Boj o moc ve Stuttgartu? Porsche chce v jedné z funkcí nahradit prezidenta klubu Vogta

28.02., 17:06
Aktuality
Claus Vogt (© AFP)

Podle zpráv médií usiluje společnost Porsche AG o změny ve vedení německého bundesligového klubu VfB Stuttgart. Podle plánů automobilky by měl být 54letý Claus Vogt, který je považován za "prezidenta fanoušků", brzy nahrazen v pozici předsedy dozorčí rady.

Business Insider uvedl, že byl rozpoután boj o post šéfa dozorčí rady klubu. Porsche drží od ledna letošního roku přibližně deset procent akcií stuttgartského celku a zřejmě usiluje o změny ve vedení.

Porsche ve svém prohlášení popírá, že by finanční ředitel společnosti Lutz Meschke sám usiloval o zmíněnou pozici. "Po intenzivních jednáních s Clausem Vogtem a členy dozorčí rady je jasné, že je žádoucí nový impulz, který by měla přinést mimo jiné volba nového předsedy. Ten by měl v ideálním případě vzejít z okruhu členů dozorčí rady," tvrdí automobilka.

K výše uvedeným změnám by mohlo dojít již ve čtvrtek, kdy se má oficiálně sejít dozorčí rada klubu. Vogt je kromě funkce prezidenta klubu od roku 2017 také předsedou dozorčího orgánu. Už při jednání s Porsche nevyloučil, že by mohlo dojít k restrukturalizaci dozorčí rady. Tehdy se mělo zato, že jen nechtěl vstup investora ohrozit.

Podle informací Sky nechce Vogt odstoupit dříve, než bude celá záležitost konzultována s přibližně 90 tisíci členy VfB. Aby si organizovaná fanouškovská scéna udržela v klubu slovo, bude nejspíš čtyřiapadesátiletý prezident Stuttgartu, který je považován za fanouškům blízkého člověka, usilovat o setrvání v obou funkcích.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Micha Pesseg

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

správný krok

Reagovat
Rudnevs

Uprimne hocijaký týpek z Porsche je asi schopnejši než Claus Vogt

Reagovat
andrew96

Mě zaujal termín "prezident fanoušků". Nevím, jestli by jej šlo použít třeba před rokem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele