Božovič opustil Amkar, nástupcem může být někdo z Čechů

30.11.2008, 23:25
Aktuality
Strůjce největšího úspěchu v krátké historii Amkaru Perm Miodrag Božovič se stal novým trenérem FK Moskva. Amkar, který se těší z premiérové účasti v Poháru UEFA, nemá podle prezidenta Valerije Čuprakova tolik finančních prostředků, aby mohl nabídce FK Moskva konkurovat.

"Nemyslím si, že FK Moskva je lepší tým než my. Ale podmínky, finanční i tréninkové, mají určitě dobré. Kontrakt s Božovičem byl podepsán na rok. Když jsme s ním podepisovali, nikdo ho neznal. Psalo se, že jsme ho vzali z nějaké dědiny. Původně jsme se domluvili, že první rok bude zkušební. Když bude vše v pořádku ze všech tří stran - od hlavního trenéra, hráčů i vedení, nic nebude bránit prodloužení smlouvy. Ale život přináší i překážky," prohlásil na tiskové konferenci prezident Amkaru Valerij Čuprakov. "O tom, že přijmul nabídku FK Moskva Miodrag nemluvil. Nechtěl narušit chod týmu a tak to oznámil až teď," dodal.

Miodraga Božoviče údajně nebylo možné udržet. Zatímco Amkar úspěšnému kouči nabízel čtyřnásobně vyšší plat, FK Moskva až patnáctinásobný. "Začínáme opět od nuly," uvědomuje si Čuprakov, který vedle trenéra může přijít o několik klíčových hráčů, v Rusku je o ně velký zájem.

Amkar nyní hledá nového trenéra a mezi kandidáty je i český kormidelník. "Přesné datum vám neřeknu, ale nemáme moc času. V polovině prosince chceme mít jasno. Vyjednáváme, ale nic bližšího zatím nemáme. Ústní návrhy máme z České republiky, Běloruska a samozřejmě z Ruska."

Autor: David Kubáň / sovsport.ru

Komentáře (13)

Přidat komentář
georgeo

páni, za jeden rok zvýšit cenu svých služeb až na 15násobek, tomu říkám raketový vzestup kariéry

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo proboha dava v ankete Petrzelu?

Reagovat
smazaný uživatel

asi nějaký jeho kamarád z léčebny

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo si ty hlasy odtamtud klika sam

Reagovat
fantomas

A Hřebík je správně?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdokoliv kdo zrovna nelezi v psychiatricky lecebne je realnejsi nez Petrzela

Ja daval taky Hrebika.

Reagovat
smazaný uživatel

Panove Hrebik a Csaplar jsou do Ruska idealni.. uz vidim Ivana Haska jak trenuje tym, kterej nema na vyplatu Bozovice..

Reagovat
georgeo

Hřebík by si mohl jít trošku přilepšit k důchodu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co sem cet, tak zadnej ceskej trener se konat nebude. Vypada to na trenera z druholigovyho francouzskyho Creteilu.

Reagovat
Vasil

A to v Rusku není žádnej vhodnej trenér pro pohárovýho účastníka?

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, Artur Jorge. Chvíli trénoval CSKA Moskva, ale tam úplně vyhořel, tak se Armějci vrátili ke Gazzajevovi...

Reagovat
smazaný uživatel

ale hlavně,at zapomenou třeba na karla večeřu

Reagovat
soukup

Proč není v anketě John?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele