Bora Milutinovič odstoupil

13.06.2002, 21:34
Aktuality
Hlavní trenér Číny, Bora Milutinovič, se rozhodl po neúspěchu na mistrovství světa od čínské reprezentace odstoupit. "Tímto jsem s Čínou skončil. Moc rád jsem s nimi pracoval. Potřebuju teď odpočinek a pak uvidím co dál," řekl 'Milu', jak mu čínští fanoušci říkali, po zápase s Tureckem.

Přestože se rozhodl s Čínou skončit, určitě se brzy do mezinárodního fotbalu vrátí. "Kdybych s fotbalem skončil, pak už bych musel umřít," řekl. Milutinovič je veterán světových šampionátů s unikátní bilancí. Do předchozích čtyř šampionátů vedl vždy jinou zemi a vždy postoupil ze skupiny. V roce 1986 koučoval Mexiko a postoupil s ním do čtvrtfinále, v letech 1990, 1994 a 1998 trénoval postupně Kostariku, USA a Nigérii a vždy postoupil do osmifinále. Vyřazení s Čínou by se tak na první pohled dalo brát jako neúspěch, úspěchem ale bylo už to, že se s čínskou reprezentací na závěrečný turnaj dostal. Čína totiž suverénně vyhrála svou kvalifikační skupinu a na MS postoupila poprvé v historii.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele