Brankář Patrício se rozhodl ukončit smlouvu se Sportingem

01.06.2018, 17:20
Aktuality
Rui Patrício je na odchodu z lisabonského Sportingu a portugalský klub nakonec možná nedostane žádné odstupné. Ve hře původně byla suma osmnáct milionů eur a brankář měl namířeno do Neapole, na základě dění z posledních dní ovšem vedení dnes zaslal požadavek na ukončení kontraktu. Sporting s tím zásadně nesouhlasí a viní agenta Jorgeho Mendese...

Patrício rozhodnutí odůvodnil obavami o své zdraví. Narážel přitom na více než dva týdny starý incident z tréninku, na trávník tehdy vtrhla zhruba padesátka maskovaných fanoušků a napadla samotné hráče a členy realizačního týmu. Příznivci tímto způsobem vyjádřili nespokojenost s porážkou v posledním ligovém kole od Marítima, ta jejich tým stála druhé místo v tabulce a účast v Lize mistrů.

Svou roli v celém případu ovšem měl sehrát Mendes a za ukončením Patríciova kontraktu údajně stojí právě jeho rada. O jeho klienta se po Neapoli začal zajímat Wolverhampton, ve hře byla suma osmnáct milionů eur a známý agent požadoval jako provizi necelou polovinu. Sporting na tento požadavek nepřistoupil a Mendes měl Patríciovi poradit vypovězení smlouvy.

"Dnes nás sem přivedl požadavek Ruie Patrícia na ukončení smlouvy, pro Sporting se jedná o alarmující záležitost. Sporting jednal s agentem Jorgem Mendesem, který aktuálně pobývá mimo Portugalsko. Měli jsme nabídku z Neapole, diskutovali o ní, jenomže pak klub vyměnil trenéra a jeho zájem ochladl," informoval prezident lisabonského celku Bruno de Carvalho.

"Další nabídka dorazila z Wolverhamptonu, a to v písemné formě. Její výše činila osmnáct milionů eur a Mendesův zástupce nám včera volal, zda s ní souhlasíme. Od té doby se ovšem začalo vše hroutit a tisk o tom informuje na předních stranách. Noviny čekají na to, co řekne podnikatel Jorge Mendes. Z těch osmnácti milionů chce více než sedm milionů. Jorge Mendes se pokusil využít situace a to je zločin," sdělil dále šéf Sportingu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (54)

Přidat komentář
Rakoid

A takhle dostane Mendes provize od budoucího klubu Patrícia, že ho maj zadara, nebo jak?

Reagovat
Kily

z Patrícia bude volný hráč, takže dostane o to vyšší podpisový bonus, ze kterého si Mendes uloupne značnou část

Reagovat
pepinho2

To hráč může ukončit smlouvu zdarma a kdy chce?

Reagovat
kilobyte

Ne. Taky je v článku, že požádal o ukončení.

Reagovat
Benfica

tak to je normálna pracovná zmluva, dal na to aj 34 stranové odvôvodnenie.. a čo som ho zbežne zatiaľ pozeral, tak od januára tam na hráčov bol neuveriteľný nátlak.. nie náhodu aj Podence zrušil zmluvu..

Reagovat
Kily

možná měl ve smlouvě nějakou klauzuli o možnosti vypovědět smlouvu v jistých případech, kterou teď využil

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jako, že když ho na treninku zbije 50 maskovaných fanoušků..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a není jediný, co o tom uvažuje

Reagovat
Sandstorm

V podstatě jo. Bude mít tučný signing bonus.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ale přece nemůžeš jen tak ukončit platnou smlouvu ne ? To by mohl tenkrát říct i Coutinho , hele támhle děcka na trenalu mi nadávaly a cítím se v ohrožení tak ukončuju smlouvu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se z ní vyplatit, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

součástí smlouvy jsou práva a povinnosti obou stran. Pokud někdo něco nedodrží, nebo to nedokáže zajistit, tak tam ta možnost je

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Týpek chytá celou kariéru v jednom klubu, pak mu agent poradí, at ukončí smlouvu a on to udělá

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec za vsechnu tu vernost dostane nakladacku od 50 maskovanych ultras a verejne urazky od prezidenta klubu (ty taky jeste davno pred pokusem ukoncit kontrakt). Loajalita ma taky svoje meze a udelal jenom dobre. Par dalsich hracu Sportingu se udajne chysta udelat to same.

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benfica

tak podal aj odôvodnenie, a je verejne dostupné, ale v portugalčine samozrejme, akú rolu v tom hrá mendes neviem, ale dôvodov na koniec má viac než dosť, a pokiaľ nepôjde prezident, tak sa pridajú aj ďalší, viď Podence..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten článek je hrozně špatně napsaný.. teď už to všechno čtu taky.. odejít chce plno dalších hráčů.

Reagovat
Messiáš

Mendes noo, klasika...

Reagovat
Black Jagir

Mendes se trumfuje s Raiolou o to, kdo je větší krysa.

Reagovat
KarlVonBanhof

...vetsi mrdka... a vypada to na remizu

Reagovat
cristiano.K.

nájezdy rozhodnou

Reagovat
smazaný uživatel

... klub vyměnil trenéra a jeho zájem ochladl." Som zvedavý ako dopadne toto prestupové okno

Reagovat
FC Porto FC

ve Sportingu je neskutečnej bordel poslední dobou. A Mendes je největší ku*va co znám a opět to jen potvrzuje. Jako chtít z 18 milionů 8 a pak radit legendě týmu at ukončí smlouvu..... a Patrício to ještě udělá

Reagovat
STR

Ikona posledních let ve Sportingu a udělá takovou věc. To co se děje ve Sportingu je děs, začínám se pomalu stýdět za tým, kterému fandím. Neřekl bych, že po sportovní stránce Sporting nějak upadá ba naopak, to že nedokázal doklepat poslední zápas je sice velký problém, ale určitě není řešení mlácení hráčů. Patricia je mi líto, je to podle mě jeden z top golmanů, ale tímto signálem nevím nevím zda se po přestupu ještě někdy vrátí do Sportingu.

Reagovat
Benfica

tak dôvodov na to mal kopec, čudujem sa, že to neurobil skôr a aj iný.. to je proste des čo robí Bruno de Carvalho, vyhrážať sa hráčom, robiť na nich psychický nátlak a ponižovať na verejnosti.. v tom je Mendes viac menej nevinne.. za všetko si to môže prezident sám..

Reagovat
smazaný uživatel

Není se čemu divit. A další velcí hráči ho budou následovat. Wiliiam, Podence i Gelson půjdou pryč..

Reagovat
Han střelil první

Z tohohle je mi hrozně smutno...

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec to nepobíram

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

ten članok je bullshit.. treba napísať všetko a nie len očierniť hráča a Mandesa..

Reagovat
Benfica

William Carvalho tiež vraj zrušil, ale s tým prišiel Correio de Manha čo bulvár, takže zatiaľ to nemusí byť pravda..

Reagovat
Benfica

ale hlavne, že v článku spravili idiota z Mendesa..

Reagovat
olis

co tak citam aj mimo EF tak sa zda ze ten prezident Sportingu patri na psychiatriu keby vsetci hraci Sportingu ukoncili zmluvu nemohol by sa nikto cudovat

Reagovat
Benfica

proste hanba portugalského futbalu.. je mi ľúto Sportingu ako klubu, síce rival veľký, ale toto si nezaslúži..

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal!!!

Reagovat
Josifek

Dobře fans Sportingu jako tady to sice bude spíš záminka, aby si někdo (agent) namastil kapsu, ale i tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Smutný pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Žiji v PTG více než dsítku let a jsem adeptem (fanouškem) Sportingu.

To co se děje nyní je bohužel odrazem hráčské letargie (neuvěřitelné!) včetně R.P. BdC je pěkný kousek, ale dokázal poprvé vyřešit finnační problémy Sp. Hrozně ho, le (oprávněně) naštvalo když za obrovské platy, které hráči dostávají, prohrávají zápasy s tými, které nemají ani zpoloviny takové ppodmínky. Pokud Sp. sledujete pravidelně tak víte, že po dlouhé době měl našlápnuto k titulu. Bohužel, hvězdy či spíše hvězdičky, aby se s tím poprali, jako porťáci nebo benfičáci, tak se na to vykašlali. Běhají jako když je někdo nutí, Jesus špatně střídá a řada hráčů, včetně Dosta, nemá fyzičku. Je mi to strašně líto, ale asi to se Sp. půjde rychle dolů. Už se ozvaly banky a to je ve Sp. průser. Ti hráči co odejdou včetně RP budou mít problém se někde chytit. Ostatně žádný hráč, kromě Ronalda,díru do světa neudělal. On i Sanches z Bf taky ne, a Mourinho to asi završí. Jsem zvědav na Rusko, protže všechny zápasy byly strašně udřené i když nejsou takový ořezávátka jako naši.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting má plno nadějných hráčů, troufnu si říct, že někteří by se neztratili ani v předních evropských velkoklubech...

Reagovat
Benfica

Bruno Fernandes, Gelson Martins, William, Rafael Leão, Daniel Podence..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak..

Reagovat
Benfica

Aj Patrício mohol chytať kde kdekoľvek, ale stále ostal.. a ako sa tam k nemu zachovali.. proste vedenie je zlé..

Reagovat
smazaný uživatel

Dva potenciální zájemce má 23letý křídelník Gelson Martins ze Sportingu Lisabon. Šikovného záložníka podle portugalského listu O Jogo sledují Juventus a Arsenal. Fotbalista, který v sezóně nastřílel 13 gólů a přidal dalších 13 asistencí, má ve svém klubu smlouvu do roku 2022. (football-italia.net)

Výprodej ve Sportingu začíná..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele