Blatter nechce v národních týmech naturalizované cizince

26.11.2007, 10:11
Aktuality
Prezident FIFA Sepp Blatter vyrazil do boje proti naturalizovaným cizincům v národních mužstvech. Blatter se obává, že by časem mohlo mnoho států nastoupit se sestavou plnou Brazilců, proto chce počet cizinců omezit.

"Invazi z Brazílie musíme zastavit," prohlásil Blatter v Durbanu během losování kvalifikace MS 2010. Šéfovi FIFA se nelíbí zejména zákony, které umožňují fotbalistům získat občanství příslušné země díky svatbě nebo po dvouletém pobytu v dané zemi.

"Je to opravdu velké nebezpečí. Na mistrovství světa je 32 týmů, takže snad nikdy nebudou všechny plné Brazilců, ale na nejbližších šampionátech vážně hrozí, že by na nich mohlo hrát až 16 mužstev složených jen z Brazilců," doplnil.

V současné době reprezentuje hned několik rodilých Brazilců jinou zemi než svou vlast. Záložník Deco hájí barvy Portugalska, útočníci Eduardo a Santos zase reprezentují Chorvatsko respektive Japonsko.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlasím. Tohle je problém. Osobně bych omezil i reprezentaci přistěhovalců. Ale mám pocit, že tohle nejde, kvůli omezování osobních práv a svobod, ale když člověk vidí repre Francie nebo Německa a její národnostní složení ...

Reagovat
RMCF

U těch němcu nebo francouzů mě to až tak nevadí, ti hráči jsou Francouzi, žijí ve francii od mala tak proč ne, ale spíš ty v článku zmiňované příklady jsou na houby viz Deco, jak dlouho byl v Portu? tři čtyři roky a je z něho portugalec....

Reagovat
smazaný uživatel

je to pravda, za chvili by byly tymy slozeni jen z brazilcu. Doufam ze se to nebude vztahovat na cizince narozeny v danne zemi. Treba se u nas narodi nekdo s rodici z nigerie a bude muset reprezentovat nigerii a pritom nebude umet ani slovo mistni reci...

Reagovat
smazaný uživatel

počkej, tobě by opravdu nevadilo, kdyby za ČR hrála jedenáctka hráčů, kteří by nenosili jméno minimálně přibližující se českému ...? Nevím, už jsem asi starší, ale já bych se s takovou repre špatně ztotožňoval

PS: líbilo se mi, když za nás v lyžování jezdil Stenley Hayer a fandil jsem mu, ale kdyby byla celá repre "cizácká" ...? Děkuji, nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Přeháníš...Tohle vůbec neřekl.Pokud se tady člověk narodí nebo tady většinu svého života žije,měl by mít právo naši zemi reprezentovat.Samozřejmě pokud má zájem a je minimálně stejně dobrý jako ostatní.Myslím,že Blatter nemyslel tyto případy,ale hlavně naturalizované Brazilce (Deco,Eduardo) a jim podobné,kteří k zemi kterou reprezentují nemají prakticky žádný vztah a dělají to jen ze zjištných důvodů.

Reagovat
smazaný uživatel

jo presne tak, nevadi mi kdyz za nasi zemi bude hrat 6 cernochu, 2 vietnamci a nekolik brazilcu. Kdyz se tu narodej, ztotozni se z nasi vlasti, tak at hrajou. budu fandit. Ale kdyz si nekdo rekne, "hm, do repre brazilie se asi nedostanu. tak zkusim treba ceskou republiku...", tak to bych zakazal.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, mě vadí obojí. Neříkám jeden, dva, ale Německo a Francie už je hodně přes závit

Reagovat
smazaný uživatel

je nová doba, tak si na to chlapci zvykejte, je konec národních států - tak krvavě vybojovaných v 19. století...:-))

Samozřejmě že "cizinec", který se narodí už v jiné zemi tak má většinou dvojí občanství a vybere si následně "svou" repre - s tím není žádný problém, ale hráč, který hraje nějaké 3-4 roky např. v Německu rozhodně není "Němec" .....nakonec by se totiž to MS mohlo přjmenovat na Mistrovství Brazílie.....bohatě stačí ten příklad z Polska - kde v tom klubu (Štětín???) vyhodili 11 svých brazilců a koupili hned 11 nových brazilců....hnus

Reagovat
smazaný uživatel

zalezi prece na narodni federaci,at si to udelaji jak chteji,ja bych se tomu nebranil,muj nazor je PROC NE

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych omezil i cizince v klubech je trbahodne divne ze za napr anglicky klub hraje vetsina Francouzu a jen jeden anglican viz Arsenal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele