Benítez se vrací do práce, zkušený trenér usedne na lavičku Celty Vigo

23.06.2023, 18:49
Aktuality
Rafael Benítez (© AFP)

Slavný trenér Rafael Benítez se stal novým koučem Celty Vigo a po roce a půl se vrací na lavičku. Třiašedesátiletý Španěl naposledy vedl Everton, který ho loni v lednu kvůli špatným výsledkům odvolal.

Benítez v roce 2005 ovládl s Liverpoolem Ligu mistrů, o dva roky později s ním postoupil do finále. S Chelsea vyhrál Evropskou ligu, s Valencií získal Pohár UEFA a dva domácí tituly. Za sebou má také angažmá v Interu Milán, Neapoli či Newcastlu. Do Španělska se vrací po více než sedmi letech, naposledy v rodné zemi trénoval Real Madrid.

Na lavičce Celty Benítez vystřídá Portugalce Carlose Carvalhala, který nedávno ve funkci po sedmi měsících skončil navzdory záchraně. Tu si Vigo zajistilo až v posledním ligovém kole díky senzační výhře nad mistrovskou Barcelonou.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prý by měl dostat posily a výhledově hrát o poháry, tak jsem zvědavý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Celta má takové ambice jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak budou v balíku díky prodeji Veigy, navíc mění generálního ředitele a pro nový projekt si zvolili zkušeného trenéra. Benítez by na to podle mě ani nekývnul, kdyby nedostal slíbené posily. Je otázka, jaká bude realita a koho Campos přivede.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak snad se povede

Reagovat
Salfovic

Benítez to postaví a pak zase přijde Mourinho a vyhraje s Celtou ekl.

Reagovat
santini

Mourinho (Carlos) e zhodou okolností aj prezident Celty

Reagovat
santini

Minulé prestupáky žiadna sláva, dnes som čítal, že Real chce Javiho Galána, ale nejak nechcú pridať €, my chceme myslím 18, skusli by sme 14, ale oni chcu dat max 8 + nejskehoz niemanda k tomu... Ako netvrdím, ze Javi hral zle, vsetka ucta, ale za tých 14 nech ide

Reagovat
Phillipinho

*Atletico

Reagovat
santini

Prast jak uhod...

Reagovat
santini

Tak to sme dvaja..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Osasuna možná out z EKL, to by byla strašná škoda.

Reagovat
Seydou Doumbia

jakto?

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké 10 let staré ovlivňování zápasů.

Reagovat
Seydou Doumbia

co bylo bylo to už bych neřešil

Reagovat
Largo

Proto nejsi v UEFA

Reagovat
Neutron

no...hh

Reagovat
MarcoBanco

Ak by sa to náhodou potvrdilo tak by Osasunu nahradilo Bilbao? Či?

Reagovat
Pablos

se divím, že nikdo z Česka ještě nedostal BAN

Reagovat
Salfovic

My na to jdeme fikaně a všechno to zkušeně ututláme. Sice pak jezdíme na zelenou kolem suchých hajzlů, ale co.

Reagovat
santini

To je zas taka sračka... Snáď sa to dá do pohody, El Sadar si zaslúži Európu, pekný štadiónik, aj keď aj stará verzia bola fajn, tie strmé tribúny...

Reagovat
Rudnevs

To je strašne random, prečo ich teraz trestajú za nejaku 10 ročnú vec? To je zas ako vždy, City, PSG a všetky veľké kluby ostanú nepotrestane a odsere si to cele nejaka Osasuna. Škoda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Osasuna nikoho nezajímá a když je potrestají tak půjde na oko vidět že je to zajímá a něco dělají, top týmy ne to by byla přílíš velká rána. Vlk se nažere a koza zůstane celá jak se u nás říká.

Reagovat
santini

Z mojej strany veľké očakávania. A som teda fakt zvedavý na posily. Perez, Seferovic sa vracaju do materskych klubov, ak odide Veiga a Galan, neviem, s kym to chceme uhrat ( aj s € za Gabriho - neverim ze by sme na nom trhli viac ako 40M)

Mozno by som to skor postavil na Gabrim a dal príležitost aj chalanom z Becka, Iker Losada by na to v pohode mal myslim.

Ale nechám sa prekvapiť. Veď uz aj co sa trénerskej otazky tyka, som myslel ze zas dovedú nejakého priemeraka, no Rafa je aj po tych rokoch pojem..

Reagovat
Largo

Hlavne at vykoupi Carlese Pereze. Nechapu, proc za nej po tak dobry sezone Celta nedokaze nabidnout vic jak 5 mega…

Reagovat
santini

To iste si myslim aj ja... Jedine, ze by v materskom klube dostal viac priestoru, o com ale docela pochybujem

Reagovat
Largo

V AS s ním nepočítají, takže prodej je teď jediná volba.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele