Brandt přestoupí z Leverkusenu do Dortmundu

22.05.2019, 16:33
Aktuality
Borussia Dortmund získala další velkou posilu. Vestfálský celek podle očekávání získal Juliana Brandta z Leverkusenu, za kterého na základě opční doložky zaplatí 25 milionů eur...

Brandt je rodákem z Brém, poprvé na sebe však upozornil v dorosteneckých týmech Wolfsburgu, odkud se posléze na začátku roku 2014 stěhovat do konkurenčního Bayeru.

Za Leverkusen německý reprezentant ve svých 17 letech debutoval v Bundeslize, přičemž ještě během jara následně stihl první dva góly. Postupem času se Brandt prosazoval stále více a během minulých let patřil ke stálicím základní sestavy ambiciózních farmaceutiků.

Bayeru pomohl v uplynulém ročníku k návratu do Ligy mistrů, tu si však nakonec zahraje za Dortmund, se kterým se po aktivování výkupní opce dohodl na pětileté smlouvě.

"Přestože Julian Brandt hraje v Bundeslize již dlouho a má spoustu zkušeností na národní i mezinárodní úrovni, pořád je ve svých 23 letech velmi mladým hráčem s velkým potenciálem k dalšímu zlepšení. Může nastupovat na několika ofenzivních postech a naši hru obohatí svoji kreativitou," pochvaluje si novou posilu sportovní ředitel Michael Zorc.

Brandt se tak po Nicu Schulzovi (Hoffenheim) a Thorganu Hazardovi (Gladbach) stal během krátké doby třetí výraznou posilou Dortmundu. "Jsem člověk, který se rozhoduje i na základě pocitů. A v případě Borussie Dortmund mám velmi dobrý pocit. Jedním z hlavních důvodů ke změně bylo to, že BVB v minulé sezóně jen těsně unikl titul a je tady prostor pro zlepšení," řekl k transferu Brandt, přičemž oba kluby ještě potřebují doladit podrobnosti celého přestupu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, bvb.de

Komentáře (142)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund chce titul, uvidíme zda se posily vyplatí.

Reagovat
David143

Hlavně posila za 25 milionu eur, to se snad v současné situaci ani nemůže nevyplatit, za takového hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak... keby mu hoc aj nevyšla sezóna a väčšinu z nej by presedel na lavičke, tak ho vždy môžeme predať za 40 až 50 mega nejakému klubu z PL. Napríklad taký Emre Mor, ktorý k nám prišiel ako talentovaný hráč z Nordsjaellandu hral na hovno a aj tak sme ho so ziskom 3,5 milióna dokázali predať do Celty Vigo. Tam sú z neho teraz nešťastní...

Reagovat
Elliasson

Přitom Emre nevypadal ze začátku špatně v Borussii.

Reagovat
smazaný uživatel

Talent nepochybne má, no podľa všetkého to nemá patrične usporiadané v hlave. V Celte s ním majú v súčasnosti veľké problémy. Čítam, že opakovane porušil disciplínu a už trikrát bol vyradený z prvého tímu Celty

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Jedna možnost padá. Teď jen aby se nedostalo na možnost do útoku nikdo.

Reagovat
fenixLFC

akoze primarne by som sa sutredil an stopera, aj tak ti hraci co by dosli by boli rozsirenie, nie zaklad. ale za tu cenu sa po nom malo ist, rovnako ako po ziyechovi. ale nemyslim ze pride nejake velke meno, to prislo vlani. plus sa este furt musime sustredit na finale LM, az potom ked vobec cosi

Reagovat
JessePinkman

Nevěřím, že přijde někdo, koho si tu přejem. Se stopery je Klopp spokojenej, maximálně přijde dvojka místo Mignoleta, o kterýho projevili zájem Bruggy. No a snad neodejde Wilson, to by mě sralo hodně.

Reagovat
Muffi

někdo drahý dopředu určitě přijde. Tým má peněz jako sraček, kádr není extra široký a letošní sezona ukázala, že šance na úspěch tu je. Od příchodu Američanů se vždy utrácelo podle výsledků v předchozí sezoně a letos je z toho finále LM a druhé místo v lize, takže LM na další rok a tím pádem i solidní peníze na přestupy.

Reagovat
JessePinkman

No ale znám Kloppa, když nepřijde jeho vysněná posila, tak radši nikoho nepřivede. No uvidíme, co nám léto přinese.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak on ji asi dostane, nebude-li to nějaká opravdu obří cenovka. Vedení nemá důvod mu nedůvěřovat a peněz taky není málo

Reagovat
JessePinkman

Jako jo, je to především na něm, ale z toho, co čtu, tak má bejt léto v Liverpoolu klidný. Takže nečekám nějaký velký příchody.

Hlavně se nejdřív zbavit hráčů jako: Mignolet, Bogdan, Clyne, Moreno, Lallana, Chirivella, Ojo, Sturridge. A nechat si: Wilson, Grujic, Woodburn, Brewster, Origi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já proti Simonovi nic extra nemám, Bogdán, Moreno, Daniel, Lallana ven. Clyne nehoří. Chirivella ani neznám a nevím, jak hraje Ojo.

Ale vyhoďte už prosim Dejana a vemte někoho jiného, ten týpek nám prohrál zápas v Manchesteru a zaspal proti Neapoli.

Reagovat
JessePinkman

O Mignoleta prej projevily zájem Bruggy. Místo něj se píše o Adrianovi z WHU (končí mu smlouva) nebo o návratu Reiny. Clyne taky musí jít, teď byl na hostování asi jen proto, aby si vysloužil nějaký angažmá. Ojo byl talent, ale na hostování v Remeši se moc neukázal (spíš vůbec). A Lovren je kapitola sama o sobě, prej má zůstat.

Místo Morena bych klidně zkusil z mládeže Lewise, stejně má Milner ještě prodloužit.

Jinak snad Klopp zapojit víc mladíky. Wilson, Woodburn, Brewster, Camacho, Jones, možná i Duncan s Glatzelem. Nebál bych se toho. Ovšem není to FIFA ani FM

I tak bych stopera a někoho na pozici 10 uvítal.

Reagovat
Muffi

Myslíš to, když na něj místní volové jako ty pičovali, proč čeká na VVD místo toho aby vzal Manolase s výkupkou na 37 mega eur, kterou za ty roky aktivoval jen Zenit?

Na to ti můžu říct jen jedno: díky bohu, že přestupy řídí Klopp a ne ty.

Reagovat
JessePinkman

Však já nikde nepíšu, že nejsem s Kloppem a jeho posilami nespokojen. Naopak. Radši ať nepřichází nikdo, než někdo, koho nebude chtít.

Reagovat
Fernando_Torres

Radsi do utoku nikdo, nez mensi porce minut pro Wilsona, doufam, ze ten kluk pristi sezonu dostane sanci!

Reagovat
smazaný uživatel

Nedostane.

Reagovat
Remt

Nikdy jsem ho hrát neviděl a sestřihy na ytb asi hodně zkreslují ale líbí se mi že pálí ze všech pozic, polovina golu co jsem viděl byla zpoza vápna, to mi u hráčů lfc trochu chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Deň stará informácia, ale OK je to dobrá a posila T. Hazard, Brandt a Schulz, každý za 25 mega, to sú na predražené dianie v dnešnom futbale dovolím si tvrdiť všetko veľmi dobré kaufy.

Reagovat
RadekVonCZE

Za tohle jsem rád

Reagovat
jv

Čekalo se na potvrzení, který přišlo až dneska.

Reagovat
Rudnevs

Oficiálne to je až dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha... ja som myslel že už včera, keďže som toto info videl na viacerých futbalových portáloch...

Reagovat
jv

Ale hlavně na bulvárních.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to hej... ach bože, keby som mal vypočítať, koľko takýchto bulvárom avizovaných "zaručených" prestupov sa nakoniec ukázalo byť fake informáciou, nedopočítal by som sa... aspoň že tento sa oficiálne potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

oficiální je to, kkdyž to tu ohlásím já - to už bys mohl vědět

Reagovat
Rudnevs

Ne, až keď to ohlási Hamburger Morgenpost.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
lajka30

Neuvěřitelnej přestup při dnešních cenách.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia Dortmundu, taký prestup sa nepodarí každý rok. Jeden z najlepších hráčov ligy za úplnú hubičku. Tento ročník 7 gólov a 14 prihrávok, hlavne Bosz mu skvele našiel úlohu a pozíciu na ihrisku, kde exceloval.

Mám z toho prestupu zmiešané pocity. Na jednej strane takmer zadarmo posilní priamu konkurenciu, na strane druhej mám ale Dortmund rád a aspoň ostane za tie smiešne peniaze v BL, ak by šiel niekde do PL, asi by som to znášal horšie.

Pre vedenie Leverkusenu poriadna facka, snáď týmto konečne skončia tie totálne podhodnotené výkupky, ktoré ma na BL neskutočne vytáčajú. Náhrada v podobe Demirbaya za mňa OK, snáď naviaže na výkony z Hoffe. A dúfam, že to bol posledný odchod z Leverkusenu toto leto, ten tím má neskutočný potenciál a pod Boszom sa zdá, že aj šancu ho konečne naplniť...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acquanni

Kdyby šel do PL, tak z toho Leverkusen vytříská klidně dvojnásobek v dnešní době

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jestli byla výkupka nastavena na 25 mil., tak nevím, zda-li by se našel tým, kdo by to úplně zbytečně přeplatil

Reagovat
Acquanni

Už jsem na sebe zareagoval i sám, jsem blbec, přehlédl jsem to 2x

Reagovat
Acquanni

Já jsem idiot, jsem přehlédl že to je výkupka v článku i u tebe Tvl, jsem si říkal jak bych ho chtěl do Arsenalu s naším očekávaným rozpočtem, pak jsem si řekl, že by určitě byla cena vyšší a ono prd, to by byl skvělý nákup a křídlo nám neskutečně chybí..

Reagovat
smazaný uživatel

Popravde som v tejto sezóne nesledoval PL tak bedlivo ako v minulých sezónach, tak ani neviem - koho tam vlastne momentálne máte na LW okrem Iwobiho?

Reagovat
Acquanni

No Iwobi je taky tak napůl křídlo z mého pohledu.. On podle mě střídá neformu, někdy dokáže slušně tvořit a někdy zase dokáže dobře motat soupeře u lajny no. Ale nevím, jednou se mi zdá spíše někde pod hrot, podruhý na křídlo, ale častěji má max na střídačku i když tuhle sezonu měl více dobrých zápasů. Jinak nikdo, dost tam odehrál Auba, ale to je prostě hrot a na křídle ho zachraňuje akorát jeho rychlost, no není to prostě jeho pozice, pak tam něco odehrál Miky, který tam dokáže zahrát ale opět, není to křídlo a navíc už mi ani nepřijde tak výbušný, jako býval. Vyloženě na křídlo jsou jen dva mladíci Nelson a Smith-Rowe, oba momentálně na hostování. Reiss snad dostane šanci u nás další sezónu, ale chce to aspoň jedno kvalitní křídlo, nebo druhá varianta držet se striktně ve formacích na dva hroty, ale pak by byl potřeba někdo pod ně, Ozilovi už prostě nevěřím a to, že sem tam zahraje skvělý zápas je prostě málo, když 8-9 zápasů s deseti odchodí a neudělá nic. Ta naše sestava je celkově zvláštně poskládaná. Třeba krajní obránci, první do základu Sead a Hector. Hector je lepší klasicky na pravé obraně, Sead ale zase nehraje tak dobře v klasické obraně a je mnohem lepší na wingbacka. Prostě je fakt těžký to skládat a jsem zvědavý, jak si Emery poradí, každopádně pokud fakt dostane nějakých 70m přibližně a to jestli vyhrajeme EL, tak moc nečekám a plivat na něj nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

On nie je typické krídlo a tento rok tam ani nehral. Každopádne, pre Arsenal by bol za tie prachy asi najlepšia možná posila. Zrejme chcel ostať v Nemecku...

Reagovat
Acquanni

Vím, že není typické křídlo, ale právě proto by se hodil ještě více. Já bych stejně radši, aby se stavěla hra na dva hroty, protože to je prostě na míle nejlepší řada v týmu a Brandt by mohl i pod ně, ale v případě potřeby i na křídlo, kde má rozhodně lepší potenciál, než Miky/Ozil/Iwobi/Auba.

Reagovat
Kucka

Reagovat
zlatan-legend

No, aby vám neprodale ještě Havertze

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Hokaido

Kai snad ještě rok počká a pak vám za něj pošleme, co si řeknete.

Reagovat
smazaný uživatel

by me zajimalo, kolik lidi z pl sekce, co ho tu hypuje, ho vubec skutecne videlo hrat..

Reagovat
Hokaido

Celý zápas jsem ho viděl asi tak třikrát, no. Ale věřím, že z něj fakt může být třeba top 3 hráč světa.

Reagovat
Muffi

tak tohle je u všech uživatelů/hráčů. Zahraje pár zápasů dobře a už to letí. Však uvidíme časem, kam to de Light de Jong, Jovič, Havertz či Felix dotáhnou. Třeba budou oni top hvězdy, třeba někdo úplně jiný, kdo tu bude snižován, protože v něm ten potenciál teď nikdo nevidí.

Pár let zpátky tu taky letěl draxler a dnes je v PSG co se týče ofenzivy hráč číslo 5 za Neymarem Mbappem, Cavanim a diMariou a příjít do anglického top týmu, bude mít co dělat dostat se do základu.

Reagovat
Rudnevs

Draxler je pritom naozaj dobrý, len sa zakopal u tých sráčov. Mal by odtiaľ vypadnúť.

Reagovat
Gazdo

strasne nedoceneny ale aj tak mal/ma na viac ako predvadza

Reagovat
Muffi

Uvidíme. Já PSG občas sleduju a když hraje, tak mi přijde, že si svoje místo na hřišti hledá. Asi by potřeboval větší zodpovědnost za hru, ale tu mu vzhledem k jeho výkonům top 10 klub v současnosti nedá.

Reagovat
icka

Naucte se, ze to je de Ligt proboha uz.

Reagovat
vladino10

Ten Felix je pre mňa v tomto asi najvtipnejši- dal 3 góly Frankfurtu, obrovský hype, chcela ho cela Európa podľa médií..odveta, Frankfurt postupuje a je ticho..

(Tým nevravím, že chalan nemá kvality, nepoznám ho, iba je fakt celkom vtipne, ako tie špekulácie v médiách fungujú)

Reagovat
Frantszek

Cha, to je jizda

Reagovat
mesyas

Za takovou cenu,

Reagovat
zlatan-legend

Výkupka.

Reagovat
Sandstorm

T. Hazard, Schulz, Brandt... Výborná jména za velmi slušné ceny. Hlavně ten Brandt to je bargain jako prase.

Reagovat
smazaný uživatel

A další... BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Len tak ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Krásá, Krása.... teď už jen Cilesen, Haller a nějaký zkušený stoper a jsem spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

Haller je voľba pred Paca?

Reagovat
smazaný uživatel

Cillessen totální výsměch sak ten neumí vůbec chytat

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa sa útočník už riešiť nebude. Tých hráčov do ofenzívy je tam už príliš. Paco jasná jednotka, lepšieho útočníka asi aj tak nepôjde len tak zohnať. Isak na tej hosťovačke vyzeral skvele, možno dostane šancu v áčku. Alternatíva Goetze s Phillipom, aj keď je to nič moc v prípade Pacovej absencie.

Skôr ako ďalšie príchody sa budú podľa mňa riešiť predaje, tých hráčov je momentálne v kádri až priveľa...

Stopér tiež nepríde, pokiaľ niektorý z kádra neodíde. Je ich tam dosť a okrem Topraka mladí s potenciálom, ktorí musia hrávať.

Cilessena by som bral tiež, podľa mňa je lepší ako Burki, ale Barca za neho chce dosť veľa a to asi Dortmund odradí, zase to až taká nutnosť nie je.

Reagovat
Centrofixka

Tak ja by som bral asi najskôr Pavlenku asi, ale je to nereálne, inak na odpis budú zrejme: Schmelzer/Guerreiro (jeden z nich), Diallo, Weigl, Dahoud, Phillip, Larsen a možno aj Gotze (tomu končí taktiež zmluva, vedenie mu ju tiež podozrivo dlho nepredlžilo, aj keď spomínajú, že chcú ďalšiu spoluprácu). Určite 4-5 hráčov odíde + Schurrle, Toljan. Keby prišiel Pavlenka, Stark, Haller to by bol bomba káder!

Reagovat
Centrofixka

+ Toprak, ten je tam asi najmenej vyťažený a zbytočný

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by mal byť na odpis Diallo? Veď prišiel len minulé leto za dosť peňazí a nehral najhoršie. Keď už niekto zo stopérov, tak Toprak, ktorý takmer nehráva a vôbec nenaplnil očakávania.

Guerreiro už na LB takmer vôbec nehráva, pod Favrem hráva prevažne v ofenzíve a na jeho post prišiel Hazard. Kvôli tej končiacej zmluve je jasným adeptom, aj keď by som bol radšej, keby zostal. Schmelzer to už dohrá v Dortmunde, zmluvu má ešte na 2 roky a ako dvojka za Schulzom nebude mať problém.

O Weiglovom odchode sa hovorí už dlho a určite je dosť možný. Dahouda si podľa mňa Favre nechá, do tej zálohy nie je veľa možností, tam by sa ešte hodila posila. Wolf môže kľudne ísť, ten by nechýbal vôbec. Larsen ideálne hosťovačka. A s Gotzem by sa podľa mňa na novej zmluve aj radi dohodli, ale musel by pristúpiť na výrazne zníženie platu, momentálne totiž berie výrazne viac, ako zodpovedá jeho súčasným kvalitám...

Reagovat
smazaný uživatel

Weigl nehraje dobre/nesedi trenerovi? Pamatuju, ze se ze zacatku dost chvalil a porad je dost mlady...

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu sedel Tuchelov štýl futbalu, po jeho odchode hrá Dortmund inak a Weigl nenadviazal na tú prvú výbornú sezónu. Favre ho staval z núdze na CB, v zálohe si veľmi nezahral a nie je to veľmi hráč do Favreho taktiky. Je to určite sklamanie, ako nabrala jeho kariéra zostupný smer, ale je naozaj mladý a pod iným trénerom/ v inom klube by sa mohol ešte znovu naštartovať, len to nie je hráč do každého herného štýlu...

Reagovat
Centrofixka

Gotze berie myslím podobne ako Marco, je to veľa jasné, ale toto leto sa o ňom musí rozhodnúť keďže na druhý rok mu konči zmluva a tým, že je okolo toho ticho a v BVB je pretlak v zálohe, tak neviem ako to dopadne, ja dúfam, že sa dohodnú

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne by mal byť po Marcovi druhým najlepšie plateným hráčom Dortmundu. Bude musieť výrazne zľaviť z nárokov, v opačnom prípade nech ide preč kľudne aj zadarmo... V súčasnom kádri Dortmundu je to lavičkový hráč a nemôže brať výrazne viac ako opory základu. A na lepší klub ako BVB nemá ani náhodou, takže prestupom si môže len pohoršiť, ak má aj nejaké ambície a nepôjde len niekde za prachmi. Ale myslím, že za pôsobenie v Bayerne a aj teraz po prestupe naspäť do BVB si zarobil tak obrovské peniaze, že by sa kľudne mohol uskromniť a prijať plat zodpovedajúci výkonnosti. Je dosť možné aj to, že sa len ťažko bude dostávať v tejto konkurencii do základu a bude chcieť odísť sám, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Diallo na odpis???????? To na co ses koukal tento rok?

Reagovat
Centrofixka

Ja netvrdím, že Diallo hral zle, ani to, že je na odpis, ale BVB má nejaké ponuky aj za neho a pokiaľ tá cena bude adekvátna ich predstave, tak je to možné, vtedy by bol možný príchod napríklad aj Starka. Ja týchto hráčoch neodpisujem, samozrejme nie všetci odídu, ale to sú podľa mňa mená ktoré už v druhej sezóne nemusia byť na súpiske.

Reagovat
Centrofixka

Osobne budem rád keď zostanú Weigl, Guerreiro, Gotze a Larsena dať na hosťovanie, ale samozrejme odchod viacerých hráčov je nevyhnutný, Zorc sa už skôr vyjadril, že BVB má preplnený káder a to ešte nemali týchto troch.

Reagovat
smazaný uživatel

Diallo, kterému je 22, přišel minulé léto a hrál dost dobře. Ten určitě neodejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě bych ho neprodával. Největší výhoda je, že zahraje i stopera i beka. Navíc hrál letos docela dobře a zdál se mi spolu s Akanjim asi nejjistější.

Reagovat
smazaný uživatel

U Weigla to není o tom, že by mu neseděl styl Fabryho. Toho štíta by klidně mohl hrát, jenže naprosto bezkonkurenčně hraje Witsel, který je navíc podle mě o něco více kreativní, a vedle něj / nad něj potřebuje někoho, kdo bude hrát trochu víc s balónem (Delaney, Dahoud). Nechal bych ho v BVB i proto, že dokáže bez problému zaskočit na stoperu, jak to ukázal letos. Byť to samozřejmě není stoprocentní.

Reagovat
Centrofixka

A hlavne Weigl chce hrať a tam môže byť najväčší problém, Tuchel ho láka do PSG a v jeho systéme hral prim, neviem či Weigl bude chieť plátať diery

Reagovat
smazaný uživatel

V tom samozřejmě souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoper podle mě nedojde, Haller by nemusel být špatný, ale proč zrovna Cillesena? Zrovna s brankářema jsem vcelku spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bürkiho nech chytat pls...

Reagovat
db18

Hledáte trojku, nebo Hitz odchází?

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Tie nemecke kluby zvyknu prrdavat strasne lacno a najhorsie ze konkurencii

Reagovat
Csaplárova past

V Bundes lize ho neznám, ale na MS zahrál fantasticky. I když hrál jen poslední minuty, vymyslel víc než němci za celý zápas. 25mio směšná cena

Reagovat
smazaný uživatel

Brandtovi koncila smlouva? Vzhledem k jeho potencialu, zkusenostem + je to reprezentant, tak dost smesna cena, tuplem kdyz jde k prime konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Melo byt brzy koncila, ale uz ctu neco o opci...

Reagovat
smazaný uživatel

výkupka

Reagovat
smazaný uživatel

super nakup, snad se mu bude darit

Reagovat
Centrofixka

Inak tá výkupna cena Brandtovi končila myslím tento mesiac, ale nie som si istý

Reagovat
Irek

Skvělá, levná a mladá hračka ;) top nákup

Reagovat
Jardman

Nádhera BVB nejde nemít rád! Sice jsem ho chtěl do Bayernu na zkoušku za ty prachy, ale tohle jsou sympatický přestupy BVB Neaktivita Bayernu mě děsí, respektive několik měsíců staré přestupy stoperů a jednoho útočníka do Bayernu II mě nikterak nevzrušují.

Reagovat
Jardman

Kéž by vyšel ten Sané i za randál, ale to je player, jakýho potřebujeme - hotovej, mladej, rychlej, gólovej.

Reagovat
Centrofixka

Som fakt zvedavý po informáciách Pepa, že ho nechce, ako budú poľovať ostatné kluby po ňom, ale vraj by chcel odísť k bavorom

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neaktivita, ten přestupák pomalu ani nezačal... to že vedení BVB zaplo turbo mód a najednou jsou tu tři noví hráči, to určitě nebude žádný trend

Reagovat
Jardman

To je jedno, ale zbrojí hezky, asi reakce na zpackaný jaro.

Reagovat
blackhawk88

Uli sa raz do medii vyjadril, ze keby sme len vedeli, ze co uz vsetko maju dohodnute, ale nechcel povedat, lebo nechcel rusit hracov od sustredenia tak len si pockajme, po finale nemeckeho pohara sa zacnu veci vyjasnovat

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu, proč ho nekoupil Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

ten ho zobere z Dortmundu zadarno

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
bayern987

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Kovi81

Reagovat
icka

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Treba fakt jdeme po Sanem.

Reagovat
Bayern +

A Rodrim, snáď.

Reagovat
Heresy

+ werner a havertz

Reagovat
Rudnevs

To by bola pecka, no. Snáď sa to podarí, už len kvôli zlepšeniu kvality Bundesligy.

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je sen tento přestupák. Takhle navnazený před novou sezónou jsem dlouho nebyl. Snad to nebude v konečném důsledku kontraproduktivní

Reagovat
Martas30

Zatím to vypadá velmi dobře, uvidíme v přístí sezóně. Ještě bych si dokázal představit nějakého zkušeného stopera a budu spokojený .

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ to vyzerá veľmi dobre... Najmä ten Brandt za tú cenu je vtip, pod Boszom tam začal sypať asistencie a góly jak na bežiacom páse. Jeden z najlepších Nemcov z tejto mladej generácie, nemecký reprezentant a ako tu už niekto písal, asi najlepší Nemec na Mundiale. Proste je to presne taký ten hráč, ktorý by si normálne vybral Bayern.

Ono zas pravdepodobne je z jeho strany BVB aj tak len prestupná stanica, ale aj tak je to super, aspoň na nejaku dobu u vás bude a určite na ňom pekne zarobíte. Snáď už konečne nebude tak v lese, keď sa zraní Reus.

Nemali by ste to s tými nákupmi ale preháňať. Stále prebieha “odtučňovacia kúra” a chcelo by to skôr predať pár hráčov. Čo som čítal, tak Passlack, Schürrle, Kagawa, Toljan, Rode, Burnic, Philipp, Weigl a možno Guerreiro, Dahoud a Toprak by mali byť na predaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Passlacka by byla velká škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt by mě zajímalo koho chceme přivést, jestli nás takový kauf nepřiměl k činnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Brandt, T. Hazard... ještě se pokusit udržet Sancha a v příští sezoně jedou na titul

Reagovat
Centrofixka

Niečo sa asi pohlo, keď už aj Watzke spomína boj o titul v novej sezóne

Reagovat
Centrofixka

OT neviete ako to vyzerá s Hannoverom v 2 lige? Budú mať káder na návrat do bundesligy?

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ sa ani nevie, kto bude manažérom a trénerom, nie to ešte aký bude káder. Ale aby som úprimne povedal, nevidím to s budúcnosťou Hannoveru moc optimisticky. No, uvidíme,

Inak pozerám, že Sorg odtiaľ má odísť do Nürnbergu. Ten teda tiež dopadol. Pamätám si na časy vo Freiburgu, keď mal nakročené do reprezentácie a špekulovalo sa o prestupe do BVB alebo Schalke...

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Ináč, ako by mala vyzerať v súčasnosti najsilnejšia možná zostava BVB? Podľa mňa je úplne jasná.

Burki- Hakimi, Akanji, Diallo, Schulz- Delaney, Witsel, Brandt- Sancho, Paco, Reus

Lavička: Hitz, Zagadou, Toprak, Piszczek, Schmelzer, Weigl, Dahoud, Guerreiro, Gotze, Hazard, Larsen, Isak

Na hosťovanie by mal ísť Gomez, v tejto konkurencii v áčku asi veľa šancí nedostane a takisto ten mladý stopér Balerdi, obaja niekde do slabších BL tímov. Wolfa a Phillipa predať, akurát to bude dosť ťažké, keďže obaja majú plat, aký im iné tímy dajú len ťažko...

Ideálne by bolo priviesť novú brankársku jednotku, kvalitnejšieho brankára ako je Burki. Ak odíde Weigl, tak určite aj defenzívnejšieho stredného záložníka, napríklad Samassekou zo Salzburgu. Pred nákupom Brandta som dúfal, že Dortmund pôjde po van de Beekovi z Ajaxu, o ktorom sa aj niečo špekulovalo, to ale Julianovym príchodom určite padá a Donnyho tak očakávam niekde v Tottenhame... (aj keď mojim mokrým snom je jeho prestup do Leverkusenu v prípade predaja Havertza )

Reagovat
smazaný uživatel

Se sestavou souhlasím.. akorát bych to viděl Brandt/Hazard podle toho, kdo bude mít lepší formu.

Těch hráčů kterým hrozí odchod je hodně: Gomez, Phillip, Schmelzer, Weigl, Rapha, Dahoud, Toprak. minimálně 3 z nich odejdou. ideálně tak 5.

S brankářem souhlasím, už jsem to tu psal několikrát, chce to mít i v bráně stejnou kvalitu jako na každém jiném postu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dahoud jé aspoň na rotaci Dobrý ne a nehrál špatně pod Favrem? To ste toho Gomeze tak hrozně moc chtěli a byli rádi, že máte takový talent, aby ste mu ani nedaji žádnou šanci?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem ho upřímně hrát, takže nevím... Dahoud do rotace dobrý, ale nerozhodne zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych nehrál Reuse na křídle. Už nemá takovou rychlost, co míval a letos hrál suprově na špičce toho středového trojúhelníku. Je otázka, kde pak hrát Brandta, ale vzhledem ke zdravotnímu stavu by mohl rotovat za Marca a nebo pak na křídle, kde ale není stoprocentně jeho místo. Za mě takto:

Bürki (Hitz) - Hakimi (Piszczek), Akanji (Toprak), Diallo (Zagadou), Schulz (Guerreiro/Schmelzer) - Witsel (Weigl), Delaney (Dahoud), Reus (Brandt/Götze) - Sancho (Larsen/Guerreiro), Paco (Isak), Hazard (Wolf)

S těmi prodeji a hostovaními souhlasím. Wolf, Toprak, Phillip bída, Balerdi, Gomez hostovačka. Za Paca by se mi líbil Havertz, ale jednak je to asi nereálné a hlavně v Bayeru má daleko volnější pozici, než hraje BVB pod Favrem. Nemyslím si, že by to v tom jeho více striktním systému fungovalo.

Reagovat
Mikesh

Reagovat
Giginek

Dortmund vykupuje konkurenci

Reagovat
Rudnevs

Inak dneska je už baráž Stuttgart - Union. Budete niekto pozerať alebo u vás vládne hokej?

Reagovat
andrew96

Přece jen hokej. Ale snad Union dobře vykročí.

Reagovat
db18

nakonec hokej, ale štve mne to... a pondělní odvetu taky neuvidim.

Reagovat
smazaný uživatel

U mě zvítězil Union :)!

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál hokej, ale teda výsledek do odvety je víc než slibný, ani teď po tom prvním zápase nevím komu skálopwvně držet

Reagovat
Bastaron

Lol a pak ty kecy, že Bayern vykupuje konkurenci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele