovat
Svatej

Tak to se omlouvám ... Už tolikrát jsem četl opak, že jsem to považoval za pravdu..

Reagovat
Talker

Spíš mi jde o to, že tam máme Mounta, máme tam Ziyecha, je tam RLC (uvidí se, jestli se dostane do formy), roste Gallagher a Anjorin, ten post máme z juniorky narvaný brutálně.

Kdybychom tam neměli nikoho, tak ten zájem chápu. Kdyby to bylo křídlo, kde máme injury proned Pulišiče a CHO a k tomu Ziyecha, který může hrát uprostřed, tak to chápu, Kdyby to byl stoper/DM, kde je ta konkurence relativně malá, tak to chápu.

Ale v naší současné situaci je to zbytečný overkill.

Reagovat
Koubic_

No právě, Mounta i RLC mám strašně rád a mrzelo by mě pokud by nehráli. Navíc na Conora jde jenom chvála a po nadcházející přechodný sezóně v PL by se mohl začlenit do Chelsea. Na druhou stranu za 80M bych asi řekl OK, ale těch dalších 20M bych spíš investoval do obrany/brány.

Reagovat
Svatej

Mít toho hráče by bylo pěkný, ale ten nekompromisní přístup Bayeru bych z naší strany neschválil a poslal je s tím do prdele. Vyjednávání je základem snad každýho přestupu a němci se tou neústupností ani nesnaží předstírat, že o nějakou diskuzi mají zájem. I pro Havertze musí být přístup jeho klubu nepříjemnej, když už pro ně určitý služby odvedl a zaplaceno dostanou královsky i za jeho odchod.

Na druhý straně my se chováme taky jak autisti. Oni sdělí konkrétní cenovku a my si tvrdohlavě stojíme za tím, že zaplatíme tři čtvrtiny jejich požadovaný ceny.

Stejně bychom na DM Kantého, Gilmoura a Kovačiče herně neuživili, takže jeden z nich bude pravidelně nastupovat i vedle Mounta. Je tam navíc Ruben, potenciálně Ziyech, snad v případě nepříchodu Kaie ten Conor a prozatím Ross.

Reagovat
Talker

Tak Kovačič není DM, to je CM/box2box a na Kanteho pozici snad nikdy nenastupoval - tam to bylo Kante/Jorginho/Gilmour + Jorginho/Kovačič/Barkley. K tomu Kante je každou druhou sezonu pár zápasů mimo kvůli zraněním.

Ono ideálně by to bylo:

Kante/Gilmour - Kovačič/Gallagher - Mount/RLC - 6 hráčů na 3 posty s tím, že nám zůstane pravděpodobně Barkley/Jorginho jako sedmý a k tomu tam zahraje i Ziyech.

Reagovat
Svatej

Fair point. On tam Kova hrál už, ale opravdu úplně minimálně. Nicméně to s tím CM jsem obecně myslel na každýho z nich, protože už každej z tý trojice na CM taky nastoupil, byť Mateo suverenně nejčastěji.

Na Jorginha jsem sakra uplně zapomněl

S tím rozdělením úplně souhlasim, to by byl takovej malej mokrej sen každýho fandy, na tu čistě anglickou zálohu, složenou jen z našich kluků, bych se šíleně těšil.

Reagovat
Talker

On tam hrál možná v poháru, ne? Nebo při nějaké divné záloze. Každopádně to není jeho pozice, být tím nejhlouběji posazeným hráčem.

A to ještě nezmiňuju, že možná budeme hrát na 2 útočníky nebo nějakou formaci, kdy Werner bude pod hrotem a tím tam bude o slot méně.

Reagovat
Walter_Sobchak

Mount aj Havertz mozu zahrať aj krídle a RLC je večne zranený.

Reagovat
ajouki

U Havertze jsem čekal, že dojde ke kompromisu mezi kluby, když mu bylo umožněno dohrát sezonu a zabojovat o EL. Pokud má Chelsea zaplatit plnou částku, tak tak měla učinit 1. 7. a Leverkusen by neměl už vůbec žádnou šanci získat trofej. Mohl být odpočinutý a připraven na novou sezonu.

I tak očekávám, že Chelsea cukne a zaplatí. Podmínky si určuje Leverkusen. Průměráků a budget hráčů už bylo dost. Co jsem pochopil, tak i kdyby nepřišel, tak ty peníze nepůjdou automaticky na posílení obrany nebo vyřešení brankáře.

Reagovat
Talker

Tak oni řekli, že se bavit nebudou před koncem EL - nebyla tam výkupka, nebyla možnost ho koupit, protože Bayer ví, že ho můžou prodat po skončení sezony nebo až za rok. Je vůbec netrápí čas.

Já myslel, že vzhledem k tomu časovému horizontu, kdy se 2 měsíce čekalo, tak bylo už předdohodnuto, jak to bude vypadat - bohužel (či naštěstí) se Bayer rozhodl trvat na své částce. Možná dojde ke kompromisu a nějak se dohodnou kluby na půl cestě.

Co se týče toho zaplatit plnou částku, tak ono bylo od začátku jasné, že klub nechce platit 100 mega a představuje si spíš částku kolem 70. Což se samozřejmě Bayeru nelíbí a nechtějí ho prodávat - za tu cenu ho střelí i za rok a dá jim ještě jednu sezonu.

Reagovat
ajouki

Že neexistuje výkupka neznamená, že tu požadovanou částku nešlo nabídnout hned. Pokud k ní Chelsea a její vyjednávači svolí. Pokud ne, tak je to jedno. Pokud by ji Leverkusen z důvodu EL nepřijal, tak vyprší platnost a další nabídka už bude nižší a navrch ve vyjednávání má Chelsea.

Reagovat
Talker

Jasně, v červnu nabídneme 100 mega a v srpnu 70 a Bayern řekne - ne, my chceme stále 100 mega a chceme je až teď...

Reagovat
ajouki

70 milionů je tvůj výmysl, reálně ta částka je někde jinde a hraje se o bonusy a strukturu dealu. Říct ne můžou a ten přestup maximálně padne. Když jim ale dáš 100 na stůl s tím, že odejde do Chelsea hned, bude absolvovat tréninky s týmem ještě nakonci sezony a bude připraven pro sezonu od prvního dne (jako například Werner), tak pak všichni chápou, že za jiných podmínek (pro tebe nevýhodných) už nejsi ochoten platit plnou částku.

Najednou určuješ pravidla ty a Leverkusen se musí rozhodnout. Je tam i tlak hráče, který může říct, že nabídka byla a vy jste mě odmítli pustit. Bohužel teď dostanete za mě méně.

Reagovat
Talker

OK, prý je rozdíl 20 mega, takže nabízíme 80 a oni chtějí 100... Podle všeho se v červenci nabízelo 60-70 + bonusy na 80. Což je podle mého v současné situaci adekvátní. My ho zoufale nepotřebujeme, ale je to hráč, kterého bychom rádi získali. Ale ne za každou cenu.

Ty tu řešíš, že jsme měli nabdnout hned na začátku tu částku - to je skvělá vyjednávací pozice, nabídnout rovnou to, co chce prodávající. Takhle to reálně vůbec nefunguje. Nabídneš částku, která je podle tebe adekvátní a na základě toho se jedná.

Je tu covid, řeší se finance a nabídnout 100 mega rovnou je nesmysl - my cítíme, že je šance získat hráče levněji. Pokud to nedopadne (v což já tak trochu doufám). Teď je na hráči, aby zatlačil, pokud chce odejít. My na těch 100 mega podle mého nepůjdeme a podle mého je to dobře.

Reagovat
ajouki

Můj názor je, že u hráčů jako Sancho, Havertz, anebo dříve Hazard, Bale, Ronaldo, Mbappe, Neymar, Griezmann, Pogba, Maguire, Van Dijk, atd. nejednáš, protože to nemá smysl a je to ztráta času. Ty hráče buď chceš a jsi ochotný zaplatit požadovanou částku, anebo s díky odmítneš a vyjednávání končíš. U těch nejlepších hráčů cenu určuje prodávající. Prakticky nenajdeš případ, kdy by tomu bylo naopak. Nenajdeš pomalu ani případ, kdy se podařilo částku byť nepatrně snížit.

U Havertze jsem čekal snížení o 10 milionů eur skrze jeho účast v EL. Méně než 90 milionů eur ale Chelsea platit nebude. No a kdyby to nabídla 1. 7., tak toho hráče dávno má.

Naopak jednáš u hráčů jako Chilwell, kde prodávající klub požaduje přirážku za anglického hráče a cenu stanovuje na základě přestupů úplně jiných hráčů (Maguire). Tam jednáš tvrdě a tyhle přirážky se snažíš snížit, protože samotný hráč tuto cenu nemá.

Reagovat
Talker

Můj názor je, že jednat má smysl, zvlášť v době covid, kdy ty kluby mají nižší příjmy a neví, kdy se trh vzpamatuje. Ano, za normálních okolností nemá smysl jednat.

Letos jsme snad jediný klub, který je ochotný vypláznout takovou částku za Havertze. A v tu chvíli si můžeme říct, že nepůjdeme po něm, ale půjdeme po Sanchovi. Nebo zkusíme Grealishe. Nebo nějakého talenta z jižní Ameriky. Nebo investujeme do defenzivy.

Ty jsi vyjmenoval hráče, které ty kluby nechtěly pustit a donutila je k tomu až obří přestupová částka nebo okolnosti. Teď je ta situace jiná, Havertz podle všeho chce odejít, my jsme asi jediným klubem, který o něj má letos zájem a zároveň má peníze, takže je tu celkem rozumný důvod nevypláznout peníze na stůl, ale naopak jednat.

Je otázka, jestli Real, Barca a spol se příští rok zapojí do boje zrovna o Havertze nebo jestli spadne do klína Bayernu. To je na Bayeru, jak se rozhodne.

Co se týče anglické přirážky třeba u Chilwella, tak tam sice jednat můžeš, ale anglické kluby jsou v takové finanční situaci a s takovou silou, že prodávat nemusí. Zvlášť Leicester - z opor prodal předloni Mahreze za 60, loni Maguira za 80. Oni nemají důvod vyjednávat.

Bayer ten důvod má, stačí, aby se Havertz dlouhodobě zranil, nevrátil se do formy a najednou jejich jedinečný hráč, který má obrovskou hodnotu nepůjde za 80, ale za 35. Už takhle prováhali Baileyho - o něm se spekulovalo pár let zpátky, že půjde za ranec - letos víc zraněný, než zdravý a je otázka, jestli po něm velkokluby půjdou, nebo si počkají na novou várku talentů.

Navíc už v uplynulé sezoně šli na přestupovém trhu 50 mega do mínusu, takže je otázka, nakolik je to postihne spolu s Covidem. Protože budou tratit na příjmech a 50 mega není pro nadprůměrný německý klub maličkost.

Reagovat
Svatej

Reagovat
ajouki

Ne, vyjmenoval jsem zároveň hráče, kteří všichni chtěli odejít, ale měli na hlavě jasnou cenovku, kterou kupující musel zaplatit. Třeba Coutinho chtěl odejít, simuloval zranění, vzekal se a dával žádosti o přestup. Španělské média psaly, že Barcelona nehodlá platit víc než 80 milionů eur. O měsíce později stejně museli přistoupit na cenu ze začátku. Dokonce Barcelona bude doplácet, pokud Coutinho vyhraje LM s Bayernem! Každopádně i tenhle styl jednání znamenal, že celý přestup byl fiasko.

Ronaldo, Hazard, Maguire, Pogba měli dohodu, že když přijde nabídka v určité výši, že je pustí. Třeba Ronaldo díky tomu byl v United o rok déle. U jiných hrála roli výkupní klauzule. Jiní nechtěli prodat, ale dali rekordní částku a za tu ty hráče i pustili.

Liverpool sám od sebe přidal několik milionů navíc, hlavně aby se neopakovala tahanice kolem VVD. Protože jsou chytří a už jim nestálo za to se znovu handrkovat u hráče, kterému bezmezně věřili.

Čekal bych, že fanoušci Chelsea mají dost zkušeností s dlouhým jednáním, které nikam nevede.

Vyjmenoval jsi sice milion krásných důvodů proč jednat, ale Chelsea stejně o pár týdnů později zaplatí částku, která stačila na začátku. Podobně na tom budou United u Sancha.

Reagovat
Talker

Lol. Je otázka, jestli zaplatí nebo ne. Možná se kluby dohodnou někde mezi. To nevíme. Reálně víme, že se jedná - podle posledních informací prý šel Bayer o něco dolů s cenou.

Ty píšeš ,že mám milion argumentů. A kompletně všechny jsi je vyignoroval a jedeš si svojí linku. Jak říkám, CFC jde po něm z několika důvodů:

1) Je dostupný - hráč chce odejít, klub není proti ho pustit

2) Trh je rozhašený, nikdo neví, jak to bude vypadat

3) Díky situaci možná budeme schopní zatlačit na Bayer, aby jednali o ceně.

Ty hlavně kompletně ignoruješ tu situaci, vyjednávání a všechno kolem a řekneš, že ty týmy vyplázly ty peníze - to není vůbec pravda. Stačí se mrknout na přestup Hazarda - tam se jednalo určitě několik měsíců a výsledkem bylo, že jsme ho pustili za 90 mega liber. Ale vůbec nebereš v potaz, že už letos jsme inkasovali podle všeho 15 milionů na bonusech za titul a je tam (prý) dalších 15 mega za starty, goly atd - bonusy, které by měly být jednoduše získatelné.

A pochybuju, že Real přišel a tohle jsme jim řekli - ne, my jim řekli, že chceme třeba 130 milionů, oni řekli, že tolik nedají a jednalo se - my byli pod tlakem, protože se musel prodat ještě to léto, Real ho zas chtěl hned - nakonec se kluby dohodly na částce 90 milionů (méně, než fans CFC čekali), ale k tomu bylo třeba 40 mega na bonusech - 15 za titul, 15 za starty a goly, 10 mega za LM/zlatý míč (?), kdy to dotáhlo tu částku tam, kde jsme chtěli my.

Ale těžko jsme my řekli "ok, chceme 90+15+15+10 milionů během 4 let.

Ty bereš přestupy, kdy klub nechtěl prodávat a chtěl hráče udržet, leda by dostali závratnou částku - to u Bayeru není případ, oni prodávat chtějí, hráč chce odejít.

A v tu chvíli se vyjednává - třeba právě o tom, jak bude částka rozložená - klidně se můžeme dohodnout na 100 milionech euro, ale bude to třeba 60 na dřevo a 40 mega na bonusech za starty, goly, tituly, zlatý míč a podobně - tj ta částka se rozloží do několika let. Nebo se dohodneme na 90 milionech, kdy zaplatíme 80 hned a 10 bude v bonusech.

Ze strany Bayeru je vůle jednat. Proto taky jednáme. Nevidím důvod nejednat, zvlášť pokud nám to ušetří třeba 10 milionů, což pokryje jeho roční plat. Každý milion je dobrý, rozšiřuje to možnosti. Ono vyklopit rovnou částky za ty hráče je blbost - na každém se dá ušetřit několik % a když to sečteš, tak ve výsledku to může udělat 20 milionů jen tohle okno oproti tomu, co kluby původně chtěly.

Reagovat
ajouki

Úplně jsi to minul, protože jsem měl na mysli Hazarda při přestupu z Lille. Řeším první velké přestupy těch hráčů, kdy jsou ve věku do 25 let. Fakt neřeším přestup skoro před třicítkou, dva roky před koncem smlouvy a dohodu s klubem, že po tolika letech chtějí férovou cenu ale nebudou mu blokovat vysněný přestup.

Bayer chce jednat, ale zhruba tím způsobem, že čeká než se Chelsea přiblíží k jejich požadované částce. Možná na konci řeknou, tak těch 5 milionů eur vám dáme slevu. Chelsea ale začíná trénink v pátek a bylo by pro ni určitě lepší hráče mít, ať už se připravuje. Protože ta vyjednaná sleva je hodně nejistá. Taky můžou říct dost, už nás to nebaví a konec. Začneš na konci sprna vyjednávat o jiném ofenzivním hráči, když musíš řešit další 3 defenzivní přestupy? Přivedeš někoho budget, kterého nechce trenér a vyhodíš prachy (přesně ty, které jsi mohl doplatit?)? Ohrozíš sezonu, jako to udělali United s Brunem? Zpanikaříš a vyhodíš ještě větší peníze jako Chelsea s Kepou?

To prostě nedává smysl. Většinou tímto přestupem ztratíš ještě víc než se snažíš ušetřit. Si spočítej, kolik Chelsea prodělala, když se snažila podobným přístupem "jednat" a pak koupila Zappacostu, Moratu, Djibolodjiho, Kepu a jiné paskvily. To máš mínus stovky milionů liber.

Reagovat
Talker

Tak to máš napsat, jaký přestup myslíš. Já myslel ten velký, ne ten první za 30 mega, což je reálně částka za mladého, talentovaného hráče, která byla v té době adekvátní či dokonce podstřelená. Kdyby tehdy chtěli za něj 60 mega, tak se hádáme do krve o slevu.

Tak on je rozdíl v tom, jak Havertze vnímáš - já ho vnímám jako super hráče, kterého ale úplně nepotřebujeme. Je to luxury upgrade na post, který máme obsazený a pokud by byl dosažitelný, tak super - pokud ne, tak máme Mounta, Ziyecha, Gallaghera, RLC a Barkleyho na ten post. Tam jde čistě o to, že můžeme získat extrémně talentovaného hráče - ale za rozumnou cenu - jít po něm za šílenou pálku smysl nemá. To dává větší smysl koupit právě budget backup na křídlo, kde ten přebytek hráčů není.

Já budu radši za nějakého Djibolodjiho za 5 mega na křídlo, který si nekopne, než abychom kupovali za 100 mega hráče, kterého nepotřebujeme. To radši vrazit těch 95 milionů do obrany a golmana.

Reagovat
ajouki

Ale 2012 to byl velký přestup, kdy se někteří cukali. Pokud jsi nebyl ochotný zaplatit požadovanou částku, tak nemělo smysl ani začít vyjednávat. Můžeme ale přidat další přestupy jako Sterling nebo De Bruyne do City. Ono prakticky nenajdeš přestup, kde se kluby lišily v ohodnocení hráče a dopadlo to ve prospěch kupujícího. Takový přestup pak velmi často padá pod stůl a je to ztracený čas pro všechny strany.

Srandovní je ten odstavec z posledního článku Guardianu: Chelsea’s initial offer of €65m (£58.6m) plus €15m in add-ons earlier this week was not enough to satisfy Leverkusen, who are holding out for as much as €100m. However, it is understood that the Stamford Bridge club, who are hoping to sweeten the deal with lucrative add-ons and bonuses, moved closer to the Bundesliga side’s valuation during a productive meeting on Wednesday.

Došlo k průlomu v jednání, Chelsea se přiblížila k požadované částce. LOL. To není vyjednávání, to je házení hrachu na stěňu.

Pokud Chelsea nechce platit 100 milionů eur, tak nic proti tomu. Je to jejich rozhodnutí a každý to musí respektovat. V takovém případě není nic jednoduššího než ukončit jednání a poohlednout se jinam.

Reagovat
Talker

2012 to byl velký přestup? Vždyť jsme koupili o rok dřív Torrese za 50 a téměř dekádu dřív jsme házeli podobné či větší peníze za Essiena, Drogbu a spol. Tohle byla naprosto standartní částka za kvalitního hráče.

Tím to ukončím, protože ty absolutně ignoruješ to, co píšu.

Reagovat
ajouki

Bylo tam dalších 15 milionů eur za agenta, vysoký plat.

Chápu ty argumenty, ale v tuto chvíli jim není potřeba přikládat žádnou důležitost. Jsou to jen teorie od stolu, které se nijak neprojevují v samotném vývoji přestupu. Dokonce to nijak neovlivňuje celý fotbalový trh. Jen v tom, že ty přestupy buď budou za ceny před COVID, anebo nebudou vůbec.

Leverkusenu je evidentně fuk, že nějaký COVID je a má být nejistota na trhu. Prostě chtějí peníze, za které si Havertze cení, a zatím to s nimi nijak nehlo. Příští rok dostanou na 100 % to, co Chelsea nyní nabízí. Leda by se Havertz zranil. Stejně tak ale můžou dostat víc. Nechápu, proč by si nyní měli ubrat 10 % jen proto, že ho Chelsea mermomocí chce?

Apropó, kdyby platilo co píšeš a Chelsea jako jedinný zájemce ukončila další jednání, tak Leverkusen by musel normálně prosit ať se vrátí, že Havertze prodají se slevou.

Reagovat
John Obi Mikel

A Kepa prý zůstane

Reagovat
Svatej

no to nasrat

Reagovat
Svatej

Jinak Klopp prej vyhlásil, že po vypršení smlouvy s Poolem si dá rok pauzu a pokud mu fotbal nebude chybět, tak skončí úplně. Řešilo se to tady?

Reagovat
bbbauch

Ten toho nakecá

Reagovat
avicii

Asi tak nejak stým aj rátame.. Povravalo sa to pri tom predĺžení zmluvy...

Reagovat
stiflerovamama

Podľa mňa, ak to bude fungovať je dosť pravdepodobné, že tu zmluvu u nás ešte predĺži.

Reagovat
Svatej

Tak funguje to i teď a stejně to prohlásil... Být to v době, kdy se nedaří, tak je zcela pochopitelný, že uvažuje o restartu, takhle si tím jistej nejsem.. Byla by to ale škoda, Klopp dává fotbalu hodně.

Reagovat
stiflerovamama

Neviem úplne presne ako to povedal, ale zdá sa mi, že nepovedal, že to nutne musí byť po skončení aktuálnej zmluvy, či ? Čiže ak predĺži, tak mu zmluva môže skončiť aj o 10 rokov.

Reagovat
Svatej

Právě mluvil o tý současný, zmínil i tu kouzelnou číslovku, ale já teď nevim, na jak dlouho ji má.

Nicméně já to jen četl, neslyšel jsem to přímo z jeho úst, takže to tam mohl někdo vložit jako součást překladu a tím změnit podstatu toho, co řekl..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto nie je nová informácia, povedal to pred predĺžením zmluvy tak asi vedel, že ju bude predlžovať. Na druhej strane vieme čo povedal pri prestupe Pogbu no

Reagovat
smazaný uživatel

Je naivní si myslet, že v Liverpoolu vydrží až do konce smlouvy.

Reagovat
Svatej

No pro nás ostatní to může být tak zbožný přání, zatím to nevypadá, že by byli schopni ubrat plyn.

Podle mě to odserou ve chvíli, kdy těm třem ve předu začne po procentech s věkem ubývat výkonnost. Liverpool nevypadá, že by měl velkej zájem utrácet za náhrady a to je bude stát ve výsledku víc, než kdyby za posily zaplatili. Pak si tam může Klopp dělat co chce, ale i na 200% hrající Origi je furt nedostatečná kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

No, po zisku titulu ten plyn ubrali, stejně tak po zisku LM to letos v LM nebylo tak slavné.

Reagovat
Svatej

nebo se prostě přestalo dařit. Už před pauzou měli v několika zápasech namále, teď to jen přestalo vycházet..

V LM je potopil jednotlivec, tam nikdo plyn neubral, jen upadlo kolo..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
avicii

Toto fakt už nemôžeš myslieť vážne

Reagovat
cristiano.K.

jo, četl jsem to, ale to mě nechává fakt zatím v klidu.

Reagovat
Svatej

Všechna čest, já bych byl na tvým místě pěkně neklidnej

Reagovat
Zaschrona

Je to z jeho strany dobrej přístup pro vyjednávání o nové smlouvě.

Reagovat
cristiano.K.

asi tak

Reagovat
Busby babes

a prej chcem Brookse. Toho bych asi bral, dobrej hrac na rozsireni kadru.

Reagovat
Mastný Chobot

veľký šikula, aj keď ako alternatíva za Sancha je to trochu smiešne

Reagovat
Busby babes

tak on by byl spis alternativou za Lingarda nebo Andrease.

Reagovat
Mastný Chobot

som inak celkom prekvapený, že Brooks ani McNeil doteraz neboli veľmi spájaní s prestupom vyššie. Obaja majú na viac.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

500 odehraných minut jinak zraněny

Reagovat
Busby babes

ano, byl letos na operaci s kotnikem.

Reagovat
Busby babes

Romano:

Manchester United have received a message by BVB... €120m or you’ll not get Sancho. It’s up to Man Utd. Let’s see what they’ll decide. BVB will not accept bids like €80m+20+20 in four or five years.

Pokud to takhle BVB fakt ma a neni ochotny k nejakemu kompromisu, tak to neverim, ze to dame. Ne v soucasne situaci. A nemyslim, ze by to bylo spatne. Zkusili jsme to, nevyslo to, fair enough. Je to skoda, ale ta cena je proste moc vysoka a nejspis si ji dovolit nemuzem.

Takze... stejne jsme ho nechteli a Mason je lepsi!!

Reagovat
Svatej

Fakt stejný jak my

Reagovat
iamek

Budeme to zkoušet většinu prestupaku a nakonec privedeme něco jako Brooks a tím to skončí

Reagovat
Busby babes

Brooks neni alternativa za Sancha. Nicmene s tim asi nemam problem, ze od toho pripadne upustiime a nezaplatime to. Je to skoda, to je jasny, ale...

Reagovat
r.mrazik

jestli se bude hrat stale bez divaku celou pristi sezonu,tak bude BVB nuceno ho pristi rok prodat...tak si proste pockame no

Reagovat
Busby babes

pristi rok uz muze byt vic zajemcu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
SunFells

Nebo prováháte, protože za rok mužou být jiní zájemci.

Reagovat
r.mrazik

tak to je u kazdeho hrace...

navic...financni situace nebude dobra pro nikoho...

Reagovat
SunFells

No, je. A jaká je pointa?

Reagovat
r.mrazik

ze tech zajemcu nebude tolik,kteri by dali velke penize...asi stejne jako letos

Reagovat
SunFells

Proč myslíš? Těch týmů schopných to udělat je dost a letos máte docela kliku, že se nikdo další o něj tolik nehlásí. Třeba si za rok Chelsea všimne, že si k Mountovi koupili další hráče, kterým nejvíc pasuje hrát zprostředka a budou se snažit o křídlo. Man City do toho může vstoupit kdykoliv, stejně jako španělské kluby ...ty můžou být dokonce i hladovější a vybrat si v Liverpoolu, koho pak bude mít v merku Liverpool? A těch variant je víc.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme mozne je vse...

osobne tipuji,ze pristi rok bude ve fotbale mene penez nez letos...a i velke kluby jako real a barca tech penez mit nazbyt moc nebudou

tech city bych se bal...ale tam sancho moc nechce...teoreticky bayern...ale zas bez penez ze vstupneho v nemecke lize...no...nevim nevim

ale stejne tipuji,ze ho jeste letos koupime k nam...nakonec...

Reagovat
SunFells

Taky si myslím, že to doděláte, toto vidím jen jako přetahovanou o mince, protože času je dost.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

vsichni hrajou svoji hru. My chceme vypadat, ze tvrde vyjednavame, BVB zas ze dokaze odolat a stat si za svym...

Reagovat
smazaný uživatel

Edo si to zase odnesie, ale toto je absolutne logicke, nikto neda tolko prachov momentalne za jedneho hrača, nevidim dovod preco by sme to mali robit my, aj ked ho velmi potrebujeme, radsej mozu tie prachy rozllozit do 2-3 inych hračov

Reagovat
J0EL

"Velmi potrebujeme"

Ktory z trojice Grenwood, Martial, Rashford by si potom sadol a bol ochotny byt mozno prvou volbou na striedanie?

Reagovat
nani92

Greenwood

Reagovat
smazaný uživatel

ty si neuveritelne tupy

Reagovat
iamek

Reagovat
Swarley

Reagovat
bbbauch

Reagovat
J0EL

od teba to znie naozaj vtipne.

Reagovat
bbbauch

Greenwood. A rotace, rika ti neco? Jestli nekoho potrebujeme privest, tak prave RW

Reagovat
iamek

A hlavně Sancho zvládne tri pošty. RW, LW a někdo psal i AM. Takže do rotace ideál.

Reagovat
bbbauch

Chelsea tady nakupuje utok jak na steroidech a my se mame spokojit s lavickou Mata, James a Lingard, aby si nahodou Greenwood v jeho veku nemusel sednout a rotovat

Reagovat
J0EL

No a ze Ole zvykne rotovat, vsak? Nikde netvrdim, ze RW nepotrebujete ale davat 120mil. za post, kde vas to najviac "netlaci" je podla mna nezmysel.

Reagovat
bbbauch

No Ole podle vseho moc nerotuje kvuli tomu, ze lavicce neveri. A tomu se uplne ani nedivim, ti nahrdnici vetsinou nic nepredvedou. V zaprahu liga + LM proste rotovat musi, jinak si za rok zopakneme EL, protoze vsechny utavi. Ono je to post, kterej nas tlaci nejvic a to dlouhodobe. Spatny je, ze kdyz privedem Sancha, nikoho jinyho uz nejspis neprivedem.

Reagovat
bbbauch

* az na Ighala, ten byl vzdycky platnej, akorat ho Ole nesmyslne prestal vyuzivat

Reagovat
bbbauch

+ cela tahle ctyrka by si zahrala az dost, zraneni se nam nevyhybaji a vsichni jsou celkem univerzalove, ktery z tech 3 postu nahore zahrajou skoro vsechno

Reagovat
J0EL

ok takze sa da aj normalne diskutovat.

Kazdopadne ak by to mala byt vasa jedina posila za tie peniaze, tak duplom to pre vas nedava zmysel.

Reagovat
iamek

Ale tlačí. Mason je primárně útočník. RW není jeho pozice. Navíc Sancho ti zahraje 3-4 posty na slušne urovni. Navíc ta čtyřka si myslím i tak zahraje kolem 40 zápasu+ za sezónu.

Reagovat
Swarley

Z toho co jsem četl, tak ty prachy máme, ale na celý přestupák...jestli přijde za plnou palbu Sancho, tak reálně hrozí, že to bude jediná posila léta a do toho se asi nikomu nechce... A to je pochopitelné, jeden hráč tu šířku kádru nevyřeší... Těžké rozhodování...

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

no 100x radsej ako Douglas Costa a podobne nechutnosti co sa spominaju..ako squad player by bol skvely, v porovnani s Pereirom a podobnymi

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
EXoRcIsT

dajakeho stopera riesime ?

Reagovat
Sandstorm

Smallinga

Reagovat
iamek

40 mega liber? Jako vážně

Reagovat
Busby babes

to je bullshit.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Chong poločas za Brémy. Připsal si asistenci a nejlepší hráč prvního poločasu. Do druhého už nastoupila jiná jedenáctka. Podle trenéra to vypadá na základ jedenactku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele