Bielsa pogratuloval hráčům. Je to absolutně zasloužené, říká

27.04.2012, 13:57
Aktuality
V Primera Division má stále naději na to skončit na čtvrtém místě zaručujícím Ligu mistrů, postrachem soupeřů pak je v pohárových soutěžích. Skvělou sezonu letos prožívá Athletic, celek z Bilbaa včera vyhrál doma nad lisabonským Sportingem 3:1 a zajistil si účast ve finále Evropské ligy...

Athletic před týdnem prohrál v Lisabonu 1:2, včera pak znovu ukázal svou sílu na pohárové scéně a zvítězil 3:1. Jeho fanoušci se tak mohou těšit hned na dvě finále - v Copa del Rey ho čeká Barcelona, v Evropské lize Atlético Madrid.

"Llorente zahrál tak, jak jsem ho od příchodu sem ještě hrát neviděl. Mám obrovskou radost za své hráče, pogratuloval jsem jim a řekl, že je to absolutně zasloužené. V takovýchto zápasech se v hráčích vytváří potřeba vzít na sebe zodpovědnost, protože chtějí potěšit fanoušky a bojí se, že by je mohli zklamat. Na postupu mají zásluhu všichni," radoval se po utkání trenér Marcelo Bielsa.

Athletic smazal manko už v patnácté minutě, v níž se trefil Susaeta a nerozhodila ho ani 43. minuta a v ní srovnání z kopačky Rickyho van Wolfswinkela. Ještě před odchodem do kabin domácím fanouškům vrátil dobrou náladu Ibai, tři minuty před koncem pak zaznamenal postupovou branku Fernando Llorente.

"Zapsali jsme se do historie a snad se nám ještě povede udělat další krok. Postoupit do finále znamená skvělý pocit. Toto je nejdůležitější moment mého života, vůbec poprvé se mi chce brečet přímo na hřišti. Byl to nejdůležitější gól mé kariéry," hodnotil Llorente.

Athletic si připsal další cenný skalp, už dříve na kopačkách jeho hráčů skončily například Schalke nebo Manchester United. Pod všechny postupy se podepsali i fanoušci, kteří rovněž včera vytvořili na San Mamés báječnou atmosféru. "K tomu nemám co dodat, ze hřiště to bylo skvělé. Nikde jinde něco takového neuvidíte, bylo to šílené," pochvaloval si Llorente atmosféru.

Zklamání naopak zavládlo na lisabonské straně. "Je těžké smířit se s takovým vyřazením. Chtěli jsme postoupit do finále, podřizovali jsme tomu vše. Co se týče kvality a organizace, představovali jsme v této soutěži výjimečný tým a ukázali jsme velkou touhu po postupu do finále. Stál proti nám velmi agresivní tým, nám naopak tato vlastnost hlavně v první půli chyběla. Jsem pyšný na to, že mohu trénovat tento tým," prohlásil po vyřazení kouč Ricardo Sá Pinto.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Veľmi sympaticky kouč aj celý team ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi sympaticky kouč aj celý team ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao jeden z mojich oblubenych klubov

Reagovat
santini

Bilbao buduje team, ktory bude buduci rok bojovat spolu s Atleticom na ukor Valencie o LM

Reagovat
insane

tak oni o lm bojujou už teď, zrovna tak už jsou i na tý úrovni valencie.

Reagovat
smazaný uživatel

AUPA ATHLETIC

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne je vtipny jak se pomalu ale jiste zacinaj projevovat naplaveniny/gloryhunteri, u Athleticu jsem to nikdy necekal

Reagovat
One-Real

tenhle pohled vnimam jako jedno ze dvou plus toho ze Real nevyhraje LM (nebude tolik naplavenin, i kdyz titul v PD udela sve a motivace vyhrat bude pristi rok jeste o neco vetsi)

holt kazdy ted vidi jasneji tu vyjimecnost Athleticu, ale pokud se nedostanou do LM, tak myslim ze po case tahle vlna (podobna u Hoffenheimu napr) ustane a zustane jen ta "prava" vlna fanousku..i kdyz mne budou po Realu v PD nejsympatictejsi uz kvuli Javimu asi porad

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi začal Realu fandit v době, kdy se nedařilo a byl průměrným týmem hádám?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty zacal hadam fandit FARCE kdyz se nedarilo nee?

Reagovat
smazaný uživatel

kto prdí na Real musí fandiť Barcelone?

Reagovat
One-Real

Ja mu zacal prat a fandit jeste kdyz jsem byl malej kluk, nekde jsem videl zapas Realu s nekym (LM) a libili se mi dresy, fotbal, stadion a uz mi to nejak zustalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on lidi přiláká hezký útočný fotbal, to se není čemu divit, ještě k tomu u neokoukaného týmu.. Zase kdyby hráli defensivně a nepříliš pohledně, tak by na ten tým nadávali, takže si jako fanoušek nevybereš

Reagovat
kiwwi

gloryhunteri?

Reagovat
čutalista

pche naplaveniny běž si fandit čemu chceš a neser se do ostatních...

Reagovat
smazaný uživatel

je to klub, kterej clovek musi ocenit, nebo nesnaset

no a kdyz se dari, tak se ty sympatizanti ozvou

ono to nebude mit dlouhy trvani, a treba prilakate par opravdovejch fanousku po evrope

Reagovat
Carlos Juan Pablo

to není až tak pravda. Athletic je mi víceméně šumák, ač sleduju výhradně Španělsko.

Reagovat
forrest

To koukám... že tam mají tak málo Španělů

Reagovat
Houska

nevím přesně,tak si to myslel,ale španěl tam není ani jeden,jsou tam jen Baskové

Reagovat
Houska

*jak

Reagovat
forrest

To je něco jako kdybychom se škatulkovali mezi Čechy a Morávaky?

Mě prostě zarazilo, že je celá soupiska Španělů, jen jeden Kolumibjec nebo co to je. To už se vidí málokdy...

Reagovat
Lorcan

kompletně celá soupiska jsou Baskové (včetně toho s tím kolumbijským občanstvím), v jejich klubu nikdo jinej než Baskové hrát nemůžou, maj na to pravidla akorát trenér nemusí být Bask

Reagovat
smazaný uživatel

*Venezuelským občanstvím. A je to Venezuelec narozený baskickým rodičům

Jinak za Athletic nemusí hrát jen Baskové (případně hráči s baskickým předky). Můžou za něj hrát všichni hráči, kteří se naučili fotbal v Basicku (tedy jsou odchovanci Athleticu nebo jiného baskického klubu). To je příklad třeba Javiho Martíneze, který je z Navarre, baskickou národnost nemá, ale je to odchovanec baskické Osasuny.

Podobným způsobem má Athletic zájem i o Griezmanna, což je sice Francouz z Burgundska, ale je to odchovanec baskického Realu Sociedad .

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

ten Griezmann ešte neopadol?

Navarra je viac menej baskická

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jsem čet,že stačí,když se narodili v Baskicku,takže klidně i Čech za ně může hrát,pokud by se jeho rodiče v době jeho narození přestěhovali do Baskicka

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive do některé z části bývalého Navarského království

Reagovat
Houska

kdyby si před baskem řekl,že je španěl,tak bys asi poznal,jak jsem to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

EL ma baví omnoho viac než LM ....aj finále EL bude zo sympatickejším obsadením, a lepším futbalom

Reagovat
smazaný uživatel

asi ano neviem si ani predstavit aka by bola senzacia keby oboje finale patrili klubom zo Spanielska

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting v prvním zápase na mě působil velmi sympaticky, skvěle presoval a Bibao nevědělo kam dřív skočit...právě proto mě překvapil postup Bilbaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele