BOJ O BERGRA VYHRÁL PORTSMOUTH

07.06.2003, 11:27
Aktuality
Záložní Patrik Berger po sedmi letech opustí Liverpool a v příští sezóně bude oblékat dres nováčka anglické Premier League z Portsmouthu. Obě strany jsou již domluveny na podmínkách dvouleté smlouvy, kterou by měl český fotbalista v nejbližší době definitivně stvrdit svým podpisem.

Podle oficiální internetové stránky klubu a některých dalších serverů už Berger dokonce kontrakt na Fratton Parku podepsal, což však odmítá hráčův agent Pavel Paska. "Vše je na velmi dobré cestě, ale k podpisu smlouvy zatím ještě nedošlo. Klubový ředitel nám však sdělil, že nás bez podpisu smlouvy nenechá odejít," vyjádřil se k dané situaci Paska. Portsmouth však nebyl zdaleka jediným uchazečem o služby devětadvacetiletého záložníka, velký zájem totiž projevili například i Leeds United, Leicester City, Charlton a některé nejmenované německé kluby. Ve čtvrtek se v tisku dokonce objevily informace o Bergrově dohodě s Leedsem.

Vicemistr Evropy z roku 1996 přišel do Liverpoolu z Borussie Dortmund a v barvách týmu z Anfield Road nastoupil k více než stovce ligových zápasů. Během jeho pobytu v městě Beatles ho však sužovaly zdravotní potíže, díky nimž postupem času ztrácel pod vedením Gerarda Houlliera místo v základní sestavě, což ho po skončení sezóny přimělo neprodloužit v týmu Reds smlouvu.

Z jeho příchodu do týmu nováčka anglické ligy je nadšen především nový manažer Portsmouthu Harry Redknapp. Ten nedávno odešel od kormidla Aston Villy, kde ho nahradil irský kouč David O´Leary. "Patrik je velmi kvalitní hráč a svými zkušenostmi nám může hodně pomoci. Zajímaly se o něho i další kluby, ale poté, co si prohlédl stadion a okolí, se rozhodl pro nás," prohlásil Redknapp na adresu své nové posily, kterou získal zcela zadarmo, protože Bergrovi vypršel na Anfield Road kontrakt. Zároveň také přiznal, že na celém transferu má velký podíl i jeho syn Jamie, dřívější Bergrův spoluhráč z Liverpoolu a v současnosti středopolař londýnského Tottenhamu. "Jamie mi hodně pomohl, protože Patrika dobře zná ze společného působení v Liverpoolu. Ale je pravda, že nebylo těžké se s ním dohodnout. Rozhodl se raději přijmout nižší plat, jen aby zde mohl hrát," dodal Redknapp.

Berger ale dlouho nezůstane jedinou posilou letošního vítěze anglické první divize. Redknapp se totiž nechal slyšet, že by rád ve svém týmu viděl zkušeného útočníka Teddyho Sheringhama z Tottenhamu. Živě se hovoří také o příchodu kapitána Ipswiche Town Matta Hollanda, za něhož je vedení Portsmouthu ochotno zaplatit 750 tisíc liber.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
PJ

Je dobře, že tam Patrik jde. Potřebuje hrát a v Liverpoolu už místo nedostane. A sem rád že zůstal na Ostrovech, Německo nemam rád :-)

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, v Anglii ještě může vyniknout, ale v německu už by to nebylo ono. Jen škoda že už neni v reprezentaci.

Reagovat
HOST*

Tak tak, škoda že už není v repre, ale prý má nějaký špatný zkušenosti se svými spolureprezentanty:-) třeba si to časem rozmyslí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel sem s nim rozhovor a říkal, že s reprezentací už nadobro skončil a prý je to uzavřená kapitola.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele