Bielefeld se bude zachraňovat s novým trenérem, Neuhaus byl propuštěn

01.03.2021, 15:57
Aktuality
Arminii Bielefeld čeká boj o záchranu v německé nejvyšší soutěži a do toho letošního nováčka povede nový trenér. U kormidla nepokračuje Uwe Neuhaus, jednašedesátiletý kouč kvůli špatným výsledkům ztratil důvěru vedení...

Bielefeld v probíhajícím bundesligovém ročníku posbíral jenom osmnáct bodů a v tabulce je třetí od konce. Sedmnáctý Mainz na Arminii ztrácí jeden bod, patnáctá Hertha je na tom v tomto ohledu stejně a disponuje jenom lepším skóre.

Naposledy Bielefeld padl v sobotu odpoledne v Dortmundu, odkud si odvezl porážku 0:3. Už v neděli se začalo spekulovat o propuštění trenéra a dnes bylo vše oficiálně potvrzeno. "Naším úkolem je postavit se zodpovědně k celé situaci a najít řešení v souladu se zájmy klubu. Vše si zhodnotíme a dojdeme k závěru," nechal se v neděli odpoledne slyšet ředitel Samir Arabi.

Neuhaus dříve pracoval pro Dortmund, Essen, Union Berlín a Drážďany a do Bielefeldu zamířil před dvěma a čtvrt roky. Ve druhé polovině sezony 2018/2019 ho rychle dostal ze sestupového pásma, v následujícím ročníku pak Arminia pod jeho vedením postoupila mezi elitu.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Rudnevs

Teraz by konečne mohol prísť ten čas, keď by Schalke mohlo začať profitovať z chýb ostatných a nie ostatní z chýb Schalke. Ak by podpísali Neuhausa na druhú ligu, myslím, že neoľutujú.

Reagovat
Werkrider

A čo tak Leverkusen?

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen je pre neho v jeho veku už príliš vysoko. Bayer sa skôr bude zaujímať spoločne s Gladbachom o takých tých fancy zahraničních trénerov à la Seoane, Marsch, Ten Hag,...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem Neuhause v Drazdanech. Tehdy je vytahl ze 3. ligy po dvou nezdarech sveho predchudce. Tym byl prakticky torzo, ktere zbylo z druholigove sestavy. V druhé lize pod Neuhausem pak Dynamo skoncilo hodne vysoko. Pak prisla jedna sezona, kdy se nedarilo a Neuhause vymenili. Pod vedenim Fiela hralo o zachranu a v dalsi sezone zase spadlo. Naopak Neuhaus s Bielefeldem okamzite postoupil do BL. V teto sezone je Arminia s nejnizsim rozpoctem na sestupove pozici, ale pochybuji, ze ji jiny trener povede lepe. Neuhaus je top trener a prakticky nechapu vedeni jak Dynama, tak Arminie.

Reagovat
smazaný uživatel

Odvádzal výbornú robotu, snáď mu príde ešte lepšia ponuka...

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, ešte by som doplnil, že pred Dynamom a Bielefeldom viedol dlhoročne úspešne Union, doviedol ho do druhej ligy a položil základy k tomu, že je Union dnes tam, kde je. Veľmi nedocenený tréner. Ako píšem vyššie, môj ideálny kandidát do Schalke.

Reagovat
andrew96

Upřímně, přál bych mu menší marast.

Reagovat
Rudnevs

Myslené až po zostupe ako nový tréner k novému začiatku. Ono samozrejme druhá liga s tými financiami a odstrašujúcim prípadom ako je Lautern tiež nebude zrovna prechádzka ružovou záhradou, ale aspoň už nebudú hrať na dne tabuľky, na manšafte nebude taká deka a podobne. HSV, VfB a spol. sa tiež v druhej lige trochu ukľudnili. Myslím, že ak Neuhaus nebude mať ponuku z prvej ligy, tak by ho to mohlo zaujímať. Samozrejme ale sezónu by som nechal dotrénovať Mikea alebo Huuba, aj keď si to ani jeden z nich nezaslúži. (Alebo teoreticky splniť sen Neururerovi a rozlúčiť sa vo veľkom štýle s takou legendou by malo tiež niečo do seba.)

PS keď už spomínam to HSV, zachvílku začína mestské derby...

Reagovat
andrew96

I při výhledu do 2. BL bych si na místě Neuhause dvakrát rozmyslel, jestli do Schalke jít. Sestup sice územní, ale pořád tam zůstane mnoho nevděčné roboty. Jinak jedním z důvodů Arminie by měla být snaha víc zapojovat mladé, do čehož se Neuhaus moc neangažoval.

Derby jsem neviděl, ale co k tomu říct no. Odraz trendu posledních týdnů. Jen škoda, že Guidovi skončila gólová série.

Reagovat
Kily

to odvolání Neuhause je vůbec nejnesmyslnějším krokem za poslední spoustu let, co se týče tahů vedení, dal týmu tvář, suverénně ho dovedl k postupu, po návratu s ním hrál v klidu střed tabulky a pak ho vedení propustilo na začátku sezony po vyřazení z Pokalu od amatérského klubu poté, co mu nechalo odejít důležité hráče a nepřivedlo náhrady. Všechno ještě vygradovalo tím, když místo něho jako náhrada přišel trenérský neumětel z Lotyšska, který se za půl roku nezmohl na žádnou změnu a před angažmá v Drážďanech ho hnali z Ingolstadtu, který pod jeho vedením místo zpátky do první suverénně směřoval do třetí ligy

Reagovat
Rudnevs

Z Lotyšska?

Reagovat
Kily

lol, já ho mám zafixovaného jako Lotyše ale vůbec tedy nevím proč

Reagovat
Rudnevs

Ja som vždycky vedel, že je to Nemec, ale actually si ma celkom pobavil, pretože s menom Walpurgis (Lotyši majú často priezviská končiace na S, viď Verpakovskis, Znaroks a vlastne aj Rudnevs) a s tým jeho vzhľadom by mi na Lotyša sedel snáď viac než na Nemca.

Reagovat
veikko

No v Lotyšsku jsou s tím "s" za jménem tak purističtí, že ho přidávají i všem cizincům, tzn. Walpurgis by v Lotyšsku byl všude uváděn jako Maiks Walpurgiss. A ještě vtipnější je, že ačkoliv píšou latinkou, tak cizí jména foneticky přepisují, což vypadá neskutečně komicky, např. Džo Baidens, Donalds Tramps nebo Džoanna Roulinga.

Reagovat
stas87

To je dost hlupe nacasovana vypoved pre Neuhausa. Od vyhry 3-0 nad VfB doma hrali s rozbehnutym SGE, potom isli na ihrisko Kölnu, prekvapiva remiza v AA a dve prehry s timami, co budu v europe. Maju teraz Union a Werder, keby mu dali sancu aspon v jednom z tych zapasov, tak ok. Aj maju tak nejako ocakavany pocet bodov, pod sebou jeden mancaft, ktory je este horsi a na baraz drzaju jeden bod naskok, ani neprezivaju nejaku ohromnu krizu. Tu si zazili na zaciatku, ked prehrali 7x po sebe. A ani nema pocit, ze by Neuhaus stratil kabinu a hraci isli proti nemu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele