Bento už Jižní Koreu dál nepovede. Opustit mužstvo se rozhodl před startem šampionátu

06.12.2022, 11:22
Aktuality
Paulo Bento (© AFP)

Jižní Korea v pondělním osmifinále světového šampionátu vypadla s Brazílii, hlavně v první půli byl její výkon velmi špatný. Inkasovala čtyři góly a po přestávce dokázala už jen zmírnit následky konečné porážky. Prakticky hned po zápase přitom kouč Paulo Bento oznámil, že už nadále u Tygrů pokračovat nebude. Výsledek na turnaji však neměl na jeho rozhodování vliv.

Bento byl přitom se svým týmem na pokraji vyřazení už v základních skupinách, nicméně na samotný závěr v klíčovém souboji přetlačila Jižní Korea překvapivě Portugalsko a postoupila dál na úkor Uruguaye. "Myslím, že můžeme být pyšní. Po čtyřech letech práce jsme se přece potřetí v historii jihokorejského fotbalu dostali až do play-off,” nepociťoval žádnou hořkost.

Asi nejvíce byl třiapadesátiletý Portugalec na tomto mistrovství na očích po těsném nezdaru s Ghanou, po skončení utkání vážně dost spílal anglickému rozhodčímu Anthonymu Taylorovi. Ten totiž posledně hvízdnul do píšťalky v dlouhém nastavení v době, kdy se Jižní Korea ještě mohla ujmout zahrávání rohového kopu, a nakonec ukázal Bentovi červenou kartu, který tak byl na jeden zápas suspendovaný. A to právě pro ten veledůležitý proti zemi, kde se narodil.

Proti Brazilcům se každopádně po odpykání trestu na lavičku vrátil zpátky. Avšak naposledy. "Právě jsem rezignaci oznámil hráčům a prezidentovi svazu. To rozhodnutí jsem přijal v září. Děkuji za všechno. Jsem šťastný a hrdý, že jsem tu mohl být trenérem víc než čtyři roky. Teď si odpočinu a uvidím, co bude dál," neprozradil svoje konkrétní fotbalové plány do budoucna.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
Setwo

no čo sú pyšní? veď dokázali vyhrať iba s Portugalskom, ktoré malo istotu že skončí prvé v skupine... Slovensko 2010 dosiahlo ovela vačśí úspech ako Korea, ktora dostala vyprask od Brazilie... Japonci predviedli vykony, na ktore mozu byt hrdi. nie nejaka trapna Korea...

Reagovat
Tochal

Slovensko 2010 bylo nejlepší MS od nemedailisty v dějinách. Dokonce i některé medailsty by tehdejší mančaft strčil do kapsy. Jeho výkony by se měly poměřovat výkony všech týmů na všech mistrovstvích, pak by se nějakej Bento nebo Maročani težko mohli být hrdí na své týmy, které v porovnání s udatnými Slováky blednou studem.

Reagovat
Setwo

oproti Korey sme porazili Talianov, ktorym islo o postup a nakoniec vypadli a s Holandskom sme aspon nedostali vyprask.. takze oproti ich vysledku, bol nas vysledok urcite lepsi... keby hra Portugalsko o postup, tak by si Korea vyhru nepripisala a skoncila by v skupine

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele