Boenisch se v Leverkusenu chytil a vysloužil si novou smlouvu

04.02.2013, 20:23
Aktuality
Návrat Michala Kadlece do sestavy Leverkusenu zřejmě nebude žádnou samozřejmostí. Na postu levého krajního obránce se totiž rozehrál Sebastian Boenisch a vedení Bayeru 04 ho odměnilo novým kontraktem. Polský reprezentant je nyní v Porýní vázán až do června roku 2016...

Čerstvě šestadvacetiletý hráč v Leverkusenu působí teprve od začátku listopadu, kdy podepsal smlouvu do konce sezóny. Předtím byl několik měsíců bez angažmá, po letním odchodu z brémského Werderu mu totiž nedopadla chystaná angažmá ve Stuttgartu či anglickém Stoke City.

Po zranění konkurentů Kadlece a Daniela Schwaaba ale v Leverkusenu chytil šanci za pačesy a nyní byl odměněn prodloužením kontraktu. "Jsem moc rád za to, že jsem vedení Bayeru dokázal přesvědčit o svých kvalitách. Cítím se v Leverkusenu moc dobře a rád bych klubu v následujících letech pomohl k dosažení vytyčených cílů," uvedl Boenisch.

Boenisch v mládežnických kategoriích nastupoval za Německo a v roce 2009 se s jeho jednadvacítkou stal mistrem Evropy. Šance na nominaci do prvního týmu měl ale mizivé, a tak se v minulých letech rozhodl pro reprezentaci Polska. Rodák z Gliwic tak na loňském evropském šampionátu nechyběl ani v jednom ze tří zápasů pořadatelské země.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (25)

Přidat komentář
db18

Hodně mne překvapil, ale jestli udrží svou výkonost i teď, když už nebude hrát o práci, tak to bude mít Kadlec dost těžký

Reagovat
Han střelil první

Nedával jsem mu žádnou šanci. Poměrně příjemné překvapení.

Reagovat
stas87

ked si spomeniem na jeho vykony v repre ale je fakt ze ked centruje tak 90% jeho centrov najdu kießlinga a je z toho sanca

Reagovat
smazaný uživatel

pravý opak našeho Sagny

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

90% jeho centrů v neděli zblokoval Piszczek. Bylo z toho tak 5 rohů (odhadem)

Reagovat
stas87

no ale mal tam 1-2 centre po ktorych mal kießling sancu

Reagovat
smazaný uživatel

to ano - a moc pěkné

Reagovat
jv

To určitě nebude, když dvakrát naprosto ideálně našel hlavu Kießlinga - zase tolik centrů tam neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

byly to tuším 3 centry a následné rohy během jedné asi 20 minutové fáze. Tím to asi ve mě udělalo až moc přehnaný dojem. Skoro to vypadalo jako opakovaný záběr ale 90% to nebylo, to ne

Reagovat
jv

Však jsem to pochopil jako nadsázku, jenom jsem chtěl trošičku vyzdvihnout ty dva povedený centry, protože opravdu neměly chybu (přestože někdo jednoduše zkritizoval Santanu, ovšem zrovna tohle byly hodně složitý situace, Kießling to dostal přesně do běhu a rozběhnutý hráč většinou má oproti bránícímu navrch).

Reagovat
smazaný uživatel

do toho prvního centru (Kießlingův "diving header") Santana ani nebyl namočeny, ne?

Reagovat
jv

Nebyl no, to se někde zapomněl a ve vápně snad ani nebyl.

Reagovat
jv

Dobrá zpráva pro všechny strany, koneckonců i pro Kadlece - konkurence může jen zlepšovat. Na šanci si ale bude muset počkat, protože Sami do toho momentálně určitě chtít sahat nebude, čemuž se nedivím. Jinak Kadlece mohou případně využít i jako náhradu na pozici stopera, když by to nešlo jinak (pořád je tam Friedrich).

Reagovat
db18

no, jenže na stopera mají i Reinartze se Schwaabem (jako alternativy)

Reagovat
jv

Tak Reinartz se usadil v záloze, se Schwaabem se pak asi úplně nepočítá, když mu končí smlouva už na konci sezóny (stejně jako Friedrichovi). Jeden stoper přesto jistě dorazí, ale tou dobou už by měl být Kadlec zpátky v základu, věřím tomu, pozici má silnější a kvalitativně taky nezaostává - tohle ho navíc ještě posune (alespoň nebude stagnovat, jako tomu bylo už často).

Reagovat
db18

a to každý ve Schwaabovi viděl budoucí hvězdu - ale zase by po něm mohlo sáhnout Schalke nebo Werder...

Reagovat
jv

Třeba s ním ještě Bayer prodlouží, když nesežene adekvátní náhradu... Ono taky bude záležet na samotném Schwaabovi, jestli třeba nebude chtít zkusit štěstí jinde a potom i na tom, jestli zůstane Carvajal.

Reagovat
smazaný uživatel

jako proti bvb hrál výborně, ale hned nová smlouva?

Reagovat
db18

měl smlouvu do konce sezony a o novou už bojujoval před zimní přestávkou

Reagovat
smazaný uživatel

V repre dvojka, teď už i v klubu....

Reagovat
smazaný uživatel

nj protekční synek

Reagovat
smazaný uživatel

No viděl jsem ho hrát proti Freiburgu a nic moc teda. Utíkal mu ten útočník, zdá se mi hodně pomalej

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam ho rad ako hraca posobi namna ako drevo aj ked zie centre mu tam padaju

Reagovat
smazaný uživatel

Hledam nějaké redaktory na bayer04.cz, tak kdo by měl zájem ať se mi ozve

Stránka by měla být plně funkční do konce týdne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele