Bielsa je i přes nezdařený postup připraven pokračovat v Leedsu

16.05.2019, 10:14
Aktuality
Argentinský trenér Marcelo Bielsa je i po vyřazení z postupového play-off do Premier League ochoten pokračovat na lavičce druholigového Leedsu United. Čeká ale na to, jak se vyjádří klubové vedení. "Případné návrhy si určitě poslechnu," řekl.

Osobitý argentinský kouč zažil ve své premiérové sezoně v Anglii turbulentní rok. Leeds se dlouhou dobu pohyboval na čele tabulky Championship, případně na druhém místě, které by tradičnímu klubu zaručilo přímý postup a dlouhých 16 let toužebně očekávaný návrat do nejvyšší soutěže.

Pár kol před koncem ale Leeds klesl až na třetí místo a musel do play-off, kde je už dlouhodobě považován za "specialistu na selhání". Stejnými slovy mimochodem kdysi označil sám sebe i Bielsa. Dokonalá symbióza!

Potvrdilo se to hned v semifinále proti Derby. Ačkoliv Leeds vyhrál první utkání na hřišti soupeře 1:0 a brzy stejným poměrem vedl i doma, prohrál nakonec 2:4 a byl vyřazen.

"Je to nesmírně bolestivé vyřazení. Všichni jsme zklamaní," řekl Bielsa po utkání. Zároveň však ocenil přístup všech hráčů. "To, že jsme nedosáhli na cíl, který byl tak blízko, samozřejmě přináší obrovský pocit zklamání, ale musíme se na to dívat i z jiné perspektivy. Všichni odevzdali pro klub maximum během celé sezony. Doceníme to až později," řekl Bielsa, jehož první rok na ostrovech byl všechno, jen ne klidný.

Ukázal svou proslulou pedantskou přípravu, při které nechce podcenit jediný detail. Když byl v únoru na tréninkovém hřišti v Derby odhalen jeho "špion". Představil na dechberoucí tiskové konferenci novinářům kompletně svůj způsob přípravy. Pokutu ve výši 200 tisíc liber, kterou Leeds dostal, zaplatil ze svého.

Těsně před koncem ligy zase nařídil hráčům, aby v souboji s Aston Villou nechali soupeře vyrovnat, protože Leeds vstřelil gól, když hráči protivníka přestali hrát v domnění, že se přeruší hra kvůli zraněnému hráči.

Třiašedesátiletý Bielsa, který podepsal v Leedsu smlouvu na dva roky teď prohlásil, že je připraven u týmu pokračovat v příští sezoně. "Pokud mi klub nabídne možnost pokračovat, tak si rozhodně návrhy vyslechnu," řekl.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (46)

Přidat komentář
jacobT

Mohol by ho vziat Brighton.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglii si zkusil, pokud se nedomluví na prodloužení, čeká na něj Itálie, v Laziu to zkrachovalo na Lotitovi - nejspíš. Nedělám si naděje, že v AS by dostal vše, co si vyžaduje, ale někoho jako je on klub hrozně potřebuje.

Reagovat
Zark

nekoho, kdo to poblazni(s rozumem) a stmeli to fakt chce uz.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší přínos bych viděl ve všestranném rozvoji mladých, perfektní kondici a hlavně reorganizaci celého chodu klubu, on to má rád nastavené od A do Z. U nás je hrozný chaos, nejspíš už od vrátnice v Trigorii.

Reagovat
stuff

Reagovat
h8_sfatto

Leeds se musí vrátit do první ligy, koukat se na to jak velkokluby prohrávaj proti no name týmům už je nuda

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JessePinkman

Bohužel, mohou si za to sami. Leedsu v Premier League se snad nikdy nedočkám.

Reagovat
Svatej

Na Arsenal bez Loftuse, Rudigera a nejspíš i Kanteho.

Příští sezónu začneme dost pravděpodobně bez Hazarda, Loftuse, Odoie a Higuaina, takže s Giroudem v sestave...

Na tohle nemám nervy

Reagovat
Raylan

Co se stalo Loftusovi? Už je nějaké info?

Reagovat
Squinty

Prej achilovka jak Odoi.. Mrdat toto

Reagovat
smazaný uživatel

tak ešte sa môžu odvolať na CAS proti banu a čisto teoreticky sa im to posunie ? či už nádeje skončili ?

Reagovat
Svatej

Malá naděje tam je, ale je tu dle všeho i šance, že se to bude táhnout tak dlouho, že se to vyřeší klidně i v půlce přestupaku a než se rozkoukame, tak o šanci někoho podepsat přijdeme a problém se vlastně ještě zhorší..

Reagovat
smazaný uživatel

se to ještě může posunout, když se přestupové okno dnes otevřelo?

Reagovat
Svatej

Absolutně nemám tušení, jen tak nějak přemýšlím dopredu

Reagovat
8lampard8

nepochopim, takový zápas hrát před finále EL

Reagovat
tunkic

Nevadí

Reagovat
Svatej

Reagovat
spider_8

Neuvěřitelný, prostě neuvěřitelný Nejzbytečnější zápas ever. Tohle není smůla, to je prostě idiotismus.

Reagovat
Ferguson6

Nemal byť retard a pustiť Aston Ville gól. Toto ide na jeho triko.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na to ze keby to skoncilo 1:0 pre Leeds tak by to aj tak nic nezmenilo.. takze hlupe tvrdenie

Reagovat
Ferguson6

Výhra by mala pozitívny dopad na celý tím a možno by ešte to 2. miesto dali.

Reagovat
Kornovec

fair play neni idiocie ty bambulo

Reagovat
Ferguson6

Aké fair play? Dal snáď Leeds gól proti pravidlám? Aston Villa sa mala sťažovať na rozhodcu a hlavne len idiot prestane hrať, pokiaľ rozhodca nezapíska.

Reagovat
smazaný uživatel

Je picovina ho chtit do United? jako kdyz si predstavim ze dojde prvni den a vymrda Younga s Jonesem tak, ze sami utecou <3

Reagovat
domingo

Je, on je hrozny egomaniak a potrebuje, aby ho cely klub a idealne i fanousci a cele mesto brali za kultovniho hrdinu, pak muze pracovat. Potrebuje, aby ho hraci poslouchali na slovo, ma to cele zalozene na extremni organizaci uplne vseho, je to totalni OCD maniak. Vubec si ho neumim predstavit v jakemkoliv velkoklubu, tam by to dopadlo tak, ze se za 14 dni nasere, se vsema rozhádá a proste praskne dverma a odletí pryč, jako druhy rok v Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nechceme.

Reagovat
domingo

On je prave super pro kluby jako Leeds, kam proste prisel, vsechny okamzite uplne pobláznil, vsichni ho tam porad chvali a milujou a tak Coz je videt na vysledcich. Ale kecat si do toho nenecha, v takoem pripade se proste zacne vztekat, protoze je to autista no.

Reagovat
Kokesh

Jako Messi.

Reagovat
8lampard8

takže něco jako van Gaal´s red army a mourek? těm se zrovna u MU nedařilo, ač měli jinde úspěchy

Reagovat
domingo

Van Gaal je urcite filozoficky flexibilnejsi nez Bielsa, ktery je zase lepsi teoretik a taktik. Povahove si budou docela podobní

Reagovat
8lampard8

tak to bych bral určitě Bielsu, přestože na něho si člověk taky musí vyloženě zvyknout

Reagovat
Gremlin

Nonsens. Trenér ako Bielsa potrebuje iba jednotný postup všetkých zložiek klubu v rámci určených cieľov. To isté sa napríklad týka Kloppa. Ak cíti polená pod nohý od vedenia či nedôveru, tak to pre neho už potom nemá význam. A to Marseille hralo ten prvý rok pod ním najlepší futbal za dlhé dlhé roky..

Reagovat
Han střelil první

U toho Kloppa nevím. To by bylo potřeba potvrdit angažmá, kde mu úplně vstříc vycházet nebudou. Poslední sezónu v BVB neberu jako nějaké klacky pod nohy.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

zrusit uz len kvoli ekologickej stope

Reagovat
Ross Geller

Dejte mu už někdo BAN.

Reagovat
JessePinkman

Blbci, jak tohle mohli posrat. Nejdřív si nechají utéct druhý místo, pak doma postup do finále play off. Jak typický pro Leeds, teď se tam budou plácat dalších 5 let. Ach jo, tak snad to Villa zvládne. Derby nikdy a Wilson zpět do Liverpoolu, doufám.

Reagovat
Sandstorm

Pokud zůstane a Ital nebude chtít klub prodat, tak věřím, že létě posílí a postoupí přímo.

V opačném případě by hrozilo, že budou opět začínat od začátku a PL by byla na další roky v nedohlednu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že nebyť v Leedsi Bielsa, tak ten team sa motá niekde v strede tabuľky.

Reagovat
vodka

v lepší půlce no... ale hlavně předváděným fotbalem byli jinde..

Reagovat
smazaný uživatel

Bola radosť sa na nich pozerať.

Reagovat
Han střelil první

Jansson na lavičce byla hrozná chyba. Berardi je prostě parodie na stopera.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

A Casilla se včera taky ,,předvedl”

Reagovat
GeneralGoat

Co teprve Cooper v tom zápase ale, první gól šaškárna a třetí zbytečná penalta.

Reagovat
Han střelil první

Tak nehodnotím pouze podle včerejšího zápasu. Celkově celá obrana s Janssonem rostla. I když se mu ke konci, stejně jako celému týmu, nedařilo, tak rozbít relativně fungující stoperskou dvojici na play off mi přišlo jako nesmysl. Cooper byl většinu sezóny bezchybný, ten TOTY není náhoda. Ale zase, viděl jsem cca 20 zápasů v sezóně, takže nemůžu komplexně hodnotit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele