Bosnich v Chelsea skončil?

02.12.2002, 13:01
Aktuality
Podle informací bristkého deníku The Sun byl gólman Chelsea Mark Bosnich propuštěn. Bývalý australský reprezentant byl nedávno pozitivně testován na doping, v jeho krvi byly nalezeny stopy kokainu. B-vzorek ještě vyhodnocen nebyl, přesto už je Bosnich bez práce, Chelsea se rozhodla zrušit jeho smlouvu s odůvodněním, že porušil klubová pravidla.

30-letý Bosnich se od svého pozitivního testu léčí z depresí. Nyní navíc přišel o týdenní plat 40.000 liber, který mu podle smlouvy náležel, a pokud bude pozitivní i druhý test, hrozí mu jednoletý trest celosvětového zákazu startu na profesionální úrovni.

Mark Bosnich byl kdysi považován za jednoho z nejlepších gólmanů v Premier League, také proto si jej v červnu roku 1999, kdy mu skončila smlouva v Aston Ville, vybral Alex Ferguson na post nástupce Petera Schmeichela mezi tyčemi Manchesteru United. V týmu Red Devils už jednou jako junior působil, tentohrát ale jeho působení v klubu postihlo nepříjemné zranění. A poté, co se nepohodl s koučem Fergusonem, se v pořadí gólmanů United propadl až na čtvrté místo. V roce 2001 mu bylo umožněno zadarmo odejít a jeho služby si zajistila Chelsea. Ani tam mu ale nepřálo štěstí, natrhl si stehenní sval a z pozice brankářské jedničky jej vytlačil Carlo Cunicini. Od té doby je Bosnich častěji než na stadiónech Premier League k vidění v různých londýnských nočních klubech.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele