Bojujte proti rasismu, vyzývá Balotelli

18.11.2010, 21:07
Aktuality
Mario Balotelli včera zažil další nepříjemný večer. V přípravném duelu v rakouském Klagenfurtu, kde hrála Itálie s Rumunskem, se totiž proti němu obrátily zády oba tábory fanoušků a pískaly na něj. Někteří diváci dokonce měli připravené transparenty. Balotelli nyní fotbalový svět burcuje, aby mu pomohl v boji proti rasismu.

Jeho Itálie s Rumunskem remizovala 1:1, ale výsledek jde nyní stranou. Rumunští fanoušci na něj totiž celý zápas pískali a Italové ukázali transparent s nápisem: "Ne pro multikulturní Itálii."

"Sám proti tomu nic nezmůžu, proti rasismu musí bojovat všichni," vyzývá Ital s ghanskými předky. "Posledním zápasem jsem byl hluboce zklamán, ale říkám to znovu, nejsem ten, kdo může ty lidi změnit.

"To, co se stalo, byl rasismus, ale také stupidita mnoha lidí. Jsem si jistý, že kdyby mě někdo z nich potkal, požádal by mě o autogram,"
myslí si Balotelli, pro kterého to byl teprve druhý start v dresu Azzurri, a tak vůbec neuvažoval, že by kvůli fanouškům mohl střídat. "To už by bylo moc, abych kvůli pár hlupákům střídal. Navíc to byl teprve můj druhý zápas v italském dresu."

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele