Blatter: Rotace by měla skončit

12.10.2007, 11:31
Aktuality
V pořádání mistrovství světa ve fotbale nyní platí rotace kontinentů, už brzy však může skončit. Velké problémy má FIFA s pořadatelem šampionátu v roce 2014, a tak představitelé fotbalové asociace přemýšlí o zrušení tohoto pravidla.

Rotace kontinentů je mladé pravidlo, které zavedla FIFA nedávno. Díky němu se v roce 2010 uskuteční šampionát v Africe, uspořádá ho Jihoafrická republika. Už další termín však přinesl fotbalové asociaci velké problémy a nyní to vypadá, že pravidlo může být zrušeno.

V roce 2014 se má mistrovství konat Jižní Americe. Jenže Argentina s Kolumbií svou kandidaturu pro její vysokou náročnost stáhly, a tak ve hře zbyla jen Brazílie. Její nabídka však má množství nedostatků a přidělení pořadatelství ještě nemá jisté.

"Přimlouvám se za otevření konkurence," prohlásil šéf FIFA Sepp Blatter. "V Jižní Americe nejsme v komfortní situaci. Máme jen jednu nabídku. Je lepší mít tři nebo čtyři asociace, které usilují o pořadatelství největší soutěže na světě."

Dalším kontinentem měla být Střední a Severní Amerika pro rok 2018, o tom zda jim nepřibude konkurence z celého světa se rozhodne už tento měsíc na schůzi výkonného výboru FIFA. Pokud rotace skončí, otevře se místo pro kandidatury Anglie, Ruska, Číny, Austrálie nebo USA, které daly najevo zájem.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak kandidátov na rok 2018 vidím viac - Jamajka, Honduras, Trinidad a Tobago,...

Reagovat
HOST*bruce

jedině Anglie!....nic jiného nemá smysl...

Reagovat
HOST*lenny

tak tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko je stvorene pre MS!

Reagovat
HOST*

Pravda. Angličani dlouho nic nevyhráli (zaslouženě) a tak je čas na další vymyšlěný gól ve finále...

Reagovat
HOST*Mili

a co Kanárský ostrovy?

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně. Tohle umělý rozšiřování fotbalu po světě není v konečným důsledku nic moc dobrýho. Vemte si Afriku - jsou tam výborní hráči a zájem o fotbal i bez těch MS. Je to podobný, jako kdyby se mělo MS v hokeji konat v Rumunsku, Nizozemsku, Anglii, Španělsku nebo někde v Africe ...

Reagovat
smazaný uživatel

No Rumunsko bych k těm zemím rozhodně nepřiřazoval, je tma hokej relativně dost oblíbený (v dřívějších dobách patřili Rumuni dokonce mezi hokejovou top 1O).

Reagovat
rufus

V dřívějších dobách byla dokonce Velká Británie první Evropská země, která vyhrála Mistrovství světa v hokeji, ale důležitá je situace teď. To už bych hrál radši hokej v Anglii než v Rumunsku..

Reagovat
HOST*Llewro

A co takhe Ceska republika? Vzit to jako test na OH :}

Reagovat
smazaný uživatel

Je více než jasné, že MS 2014 bude v Brazílii, FIFě jde spíše o to, aby Brazilce trošku popohnali.

Reagovat
HOST*

anglicko ma stadiony, fanusikov, peniaze,... je to najfutbalovejsia krajina kde sa hra najlepsi futbal a hraju tam najlepsi hraci, najlepsie stadiony, najviac penazi, skoro kazdy druhy clovek je tam futbalovy fanusik, futbal z tej krajiny pochadza... ktora krajina si MS v blizkej buducnosti zasluzi viacej?

Reagovat
smazaný uživatel

Kuvajt

Reagovat
HOST*matty

a co kdyby to pořádali třeba v andoře nebo v lichtenštejsku, nebo v dalsi velkej zemi stvorenou pro fotbal

Reagovat
HOST*

Americká Samoa je to správný místo

Reagovat
HOST*něma

nebo kambodža

Reagovat
HOST*1860

aby ti kvuli tomu nakej khmer nesetnul hlavu..

Reagovat
HOST*mihalos

evropa,at je to blizko na poradny vyjezd

Reagovat
HOST*F.Itner

Brazílie si MS v roce 2014 zaslouží, musí však zrenovovat řadu stadionů (SaoPaulo, Porto Alegre,Belo Horizonte,Fortaleza, Recife aj.)Zatím je zrenovováno jen Maracaná v Riu a dostavuje se stadion v Coritibě a Salvadoru.Brazilskou ligu pravidelně sleduji takže mám přehled o jejich stadionech a přidělění MS by pomohlo k vylepšení jejich stánků a fanoušci v Brazílii by si MS taky zasloužili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele