Bílek po Slavii: Ligu jsme výborně rozehráli, ale mluvit o titulu je předčasné

18.09.2022, 23:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (108)

Přidat komentář
C-M@ster

8 bodů na Spartu a zápas k dobru.

Před sezónou kurzy Tipáče na titul:

2,85 Sparta

7 Plzeň

Reagovat
Csaplárova past

Tak kurzy ...

To je jako pred timto zapasem - hraje prvni s druhym a na domaciho kurz 3.6

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bartes

buď za to rád. Já stihl Plzeň ještě za 5.

Reagovat
C-M@ster

Já 7, ale na stejným tiketu mám i Chelsea titul.

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Csaplárova past

Historie se klidně může opakovat. Na chlup stejná situace jako v roce 2016 pod Contem. Do ledna pak 3 body z každého zápasu a na konci sezóny titul.

Letos by to bylo mnohem obtížnější. Tehdy to bylo mezi City, Spurs a Chelsea, letos budou ve hře ještě United a Arsenal ...

Reagovat
Unai

Reagovat
dontcallmeandre

Kurz ve skutenčosti nemusí tolik vyjadřovat pravděpodobnost, že se něco stane, jako to, jak lidi sází. Sázkovky chtějí mít spíš jistotut, že ať vyhraje kdokoliv, na tom neprodělají, Takže kdyby 100% lidi vsázelo na spartu, klidně za menší kurz, tak by to bylo pro sázkovku velké riziko => co kdyby sparta opravdu vyhrála? Tak zvedne kurz např. na plzeň. Ať se to trochu rozloží Víceméně se asi sanží o to, aby částka vsazená na plzeň + slavii odpovídala výhrám kdyby vyhrála sparta apod.

Reagovat
C-M@ster

Já si myslel, že to tak funguje. Ono by podle mě mělo jít nastavit kurzy tak, aby sázkovka vyhrála za každé situace (díky těm 5-10 % co tam mají).

Ale finančně se jim vyplatí ty kurzy přestřelovat vzdor sázkám, protože i když si občas natlučou hubu, celkově to je pro ně plusovější než hrát na jistotu.

Reagovat
bartes

sázkovky to dělají tak, že si nechávají určité % pro sebe. Tzn. na vyrovnavý zápas je rovina 33,3%-33,3%-33,3%, v kurzu to pak vypadá 3,33 - 3,33 - 3,33. A oni, aby si vzali něco pro sebe, tak vypíšou kurzy třeba 2,8 - 2,8-2,8, tzn. cca 5% do kapsy bez ohledu na výsledek. A ještě ti dalí limit na sázku třeba 2k, pokud jsi v +. To jsou ty šunty české. Dříve, než tady udělal Babiš plošný zákaz, tak např. Pinacle byl schopen dávat rovinu 3,3 - 3,3-3,3, tzn. 1% do kapsy bez ohledu na výsledek. A taky bez limitu sázky. Proto spousta lidí sázelo kdekoliv jinde, jen ne v českých sázkovkách.

Úkolem sázkaře je pak hledat hodnotné kurzy. Jako např. na začátku soutěže byla Plzeň za těch 7 nebo mnou vsazených 5, aby se to dlouhodobě vyplatilo. Teď už je cca 2,3 a už to nemá smysl.

Čeští bookmakeři jsou v tomto manťáci, takže se dá docela dobře sázet. Sázkovky pak rýžují na tom, že spousta lidí sází "na jistotu", např. teď nesmyslný kurz 1,45 na Spartu proti Baníku, který z pohledu profíka nemá žádnou hodnotu. Tzn. když vyhraje Sparta, tak sázkovka moc nevyplatí. Naopak když nevyhraje, tak se slušně napakuje. Taky to skončilo 1:1.

Taky tyhle kavky lákají na různé plachty, tzn. tikety o několika zápasech, kde někdo vsadil třeba 10k na 5 zápasů a ono mu to náhodou vyšlo a vybral třeba 60k. Ale už nikdo nikde nenapíše, že tahle kavka je i s výhrou mínus 100k, které má sázkovka.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Jsem příjemné prekvapenej, že tu jsou lidi, co to chápou. Valná většina bohužel vůbec.

Reagovat
kilobyte

Rovina není 3,33 - 3,33 - 3,33. Ale 3 - 3 - 3. Při prvním by stačilo vsadit na všechno stejně a byl by si pokaždé v plusu.

U Plzně hrál velký faktor v podobě finanční nejistoty. Kdyby neudělali LM, tak by třeba odešel Staněk. To by se jim šance hodně snížili.

Reagovat
verv

Reagovat
Firkraag

3,33 ?? Nechodil jsi náhodou na matematickej gympl ?

Reagovat
$dolar$

Cettuv profesor.

Reagovat
kilobyte

Hlavně, že si mu to hned opalcoval a chvástal se jak jste jedni z mála, co to chápou.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
$dolar$

Tak princip chápe, detaily jsem nezkoumal.

Reagovat
Freedo

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
verv

Reagovat
krupa1919

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
soukup

Reagovat
Sosi

Reagovat
Front hell

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
lichna.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
xhejl

Hele ja v sazkovce delal a tohle se deje radove mene, nez si lidi mysli. Ano, je to nejaky vedlejsi faktor, ale ve skutecnosti si ta sazkovka relativne veri (opravnene) a vi, ze v principu to ma spravne spocitane a dlouhodobe bude vyhravat. A v takovy situaci samozrejme chces, aby ti rekre sazkari nasazeli spoustu penez na spravne nastaveny kurz, i kdyz riskujes jednorazove velkou prohru.

Reagovat
Greaber

Reagovat
oli9

Sparta není měřítko

Reagovat
Mass

"Dneska jsme do zápasu šli s tím, že oba stopery chceme v určitých fázích dostat do problémů"

Jednoduchá taktika, která na Slavii platí a nejen dnes. Každý vidí, kde je slabina Slavie. Doufám že s tim Trpiš brzo něco udělá, spolehát se na ty tři labilní stopery nebo tam dávat někoho jiného už není legrace.

Reagovat
Greny

On myslím i Chorý zmiňoval v rozhovoru, že byli na Santose pripraveni

Reagovat
vacin

Nechtěl spíš říct, Santose jsme na tento zápas dlouho připravovali?

Reagovat
Losinho

Proto se nechal rychle vyloučit, aby Plzni po zbytek zápasu ta příprava byla k prdu

Reagovat
kilobyte

Reagovat
deporpepa

Santos hraje s námi, jen ho platí Čína

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

Sice se mi to nelíbí, ale musím uznat, že z Plzně je mašina, tank a pro titul si pohodově dojde. Není v lize nikdo, kdo by je mohl ohrozit. Jediné co, tak že by v zimě odešly nějaký ty opory, ale to neočekávám. To spíše až před novou sezonou

Reagovat
dontcallmeandre

To je fakt brzo. Mají teď lauf, ale taky se jim může někdo zranit, chytnou blbý výsledek.. Ten náskok není tak velký a ta liga je fakt dlouhá. Se Slavií budou hrát ještě 2x a neodepisoval bych ještě ani Spartu, ta může na konci podzimu těžit z toho, že hráči nemají za sebou tolik zápasů, že je víc času na regeneraci apod.

Reagovat
ratusek

no se Slavií budou hrát venku, tam samozřejmě rupnou, protože prohrávají hlavou už v Plzni. ale v nadstavbě budou hrát doma a to bude mít podobný průběh jak včera i přes to, že Slavia bude hrát v 11. A Sparta fakt né. Ten tým je velmi špatně poskládaný a na víc než 3.místo to nebude

Reagovat
dontcallmeandre

Sice si to a Saprtě taky nemyslím, ale na druhou stranu, jim podle mě stačí pár zápasů, které nějak ukopou a může být všechno jinak.

Reagovat
Drumassacre

jak víš že bude hrát v nadstavbě doma ? to bude podle postavení ne ?

Reagovat
Martin9719

Je to blbost zatím někoho pasovat na jasný titul. Slavie měla taky po podzimním zápase loni náskok a promrhala ho. My máme navíc celkem těžký los, ještě na podzim se může stát cokoliv. A taky bude záležet na tom jak se nám vrátí zranění hráči.

Reagovat
ratusek

vy máte ted neskutečnou buldočí auru a sílu na to ty zápasy dotahovat a zvládat. To se nedá ničím porazit. Navíc s tím, jak Slavia hraje venku. Myslím, že procenta na vás jsou velmi vysoká, blížící se 100%

Reagovat
Martin9719

No stejně, odehrát třeba podzim bez porážky by pro nás byl neskutečný výkon v kombinaci s LM, ale jak říkám, nemáme úplně nejlehčí los, třeba jaro je z mýho pohledu až na Eden a Letnou lehčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že po podzimním vzájemným duelu byla Plzeň ve vedení o bod.

Reagovat
Martin9719

Pak přišla ještě Olomouc z naší strany a už to bylo v pytli.

Reagovat
Bobřík1

Bílek = jeden z TOP 3 nejlepších českých trenérů od vzniku státu.

Reagovat
bartes

nadávalo se na něj dříve oprávněně, protože neumí využít útočný potenciál týmu. Pokud ale postaví styl na hluboký blok ze zajištěné obrany a do toho si přivede potřebné hráče, tak tohle umí nejlíp.

Trpiš hraje mnohem náročnější styl fotbalu a jako by celý realizák Slávie nevěděl, jak to vzadu poskládat. Pokud by Slávie vyřešila obranu, tak by dával Plzeň 3:0 v každém vzájemném utkání,

A co si budeme povídat. Tady tomu honě pomohli rozhodčí s varem, kteří hned ve 2.minutě Slávii zařízli odpískanou nafilmovanou penaltou. Tohle měla být žlutá pro Mosqueru a ne penalta a ještě navíc červená. Za to by měli dostat rozhodčí u varu stopku do konce sezóny.

Reagovat
dontcallmeandre

Jsem zvědavý, kdo v zimě přijde na stopera, někoho asi budou muset přivést. V červnu končí smlouva Kalasovi, a jestli uvažuje o návratu do česka, tak by to mohl být správný moment. Ale to by musel mít nějaký rodinný důvod, jinak asi raději zůstane v Anglii.. Navíc měl teď několik zranění, tak kdoví jak to s ním je.

Reagovat
bartes

kalas? nikdy mě jako stoper nepřesvědčil a navíc v GB bere úplně jiné peníze. To by mu museli nasypat min. 3 mega měsíčně, aby na to kývl. Navíc mu bude teprve 30. Ten se vracet nebude. To už raději ať se podívají po Čr a okolí a vezmou zkušeného stopera, který zapadne do systému. Dle mě by stačilo si stáhnout Talovjerova, který si to tam už ve Slávii dával a teď hraje slušně v Liberci. A pak, primárně ve stoperech to není, ale mají špatné nastavení obrany. krajní obránci rádi chodí na výlety bez zajištění a pak stopeři hoří. Nemají automatismy typu že když se vydá obránce na výlet, křídlo se musí stáhnout. Hrají to na to, že DM tu situaci umí vyhodnotit, což je Holeš a seřvat je, ale když Holeš chybí, tak se v tom plácají.

V podstatě i Mosquera utekl proto, že byli hodně vysoko a nestihli se vracet.

Reagovat
dontcallmeandre

Kalas by imho byl v Jindrově systému super. V championship se hraje hodně fyzický fotbal, myslíml, že by mu to ve salvii sedělo. Ale je jasné, že pokud bude chtít zůstat v anglii , tak slavia nemá šanci.

Reagovat
bartes

oni podle mně nepotřebují nějaké nadstandardní obránce nebo stopery typu Kalas. Podle mně by jim stačil někdo, kdo je zvyklý hrát pevnou obranu, moc se nevysouvat a držet linii. Nebo aspoň ne tolik, jako současná sestava.

Reagovat
dontcallmeandre

To bych právě řekl, že by potřebovali nějakého super stopera. Jak se jim dařilo, když tam měli Deliho a Ngadea (který v Genku i v repre hraje pořád úplně všechno, tan imho ještě prubne i lepší soutěž), dokud neměl Kúdela rozhovor s Kamarou, tak byl taky super a Slavii to moc svědčilo. Popravdě jsem doufal, že by to mohl být Santos, ale zatím se mu to úplně nevede. Naštěstí pro něj, nejspíš ještě do konce podzimu dostane šanci.. Tak snad ji chytí.

Reagovat
bartes

to jsou všechno právě stopeři, kteří se moc nevysouvali a navíc měli výborný výskok. Taky je k nim třeba připočítat Koláře, který v té době měl životní formu a dodával týmu jistotu jako Staněk v současné Plzni. Vysouvali se max. při standardkách na hlavy. Jinak hráli zajištěnou obranu. Zatímco Santos zaujal svými náběhy např. v Plzni. Takže je to spíš ofenzivní obránce, který se víc hodí na beka, než na stopera. A taky Bílek si pohlídal, aby ho někdo zastoupil, když půjde Santos na výlet.

Mandous je dle mně kvalitativně na podobné úrovni, jak v té době Kolář, ale Kolář si to obranu uměl mnohem lépe zorganizovat. V tomhle mi Mandous přijde jako takový tichošlápek, který se je doslova bojí seřvat, natož zorganizovat. A pak navíc neunáší vyhrocené zápasy a dělá v nich pravidelně chyby. Jako celá současná obrana.

Jednoduše tam není žádný vůdce typu Kúdela nebo doslova rapl typu Řepka, kteří to tam seřvou všechno.

Reagovat
meno

Už aby se vrátil Bóřa, jeho kapitánství je hodně nedoceněný

Reagovat
Freedo

Talovierov si to ve Slavii nikdy nedával, a proto taky šel hostovat. Nicméně, jako čtvrtý stoper určitě zůstat mohl v kádru.

Reagovat
bartes

co vím, tak na stoperu byl solidní a neměl tam problém. Ale trpiš ho cpal na DM mimo pozici a tam hořel.

Reagovat
Martin9719

Protože to není DM ale realizák Slavie to nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hasan Šáš

naprostý souhlas s panem Bobřík1

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kattos

Jako po pravdě, kdo je lepší?

Reagovat
Hasan Šáš

Uhrin starší, ale to bude tak všechno.

Reagovat
Martin9719

Tak Trpišovský je vynikající trenér ale už nemá hráče aby prošel ligu bez porážky a porážel Sevillu.

Reagovat
$dolar$

Pche porazet Sevillu.. Vsak ma na svem konte postup pres Rakow.

Reagovat
Martin9719

To je pravda, to se řadí výš.

Reagovat
r.mrazik

Uhrin, Bruckner, Vrba, Trpisovsky, Chovanec, Hasek

Reagovat
kattos

Hašek, Chovanec

u Vrby bych souhlasil před 3 lety.

Reagovat
r.mrazik

psal od vzniku statu...ne za posledni rok

Reagovat
Losinho

Vrba měl neporovnatelně větší úspěchy než Bílek

Reagovat
kattos

Tak s repre toho udělal přes to Euro Bílek více, čtvrtfinále Eura je fakt hodně.

+ ted s Plzní, Bílek několikrát vyhrálu ligu...

Je ale pravda že ta první Viktorianská jízda to bylo něco

Reagovat
kilobyte

Tak Vrba byl nejvíckrát v LM.

Reagovat
Bobřík1

Vrba měl úspěchy jen s jedním týmem, jinde vyhořel.

Reagovat
Puskas

Petržela třeba ještě.

Reagovat
r.mrazik

ten byl jednu dobu taky super

Reagovat
r.mrazik

a treba dvojka Cipro a Pesice tehdy ve slavii delali taky skvelou praci...

Reagovat
Puskas

Škorpil byl též určitě dobrý.

Reagovat
$dolar$

Tak vy jste vyjmenovali kvalitni a uspesny trenery. Ale na Bilka z nich nema krom Brucknera, Uhrina a Vrby nikdo.

Reagovat
mistr129

Šilhavý? Ve Slavii získal titul v podobné situaci jako teď Bílek v Plzni. Druhý titul má ale Bílek s favoritem Spartou, kdežto Šilhavý s Libercem. Čtvrtfinále Eura udělali oba, Šilhavý přeci jen za těžší konstelace. Pro Bílka hovoří Liga mistrů, Šilhavý zase udělal jarní část EL s podceňovaným Libercem.

Reagovat
$dolar$

Ne, to opravdu ve Slavii v podobne situaci titul neziskal.

Reagovat
lampas

Šilhavý je určitě na úrovni Bílka, taková podobná lajna s Lavičkou, Jarolímem, Ciprem, Haškem, Chovancem. Kdo má auru, kterou nevím jestli si zaslouží, tak Bruckner a Uhrin. Dva, který od vzniku státu jako trenéři posunuli český fotbal jsou Vrba a Trpišovský, na ty Bílek opravdu nemá.

Reagovat
kattos

Šilhavý měl ale na EURU lepší tým, než byl na 2012

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel... Žádnej normální příznivec českýho fotbalu z toho ale nemůže mít radost. Bílek praktikuje dinosauří fotbal a jenom to utvrdí to naše totálně toxický prostředí, že takhle se to má dělat a pořád dál se už od přípravek pojede stylem hlavně na jistotu, nevymýšlej kličky, odkopni to, urvi to atd. Nejvíc na tom bude bita reprezentace a celej českej fotbal, protože takovejhle styl ti v Evropě hráče neprodá a peníze nepotečou.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul nejodpornějšího klubu v ČR už máte

Reagovat
Dron

*máme

Reagovat
smazaný uživatel

Sundej boty

Reagovat
ratusek

OT: Fotbal dobrý, ale v hokeji odvoláváte trenéry po 2.kole?

Reagovat
$dolar$

Hokej nikoho nezajima.

Reagovat
krupa1919

Koncepce prej

Reagovat
Sosi

Pribram?

Reagovat
Aldeano

Karol Marko šel v 1. ne?

Reagovat
ratusek

jo to bylo tehdy tuším po Teplicích, jak jsme doma rupli 3:4?

Reagovat
Puskas

Reagovat
Aldeano

Reagovat
h8_sfatto

Plzeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele