Bournemouth: Pohádka s "třešničkou" na dortu

03.06.2015, 13:44
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Šest roků zpátky Bournemouth slavil překvapivou záchranu v League Two, do níž nastupoval s bodovým odpočtem 17 bodů. Dnes panuje na jihu Anglie další vlna euforie, avšak o poznání větší a pozitivnější. Pohádka malého klubu s jedenáctitisícovým stadionem dosáhla vrcholu, Eddie Howe s The Cherries, tedy "Třešničkami" dobyl brány Premier League...

Letošní ročník nejvyšší anglické soutěže nenabídl žádné vypjaté situace, o mistrovi i větší části sestupujících bylo rozhodnuto dlouho před posledním kolem. Boj o čelo v Championship však představoval o poznání větší "haló", přímý postup toužila vybojovat celá čtveřice klubů - tři kola před koncem byl rozestup mezi nimi pouze dvoubodový, dvě kola před koncem pak dělily prvního a čtvrtého tři body.

Nejúspěšnějším z kvarteta Bournemouth, Watford, Norwich a Middlesbrough byl nakonec první jmenovaný. V té době už to překvapení rozhodně nebylo, avšak před sezónou se s Cherries do boje o titul vůbec nepočítalo. S kurzem 20:1 se řadily na jedenáctou až třináctou příčku Championship, čemuž odpovídaly i prognózy expertů z britských médií.

Předseda klubu Jeff Mostyn prohlásil, že je to "nejkrásnější pohádka do doby, kdy Hans Christian Andersen napsal svou poslední". Eddie Howe a jeho parta totiž všem vypálili rybník, krásnou ofenzivní hrou, množstvím nastřílených (i obdržených) gólů bavili fanoušky a nakonec si může mnout ruce i nezaujatý divák. Ať už se totiž bude Bournemouth v Premier League projevovat jakkoli úspěšně, v žádném případě s ním nebude nuda...

Přednosti a slabiny

Zaměřme se netradičně v úvodu čistě na fotbalovou stránku bournemouthského fotbalového klubu. Už jen pohled na tabulku Championship a především na skóre jejího mistra jasně napoví, kde jsou nejsilnější stránky překvapivého nováčka Premier League, a na co by si tak jeho soupeři v nejsledovanější soutěži světa měli dát pozor.

Bournemouth je nevídaně potentním týmem, v jehož řadách se nachází nespočet schopných kanonýrů. V první řadě útočník Callum Wilson, ve všech soutěžích 22gólový technicky vynikající ranař, který často dělal z druholigových zadáků kužely i v jejich šestnáctce. Rychlostně se mu navíc v Championship vyrovnal málokdo. K němu zkušený francouzský útočník Yann Kermorgant, jenž nastřílel jen o pět gólů míň a navíc svého kolegu zásoboval asistencemi jako na běžícím páse. Celkem jich nastřádal 11, což klub ocenil i videem na jeho počest . Za jejich zády navíc na šanci čekal Brett Pitman, další borec s více než deseti góly na kontě a také jediný, kdo byl v klubu v době, kdy hrál ještě League Two.

Gólové zásobování útočníků bylo pro postup z Championship klíčovým prvkem, což potvrzuje i známé trio z Watfordu Deeney - Ighalo - Vydra, které zaznamenalo dohromady 57 ligových gólů (ještě o 9 víc než trojice Cherries). Bournemouth byl však letos nejlepším druholigovým celkem díky ofenzivnímu přínosu záložní řady. Především Matt Ritchie z pravého křídla ničil soupeře svou dělovou levačkou i neúnavnými náběhy do vápna. Slušných 9 branek pak přidal i levý křídelník Marc Pugh a středopolař Harry Arter.

obrázek
Obvyklý obrázek: Matt Ritchie (vpravo) z pravé strany gólově zakončuje - zde proti Watfordu.
Zdroj: twitter.com/afcbournemouth


Mezi slabé stránky Howeova výběru se naopak logicky řadí ne zcela precizní práce defenzivy. V první řadě je to způsobené pojetím hry - ani jeden ze středních záložníků; vedle Artera strávil uprostřed hřiště většinu sezóny Andrew Surman; v žádném případě nepatří mezi defenzivní pracanty, muže pro černou práci - přestože se o to někdejší hráč Norwiche jakž takž pokoušel.

Velkou neznámou je také pozice brankáře. O post jedničky se bude prát Artur Boruć (pravděpodobnější varianta) s posilou z Readingu Adamem Federicim. Boruć sice v letošní sezóně předváděl dobré výkony, předvedl i několik skvělých zákroků, ale jeho pověst ho předcházela i letos, kdy na rok zmizel z prvoligového jeviště. Ani v Bournemouthu si neodpustil několik těžko pochopitelných minel, což je velká slabina polského brankáře, která se v Premier League může ještě umocnit.

Nepomáhá mu přitom ani hra defenzivy, která mnohdy působila nedůrazně, ve vápně až trestuhodně apaticky a nezkušeně. Pozice stoperů bude muset vedení klubu alespoň nákupem jednoho ostříleného obránce vyřešit, jinak bude mít nováček v premiérové sezóně velké problémy. Především Steve Cook zářil spíše střelecky než defenzivně - podobně jako například svého času Hoovield ze Southamptonu. Občas nejistě vypadal i levý zadák Charlie Daniels, z jehož strany letos vzešlo více branek než by bylo záhodno.

Strůjce úspěchu Eddie Howe aneb mladý Guardiola

Není žádným tajemstvím, že je Eddie Howe výraznou postavou postupu malého celku mezi anglickou elitu. Jeho příběh je takřka neuvěřitelný. Coby někdejší opora zadních řad Bournemouthu dostal tehdy 31letý bažant Howe v sezóně 2008/09 za úkol udržet tým v League Two - se 17bodovým odpočtem vinou nevyřešených finančních problémů. Nejenže se mu to zázračně podařilo, další sezónu navíc dostal malý celek na druhé místo tabulky a tím pádem i do třetí nejvyšší League One.

Místo toho, aby se zaměřily na udržení se v překvapivě vybojované soutěži, Cherries se pod Howeovým vedením okamžitě zapojily do boje o postup do Championship. Schopností mladého manažera si však všimlo druholigové Burnley a příběh se na téměř dva roky zasekl. Doslova. Bournemouth strádal bez Howea, Howe strádal bez Bournemouthu. O vysvobození si řekl sám Eddie Howe, jemuž Burnley vyhovělo a pustilo jej zpět na do přímořského města. Není náhoda, že Bournemouth hned v téže sezóně 2012/13 postoupil do Championship. Jeden aklimatizační rok ve druhé lize a ejhle... Howe a spol. se těší na historicky první účast v Premier League.

A v čem se skrývá největší přínos mladého lodivoda? Své mladické nadšení a elán přenáší i na svěřence, které si mimochodem poskládal vyloženě k obrazu svému. Jen dva hráči optimální desítky v poli mají třicet nebo více roků. A nejen v utkáních jsou hráči Bournemouthu vedeni zcela jasně systematickým způsobem.

Dokonale výmluvné je vyznání obránce Simona Francise. "Nikdy v životě jsem na tréninku nic podobného neviděl. Důraz, který Howe klade na každou jednotku, na každý její minimální aspekt, je neuvěřitelný. Chystáme se na každou variantu, jež v utkání může nastat," chválil Francis svého trenéra a přirovnal ho stylem hry k Pepu Guardiolovi.

obrázek
Eddie Howe se v 37letech stane druhým nejmladším manažerem v Premier League.
Zdroj: twitter.com/afcbournemouth


"Děláme podobné věci, jako dělají v Barceloně nebo Bayernu. Samozřejmě jim nesaháme ani po kotníky, jde o ten způsob. Občas na tréninku předstíráme, že hrajeme odvetu Ligy mistrů. Každý tým zaleze do jiné kabiny - jeden je Barcelona, jeden Bayern. Někdy vytvoříme situaci, že celek prohrává 2:1 a má o hráče méně. Ta intenzita je neskutečná."

Cherries letos pod Howeovým vedením nastříleli fantastických 98 gólů, což je maximum od sezóny 2005/06 a rekordní jízdy Readingu. Jeho ofenzivní styl učaroval nejen fanouškům Bournemouthu, je však otázkou, zda dokáže herní výzor přizpůsobit i Premier League. Hra čistě na dva útočníky a prakticky bez defenzivního záložníka by, troufám si tvrdit, v elitní anglické soutěži tvrdě narazila. Agüero, Costa a spol. by si z Třešniček velmi pravděpodobně udělali džem.

Ze dna vzhůru

Jak jsem zmínil, radost z postupu do Premier League je v malém (na anglické poměry) městě se zhruba 180 tisíci obyvateli o to větší, protože Bournemouth ještě před pěti lety hrál League Two (a nechybělo mnoho a klub sestoupil do neprofesionální Conference), tedy až čtvrtou nejvyšší soutěž. Ještě v sezóně 2012/13 pak Cherries nastupovaly jen o stupínek výš - hlavní progres tak nastal až v posledních dvou letech.

Nabízí se proto jistá analogie s pouhých 35 mil vzdáleným Southamptonem, který během dvou sezón mezi roky 2010 a 2012 postoupil z League One až do Premier League; a příští sezónu dokonce bude hrát Evropskou ligu. Na jihu Anglie je zkrátka rychlý pohyb mezi patry Football League v kurzu, a to oběma směry, viz Portsmouth.

I v Bournemouthu se proto tvoří legendy, které se skromným klubem "rostly" a zůstávají v týmu navzdory rychlým postupům vzhůru a s ním spojeným zkvalitňováním kádru. U Saints se takto z třetí ligy až mezi hvězdy Premier League vyšvihli například José Fonte, Morgan Schneiderlin nebo Adam Lallana a Rickie Lambert. Nováček Premier League má ve své optimální základní sestavě 7 borců, kteří s Cherries vykopali postup ze třetí ligy. Otázkou samozřejmě zůstává, kolik z nich se stane obětí posilování kádru, které vedení avizuje od chvíle, kdy se účast v elitní anglické soutěži stala realitou.

Ještě v květnu získal klub hned dvojici brankářů - hostující Artur Boruć přišel díky konci smlouvy v Southamptonu zadarmo, stejně jako Adam Federici z Readingu. Velký počin udělal Eddie Howe v angažování Christiana Atsua na roční hostování z Chelsea. Ghanský reprezentant se sice v uplynulé sezóně příliš neprosadil v Evertonu, jeho potenciál však v menším klubu může ještě růst. Poslední dosavadní posilou je ofenzivní univerzál Joshua King.

Malá štika mezi žraloky

Přesto bude horší finanční zázemí a s ním spojený slabší kádr momentálně jedním z největších problémů, který bude Bournemouth řešit. Logicky, vždyť nováček Premier League disponuje oproti všem týmům velmi nízkým, často až zlomkovým rozpočtem - poslední zaznamenaný obrat (na konci sezóny 2012/13) činil 5,1 milionu liber. Pro srovnání - Manchester City v témže období pracoval s 271 miliony.

Přestože Bournemouth není na přestupním poli žádným žralokem (nejdražší přestup činí 3 miliony liber), nedaří se mu pohybovat se v zelených číslech. Kalendářní rok 2013 zakončil se ztrátou 15,3 milionu liber; celkově dluží 15,5 milionu. I proto se dostává pod drobnohled Financial Fair Play, přes jejichž pravidla letos proklouzl "s odřenými ušima".

Za vinu to lze klást nízké návštěvnosti zápasů Cherries, v Championship jim v této disciplíně patřila až 23. (tedy předposlední!) příčka s průměrem 10 265 fanoušků na domácí zápas. Není to však tím, že by ve městě neměli rádi fotbal, jen se na stadion zkrátka víc lidí nevydá - průměrně je zápas co zápas Goldsead Stadium naplněný z 88 %. Kapacita 11 700 míst se nicméně při nejlepší vůli navýšit nedá. V historii Premier League se přitom v menším stánku ještě nikdy nehrálo.

Zajímavé je i porovnání oblíbenosti mezi fanoušky na sociálních sítích. Zatímco mistrovská Chelsea na má Facebooku a Twitteru dohromady téměř 48 milionů sledujících a nejoblíbenější Manchester United dokonce o dvacet milionů víc, Bournemouth má k 3. červnu na Facebooku 102 a na Twitteru necelých 59 tisíc fanoušků. Ještě před měsícem však tato čísla byla o celých 30, respektive 12 tisíc nižší.

obrázek
Oslavy mistrovského titulu se konaly v Charltonu, kde Cherries zakončily sezónu výhrou 3:0.
Zdroj: twitter.com/afcbournemouth


Ani Bournemouth, jakkoli se jeví romanticky, není žádným fotbalovým zázrakem postaveným na nehmotných základech. I za jejich úspěchem částečně stojí movitý majitel, totiž ruský oligarcha Maxim Denim. Na stadionu ho neuvidíte tak často, jako například Romana Abramoviče, ale jeho role v přerodu klubu není ani tak významná jako u šéfa Chelsea.

Přesto Denim, který v polovině loňského roku skoupil druhou polovinu všech akcií Cherries, slibuje manažeru Howeovi do Premier League o něco větší přísun financí. Už na konci této sezóny hradil "astronomický" týdenní honorář 39 tisíc liber Kenwynu Jonesovi; podobné částky bude vyplácet patrně každé zkušenější posile, jež řady Bournemouthu pod Denimovou záštitou ještě v létě vyztuží.

Na kom stojí hra Cherries?

Na závěr si ještě pojďme představit největší opory týmu, které stály za historickým postupem Bournemouthu do Premier League. Především na tři posledně jmenované hráče by si fanoušci anglické kopané měli dát v příští sezóně pozor:

Artur Boruc: Jak jsem již předeslal v úvodu článku, pozice brankáře bude zřejmě jazýčkem na vahách úspěchu a neúspěchu Bournemouthu v Premier League. Boruć má nepřeberné množství zkušeností ze skotské i anglické nejvyšší soutěže, z polské reprezentace taktéž. Cherries na jeho kvality spoléhaly. Boruć však čas od času umí "vytáhnout ze svého arsenálu" i školáckou chybu.

Simon Francis: Zkušený a ostřílený matador, jeden ze dvou třicátníků Bournemouthu v poli. Nejlepší pravý obránce uplynulé sezóny v Championship, na své straně si perfektně rozuměl s Ritchiem. Spíše než směrem do ofenzivy je platný vzadu, čemuž odpovídá i na krajního obránce vysoký vzrůst 191 centimetrů. Mezi jeho devízy patří kromě síly i dobré centry.

Harry Arter: 25letý střední záložník a jeden z nejdéle sloužících mužů v Howeově družině. V srpnu načne už šestou sezónu. Technicky vynikající záložník, dobrý střelec, na jeho hru se krásně kouká. Byl zvolen jako PFA Fans’ Player of the Year in the Championship, tedy nejlepším hráčem druhé ligy dle hlasování fanoušků. Irský středopolař dokonce dostal v březnu první pozvánku do národního týmu, byť nenastoupil.

Matt Ritchie: Skotský reprezentant a nesmírně gólové pravé křídlo. Je stejně starý jako Arter a právě s ním a Wilsonem v závěsu byl letos nejlepším hráčem Cherries. Nastoupil ve všech 46 ligových zápasech, nasázel 15 branek a u dalších 17 asistoval. Fantastická produktivita jej vynesla do nejlepší sestavy sezóny v Championship. Má v oblibě navést si míč od pravé lajny doprostřed hřiště a nechytatelně zakončit.

Callum Wilson: S dvaceti ligovými zásahy nejlepší střelec týmu a tahoun celé ofenzivy Cherries. Rekordní posila Bournemouthu však v kádru Eddieho Howea možná příliš dlouho nevydrží. Vyhlídla si ho Aston Villa, která v něm vidí záplatu za potenciální odchod Christiana Bentekeho. Wilson se může pyšnit skvělým zakončením, při němž neztrácí chladnou hlavu. Má vynikající techniku a přehled.


Zdroje: afcb.co.uk, ibtimes.co.uk, getreading.co.uk, bbc.com, worldfootball.net, ft.com, wikipedia.org, youtube.com.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (339)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vedlajší klub "Saints".

Reagovat
SunFells

Vždycky jsem jim posílal nějaké nýmandy na hostování.

Reagovat
salami

o větší části sestupujících v Premier League bylo rozhodnuto dávno před posledním kolem?

Reagovat
Usty

O obojím bylo de facto rozhodnuto už 3 kola před koncem, což na poměry PL "dávno" je.

Reagovat
Noustress

dúfam, že vyletia pri prvej príležitosti spolu s Crystalom

Reagovat
fantomas

Co to je za zvrhlej vkus?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Norwich k tomu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
LGT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
SunFells

Ty vole to PO vyhráli oni

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

pýtaš sa na vkus človeka, čo má v obľúbených tímoch Chelsea

Reagovat
Usty

to je zas příspěvek...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
Noustress

narozdiel od teba akceptujem Arsenal a nemám na ich adresu drbnuté pripomienky ;)

Reagovat
smazaný uživatel

drbnuté pripomienky=yungovinky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CP ven

Reagovat
TopinB

Reagovat
SunFells

Reagovat
Spalovač šancí

Takže příští sezona na rozkoukání v PL a v sezoně 2016/2017 vítězství v LM

Reagovat
vrabejka

Gazzetta dello Sport say #LFC have increased their offer for Mateo Kovacic to €21m from €18m

Reagovat
king23

pointa?

Reagovat
j_mrazik

Aby nedopadli jako W.B.A tehdy. V Champu všechny rozstříleli, ale PL je holt jiná soutěž a tam se góla jednodušeji dostávají a hůř střílí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nemáte prosím někdo seznam, které týmy jsou zatím na 100% v předkolech pro LM? Myslím i od těch nejnižších kol. Děkuji

Reagovat
DUCK11

Wikipedia vie všetko :)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jsem na coen uplne zapomnel

Reagovat
niflheim
Reagovat
Y.N.W.A
Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek Ústí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Zatrolená autokorekce.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ode mě pochvala .Nedávno jsem se na EF sejmul jeden článek-nebyl jsem sám.Za tento

Reagovat
jacobT

OT:

BBC Sport ‏@BBCSport 4m4 minutes ago

Arsenal's @JackWilshere has been charged with misconduct by the FA following the incident on the club's #FACup bus tour.

FA asi nemá čo na práci

Reagovat
I am Mancunian

absolutne zasluzene

Reagovat
jacobT

Keby to bolo oprávnené, tak by ho v prvom rade mali obviniť aj minulý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

píše ,,zaslúžene"

Reagovat
jacobT
Reagovat
smazaný uživatel

U nás na Slovensku to za synonymum nepovažujeme, tak preto.

Reagovat
jacobT

Ja som z rovnakého Slovenska ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto kontexte mi to ako synonymá neprídu.

Reagovat
jacobT

zaslúžený trest/obvinenie ti nepríde podobné ako oprávnený trest/obvinenie?

Reagovat
smazaný uživatel

nie

Reagovat
jacobT

tak to by ma zaujímalo, kde v tých spojeniach vidíš taký veľký rozdiel

Reagovat
smazaný uživatel

,,oprávnené" v tom čo si napísal Ty znamená, že to zaoberanie sa Wilsherom zo strany FA má nejaký faktikcký podložený (právny) podklad. Teda napríklad porušenie nejakých morálnych alebo disciplinárnych pravidiel. Opak oprávneného je neoprávnený, čiže napríklad použijem synonymum protizákonný.

,,zaslúžene" v tom, čo napísal Mancunian znamená najmä jeho subjektívny názor na Wilsherove amorálne správanie, kde sa to ,,zaslúžene" myslí hlavne reakcia na akciu a to: zaoberanie sa správaním J. Wilshera FA.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem o co slo, ale ak to bolo nieco podobne, tak ano, mali.

Reagovat
jacobT

Presne to isté

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Ale vyvolalo to hezkou reakci, skoro nikdo s tím nesouhlasí.

Reagovat
jacobT

absolútne zaslúžene

Reagovat
LGT

Co udělal?

Reagovat
Counter

Zeptal se během oslav zisku FA Cupu fanoušků, co je Tottenham. Když odpověděli, že "shit", tak se zeptal "Co je shit?" a dostalo se mu odpovědi Tottenham.

Reagovat
LGT

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Pipo123

Reálne mu hrozí trest ? Veď na tom nič hrozné nie je

Reagovat
salami

tak za to nemůže ne, když se jenom zeptal, jak mohl vědět co odpoví?

Reagovat
smazaný uživatel

Trosku krc riesit Spurs po finále FA Cupu nad Villou..,

Reagovat
nani92

ešteže vy nebudete musieť dlhé obdobie nič podobné riešiť..

Reagovat
smazaný uživatel

Si trapny, (a obligatorne ujebany).

Reagovat
nani92

a teraz si vyber len jedno!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaas

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak co sa da cakat od takeho odpadu ako jacky wheelchair.

tesi ma len ze si nikdy poriadne nezahra futbal. snad bude zraneny co najviac. najlepsie keby ho niekto zrakvil uz raz a navzdy ako napr. Eduarda a bude pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

trápny a obligátne ujebaný komentár

Reagovat
SunFells

Hmm Díky tvé tupé hlavě tady budou i někteří jiní s Wilsherovým činem teď sympatizovat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Usty

jaktože tady ještě může přispívat?

Reagovat
J0EL

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

prolomil rodičovský zámek

Reagovat
Counter

Taky to nechápu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

klasik

Reagovat
Mada

Ubozacku, co je ti...

Reagovat
TopinB

Reagovat
SunFells

Ale jdi ty

Reagovat
Counter

Je to vžitý pokřik. A kdy jindy by něco takového šlo udělat? Tohle byla jedinečná událost, kdy byli fanoušci s hráči takhle v přímém kontaktu mimo zápas a Jackie jako odchovanec se jim tímhle hezky "přiblížil".

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Nikikrew

akurat som to chcel sem hodit. Ak nieco aj dostane tak to bude fakt ze zbytocne aj ked by som to na druhej strane aj pochopil.

Reagovat
jacobT

snáď si pripraví dobrú obhajobu

gunnerblog ‏@gunnerblog 10m10 minutes ago

What if Jack Wilshere can prove at the @FA tribunal that Tottenham are indeed 'shit'? Shouldn't be too hard.

Reagovat
Usty

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Gunner14

Reagovat
TopinB

Reagovat
J0EL

Reagovat
Arbiter

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Arsenalfan

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Arbiter

to fakt nemysli vážně

Reagovat
SunFells

FA Loni nikoho netrestali. Letos je to mediálně víc trendy, tak trestaj.

Reagovat
kiwwi

spravne...na kazdeho rovnaky meter

Reagovat
Lacko_Boh

a ked je meter naprd?

Reagovat
nani92

tak treba použiť klasicky lakte

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto pripade ale neni.

Reagovat
jacobT

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

neviem, čo z toho má. Je to absolútne neprofesionálne a vypovedá to inteligencií hráčov Assenalu. Nech ide do tej svojej knižnice a predvedie sa nejakým Kórejčanom, ktorí sa prišli pozrieť na jeho hlupú hlavu. Dúfam, že nikdy neuvidím takto reagovať Kanea, Masona alebo iných.

Reagovat
Lacko_Boh

neboj, neuvidíš :)

Reagovat
Svatej

Reagovat
Lacko_Boh

"vypovedá to inteligencií hráčov Assenalu" šak robíš to iste

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale nie som hráč Tottenhamu. fanúšci nech si kríčia čo chcú. Je jasné, že rivalita medzi obidvoma tábormi je veľká a priaznivci Tottenhamu nie sú žiadny svätci. Ale hráči by mali ísť príkladom a správať sa profesionálne, aj keď sa jedná o oslavy, na ktorých reprezentujú klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale čo čakať od Jacka Wheelchaira že, od neho ma to rozhodne neprekvapilo. Druhý v poradí je určite všetkonechytil Szcs, ktorého meno si asi nikdy nezapamätám, ako sa vlastne píše. Ešteže sú v Arsenale aj nejaký sympaťaci, napríklad Rosa, Koscielny, Mertesacker alebo Monreal.

Reagovat
smazaný uživatel

A to, že si nedokážeš zapamatovat jedno příjmení, vypovídá zas o tvojí inteligenci.

A když už píšeš o "všetkonechytilovi", vzpomeň si na Goméze, všetkopustila..

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapče, sa zobuď dobre? Pamäť človeka vôbec nesúvisí s jeho inteligenciou. Bež naspäť do školy.

A Gomes aspoň nemal veľkohubé vyjadrenia o iných kluboch a sústredil sa na svoje (ne)výkony, čo sa o tom vašom šašovi nedá povedať. Ešte šťastie, že momentálne chytava sympoš Ospina.

Reagovat
Counter

Jasné no, všichni hráči by měli mluvit jako z partesu, nikdy si nedat ani malé pivo a pokud možno nevycházet po večerníčku z domu. Tím si získají srdce všech fanoušků, hlavně nedat najevo nějaké antipatie k nenáviděnému rivalovi.

Reagovat
smazaný uživatel

To som ale vôbec nepovedal. V krčme alebo medzi priateľmi nech si kváka čo chce. Ale tu sa jednalo o klubové vystúpenie, bolo to live v TV, pozerali sa na neho tisíce fanúšikov a medzi nimi mnoho detí. To akože fakt bude niekto obhajovať toto detinské správanie? Na jednej strane rozumiem, že je to len futbalista, a práve u neho ma to neprekvapuje, ale vôbec sa mi to nepáči a súhlasím s trestom pre neho. Tak isto by som súhlasil s trestom pre iného hráča iného klubu, ktorý by sa takto správal na oficiálnej akcií hociktorého klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

bavis sa s najvacsim potratom na tomto fore. on by obhajoval aj Hitlera ak by mal nieco spolocne s tym jeho spinavym klubom...

Reagovat
smazaný uživatel

už to fakt preháňaš

Reagovat
Counter

http://www.theguardian.com/football/blog/2015/jun/01/arsenal-jack-wilshere-song-tottenham-outrage

Ultimátní argument "byly tam děti"... Jasné no, slovo "shit" chudáčci nikde jinde v dnešním světě neuslyší, Wilshere je tímhle zruinoval.

Reagovat
smazaný uživatel

nebudem už viac argumentovať. máme na to jednoducho rozdielny názor

Reagovat
Counter

Víc by tě mělo znepokojovat, že si v tom notuješ s takovým magorem jako je sandro, zatímco já na to mám stejný názor jako valná většina britské fotbalové veřejnosti.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
jacobT

Tak bolo by divné (i keď pochopiteľné), keby Kane s Masonom spievali ako nenávidia Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

vieš dobre ako som to myslel, nesnaž sa byť zaujímavý svojim "vtipným" komentárom

Reagovat
jacobT

prepáč

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Nikikrew

tak zase by som to az tak nedramatizoval a urcite nehadzal vsetkych do jedneho vreca. Jack je velky srdciar a plus este ked k tomu priratame aj opite reci tak sa dostavi nieco taketo. Ja osobne som tiez proti ale nerobme z toho vedu.

Reagovat
smazaný uživatel

nedramatizujem, ale myslím si, že to už celkom preháňa

Reagovat
Liveral

Tak tohle je samozřejmě fake že jo

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ja samozrejme neviem, originál video som nevidel a od neho by ma to neprekvapilo

Reagovat
Liveral

Však v pohodě, jen jsem chtěl uvést věci na pravou míru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mne to tiez pride dost lacne

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam spina na spine a rovnaki humus su aj ich fans

Reagovat
SunFells

Jakého jsi znamení, ublíženec?

Reagovat
smazaný uživatel

*rovnaký

A nezvládaš... solídne.

Reagovat
Mada

Co dela Sandro?

Reagovat
Counter

Je to vžitý pokřik, Jackie tím pobavil publikum a přinejmenším trochu prolomil bariéru mezi hráči a fanoušky. Je to prostě součást rivality a příznivce AFC potěší, že mají v týmu někoho, kdo k tomu není lhostejný.

Reagovat
smazaný uživatel

zaujimave ze nasi hraci to vedia robit kultivovane... wheelchair je proste ludky odpad, snad este vacsi ako ty co je teda fakt umenie

Reagovat
Svatej

Reagovat
Counter

Jediný lidský odpad jsi tady ty.

Reagovat
smazaný uživatel

na kazdu svinu sa vari voda... na wheelchaira, na sesneho, aj na walcotta (aj ked od neho by sa mohol jack the cunt ucit ako sa rype do rivala), a najviac a predovsetkym na teba tvoja uboha existencia ani nestoji za rec. akykolvek odpad mate v time, akykolvek idioti chodia sem na forum, ty to dno vzdy s prehladom prekonas. Gratulujem

Reagovat
alcantara

Sandro>Busquets

Reagovat
kubys

Ty pičo, ty jsi moc, kde bydlíš, rád bych tě poznal.

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem za ponuku, ale som na baby

Reagovat
Counter

Hm, po tomhle komentáři ses mi ani víc neznechutil, asi už jsme se konečně dopracovali na samé dno. Ale stejně snad brzo dostaneš ban.

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rarášek

Reagovat
efellipe

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nedopadnou jako kluci z Leicesteru :D

http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=21597

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

těším se na ně!

Reagovat
papanegra

Příběh jak z FMka

Reagovat
smazaný uživatel

Howea si někam všichni zapište nadějným fontem.

Reagovat
smazaný uživatel

According to The Times, United will ask for at least £29m in order to let De Gea go, despite the fact that he can leave for free next year.

Reagovat
vrabejka

The Official Agent™ ‏@_OfficialAgent_ 1 min.před 1 minutou

#DeGea said goodbye to his team mates at #MUFC today. #RMCF bound.

Reagovat
smazaný uživatel

to je teda zdroj neříkam že to není pravda, ale zaručenost tak 0,5%

Reagovat
vrabejka

Uvidíte že De Gea stejně odejde,ale když nevěříte...

Reagovat
smazaný uživatel

šak já vím že odejde, s tím počítám, jen nevěřím takovému zdroju

Reagovat
vrabejka

De Gea odejde, musíš to přijmout. At je zdroj jakykoliv muže to klidně byt pravda.

Reagovat
EXoRcIsT

sak teraz ti napisal ze vie ze odide

Reagovat
vrabejka

Tvůj názor nikoho nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje nadpozemská přenost ti stoupla do hlavy

Reagovat
Svatej

je nejakej namyslenej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondris

"At je zdroj jakykoliv muže to klidně byt pravda." (Ján Vrábel)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
fajdax

Reagovat
Infernoqt

však já ho ani nechci, aby zůstal

Reagovat
nani92

Reagovat
jacobT

zdroj jak noha

Reagovat
smazaný uživatel

Ved je to oficialny agent a ma na to dokonca trademark. Komu uz potom verit ?

Reagovat
smazaný uživatel

sme.sk, aktuality.sk, topky.sk A najmä Ficovi

Reagovat
jacobT

v týchto ťažkých časoch jedine slobodnému vysielaču

Reagovat
fenixLFC

vrabejkovi

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
Infernoqt

tohle jsem četl už včera

Reagovat
stiflerovamama

Famozny tenis

Reagovat
smazaný uživatel

Nole je nej!

Reagovat
vrabejka

Vamos RAFA!

Reagovat
stiflerovamama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Djokovic neskutocny

Reagovat
patas92

co ta tvoje 3000m?

Reagovat
db18

OT: Už někdo z vás zkoušel Windows 10?

Reagovat
smazaný uživatel

On už 10 ty vole, já mám furt 95

Reagovat
nani92

95>10

Reagovat
Swarley

jenom jsem vám to spočítal přesně kolego

Reagovat
nani92

spolupráca medzi generáciami musí byť

Reagovat
Swarley

co si stěžuješ, čistě matematicky máš 9,5krát lepší windows než on

Reagovat
db18

*13,57

Reagovat
smazaný uživatel

já si jdu dát přihlášku ještě na matfyz

Reagovat
smazaný uživatel

som pred par rokmi hladal sportove ponuky v Anglicku a prave Bournemouth hladal sportoveho riaditela... tak som zo srandy poslal ziadost na to miesto... a ti kokoti uprednostnili Harryho Redknappa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jacobT

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Kámoš takhle ze srandy reaguje na všechny různý výběrka apod na vysoce postavený úředníky, šéfy velkejch firem apod. Jednou už ho pozvali do druhého kola.

Reagovat
jacobT

a zúčastnil sa?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, šel tam, bylo na nějaký úřad, prý nám nemohl říct kde kvůli mlčenlivost. On tohle dělá už 3 roky asi. My si myslíme, že ze srandy, ale on na to má nějakou teorii, že to musí vyjít za chvíli a fakt si na to věří. Je to jinak chytrej kluk, pracuje v bance myslim. Má i špičkově vypracovaný motivační dopisy atd. strašnej blázen. Až ho někde fakt přijmou, tak se budu smát tejden v kuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale největší prdel byla, když si ho jednou v práci pozvali z HR, on myslel že kvůli nějakýmu průseru a oni si tam volali z nějakýho ministerstva o reference na šéfa nějakýho výboru.

Reagovat
jacobT

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

....ale není na tom nic špatnýho, za zkoušku nic nedáš a lepší jak zkysnout v jedný blbý práci několik let

Reagovat
smazaný uživatel

od nikoho jinýho bych nečekal podobnou historku než od tebe

Reagovat
kubys

Bola s CHONGem jsou další adepti.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wild

Reagovat
J0EL

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arsenalfan

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
niflheim
Reagovat
smazaný uživatel

Tak Falcaovi už se podle všeho nevyhnem.

Reagovat
smazaný uživatel

vaše U21 taky potřebuje posílit?

Reagovat
smazaný uživatel

NOLE! NOLE! NOLE!!!

Reagovat
SunFells

Chelsea will announce the signing of Radamel Falcao after the Copa America. It's a done deal. [Antena2]

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Zdroj jak dvě nohy.

Reagovat
SunFells

Jojo, tím se uklidňuj. The announcement on Antena2, the biggest and first sports network in South America.

Reagovat
Miguel19

Já se nepotřebuji uklidňovat. Falcao mě vadit nebude. Konečně přijde útočník, kterého jsem moc chtěl, i když už to není ten Falcao jako dříve..

Ale jsem zvědavý na podmínky no.

Reagovat
SunFells

Ten Rémy k vám neměl chodit

Reagovat
salami

to neměl, ale přeju mu to, věděl do čeho jde

Reagovat
Talker

To je skvělý.

Máme Costu a Remyho, kteří jsou dost často mimo. K tomu dotáhneme za slušnej balík třetího maroda, který víc času strávil poslední 2 roky na marodce než na trenincích.

Naprosto úžasné.

Reagovat
vodka

*antény

Reagovat
niflheim

Reagovat
SunFells

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vrabejka

ty jsi teda originální

Reagovat
smazaný uživatel

vrabejka > Antena2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Nikikrew

https://www.youtube.com/watch?v=3jI6wYw2m2k&ab_channel=KevinRayan

Skoda jeho nezmyselneho nasadzovanie na kraj zalohy, mohol mat urcite viac.

Celkovo tuto sezonu velmi dobry, jar fantasticka. Ked hra v pohode tak je radost sa na neho divat co dokazal aj proti Ville. Som neskutocne stastny ze ho mame, uz som aj zabudol na Fabregasa

Reagovat
SunFells

Jenže on hrál tuto sezónu dost slušně i na kraji zálohy. Samozřejmě je mnohem lepší ve středu, ale hledaly se holt nové možnosti pro pevnější střed a vytvoření více prostoru pro Ramseyho, Cazorlu a Wilshera.

Reagovat
Nikikrew

No ja tie neviem, mne sa teda nelubil na kraji. V defenzive na to nemal co mu ale vycitat mozeme iba tazko. Jasny stred zalohy, na kraji skor ten Ramsey alebo Jack.

Reagovat
Error

Leicester City have signed 29-year-old defender Christian Fuchs on a three-year contract.

Ha... žádné labutě nakonec.

Reagovat
vrabejka

Eurofotbal nemá správné zdroje

Reagovat
jacobT

škoda, že tvoje služby by asi boli nad ich možnosti

Reagovat
vrabejka

ja nerozumět řeči tveho kmene

Reagovat
jacobT

moja chyba, skúsim to v zrozumiteľnejšom formáte:

jacobT @jacobT 1 minute ago

Exclusive: @vrabejka škoda, že tvoje služby by asi boli nad ich možnosti #Eurofotbal #LFC #indykaila

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ty!

Reagovat
soukup

Reagovat
Rišty

Reagovat
Mada

Reagovat
Hyrax

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Mels tam dodat jeste #Impedement

Reagovat
efellipe

Reagovat
Usty

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vrabejka

Exclusive: James Milner has agreed terms with Liverpool. #LFC

Večer to určitě potvrdí Echo a Pearce

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
SunFells

Četl jsem i takové věci, že přijal "menší" plat za příslib kapitánské pásky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vrabejka

Pobavils, Milner přestupuje kvůli většímu herní vytížená o prachy ani pásku mu nejde

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Swarley

jde vyhrávat tituly

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
vladis271

Reagovat
papanegra

Připadá mi to jako kravina, ale jako kapitána bych ho určitě bral, bude to náš lídr a nejlepší hráč.

Reagovat
SunFells

Mně to taky připadá jako kravina, ale jakmile jde o Liverpool a jejich letní činy, nic už nezavrhuju.

Reagovat
vrabejka

Reagovat
SunFells

Je pravda, že třeba Depay byl dobrý nákup

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

1:41 a pak Mario

Reagovat
SunFells
Reagovat
Lacko_Boh

alebo fanušik Bastille

Reagovat
xaus

a ako sa vola?

Reagovat
SunFells

Ásgeir Börkur Ásgeirsson

Reagovat
xaus

dikess

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele