Benítez plánuje získat v létě Dúbravku a Kenedyho

08.05.2018, 21:01
Aktuality
Manažer Newcastlu United Rafael Benítez prozradil první dva přestupové cíle pro letní okno. Jedním z nich je slovenský brankář Martin Dúbravka, který na severu Anglie na jaře hostoval z pražské Sparty a podle všeho tam zůstane i v příští sezóně.

Španělský stratég totiž vyjádřil s výkony slovenské reprezentační jedničky velkou spokojenost. Klauzule ve smlouvě o hostování, která by ho změnila v trvalý přestup, hovoří o odstupném 4 miliony liber (asi 115 milionů korun). A to by pro účastníka Premier League neměl být problém zaplatit.

"V případě Dúbravky je to jednoduché. Máme na přestup opci a není tajemstvím, že jsme s ním spokojení. Ještě uvidíme, jak to dopadne, ale měla by to být jednoduchá záležitost," uvedl Benítez.

Poněkud komplikovanější je situace okolo křídelníka Kenedyho, který patří londýnské Chelsea. "Kenedy je také hráč, který se nám líbí. Hrál opravdu dobře, ale budeme se muset sejít s Chelsea a o jeho budoucnosti si popovídat," uvedl Benítez.

Blues však mají za něj chtít údajně 20 milionů liber, což už by pro Newcastle mohlo být trochu moc.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
TheMally11

Má na to?

Reagovat
wishmaster

Ja si myslím, že áno. Vo vzduchu pri centrovaných loptách je trochu neistý, ale ináč sa v PL uviedol skvele

Reagovat
NuFc23

Praveze ja by som povedal, ze pri centrovanych loptach z neho ide vacsia istota, ako z polky brankrov v PL

Reagovat
wishmaster

No neviem, cez víkend dostal proti Watfordu veľmi lacný druhý gól, kedy podbehol centrovanú loptu. V iných zápasoch som si u neho všimol nerozhodnosť, zastavil sa v polovici pohybu po centrovanej lopte a podobne. Ale tak zrejme máš straky nasledované lepšie, to je len môj pocit z jeho doterajšieho pôsobenia

Reagovat
NuFc23

Co sa tyka druheho golu, tak v tom mas pravdu, netvrdim, ze je 100%tny, len sa musi este uplne aklimatizovat na hru v PL. Kazdopadne hru nohou ma lepsiu, ako polka hracov v time

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodu si myslím že sparta muže docela snížit tu díru kterou udělal ital Dubravka Stancu a ten Pavcic ... ty budou mít dobrou cenu :)

Reagovat
smazaný uživatel

a musím tedy ještě přidat i když trochu mimo fakt bych spartu v pohárech rád viděl .. ne za ty výkony ... to je jasný ... ale myslím že tam by se mohlo ukázat jestli ti zahraniční hrači jen nemají motivaci v těch našich zaplněných tribunách

Reagovat
7kaka7

Nedaří se hlavně venku, kde je na Spartu vetšinou vyprodáno

Reagovat
Seydou Doumbia

Kenedy asi nemá velkou šanci jet na MS co? Ted ten půlrok měl skvělý.

Reagovat
Whitemedia

nemá žádnou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

Za tie prachy, co chcu za Kenedyho, by som kupil ineho, istejsieho ofenzivneho hraca. Potencial Kenedy ma, o tom zidna, ale ta cena za neho je prehnana, kedze este nic neukazal a tiez to nema zrovnane v hlave. Dubravka je jasna volba

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to jsem Kennedymu přílíš věřil...asi jsem viděl jen jeho dobré zápasy

Reagovat
NuFc23

Nie je zly, ale mozno este precenovany

Reagovat
smazaný uživatel

má skvělý poločasy a pak poločasy, kdy je naprosto neviditelný.. pokud ustálí výkony, tak bude super, ale jestli ne, tak na lepší klub nemá

Reagovat
smazaný uživatel

I přesto, že hrál fakt dobře, tak bych ho taky nebral.

Reagovat
Kluivert9

Ze sestupujících půjde dobře vybrat náhrada.

Reagovat
Kang & Kodos

Pět mega je super obchod po obě dvě strany.

Reagovat
cristiano.K.

jednička v týmu PL by měla stát minimálně dvojnásobek.

Reagovat
hefy

Jsme holt levnej kraj, kdyby šel z Chorvatska, tak jde za trojnásobek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nešel by za trojnásobek. Ani za dvojnásobek. Nezáleží odkud ten hráč je. Ale jakou má kvalitu, talent a jaký má věk. V Chorvatsku dokáží vychovat skvělé mladé talentované hráče. A za to dostávají hodně peněz. V Čechách takovéto hráče nevychováváme. Jen si vem za kolik přestoupil Rosický. Takže o místě to není ale o materiálu.

Reagovat
hefy

Rosa šel zhruba za 8M, Modrič za 17M, Kovačič za 15M, Pjaca za 23M, i posranej Čorluka nebo Kalinič šli kolem 8-10M. Já vim, mužeš namítnat jinou dobu, ale stejně jde o to, že Chorvati se v obchodování neskutečně zlepšili, zatímco my teda ne, protože ani Dočkal nebyl pořádně vyždímanej na Číňanech, který se teda zdímat nechaj (stál podle TM jen 3,5M)

Reagovat
Parker155

blbosti... Rosa sel za 15M a Dockal za 8M

Reagovat
hefy

Ok, šel za 13, nevim, kde jsem našel těch 8. Ale i tak šli Modrič, Kovačič, Pjaca za víc... trh se vyvinul, Chorvati to pochopili, my ne.

Reagovat
r.mrazik

je otazka ohledne kvality tech hracu,ale je recht,ze obecne jsme levny kraj pro nakupy kopacek

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci ti do toho kecat, ale Rosický byl tenkrát nejdražší přestup v historii Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt stal v prepoctu okolo pul miliardy na nase..A to jeste posledni noc pred prestupem do Borussie tu jejich nabidku za Tomase jeste navysil Bayern, ale uz z toho seslo. takze by byl jeste drazsi

Reagovat
hefy

To je přece jedno. Nechápete sdělení. Chorvati se chytli vývoje trhu, nejsou levnej kraj, my jsme to nechytli, jsme levnej kraj.

Reagovat
kilobyte

To není o tom, že si místo 5 mega řekneš o 10. To kupující klub podává nabídky. A v český lize prostě nejsou takoví hráči za které by byl někdo ochoten ty peníze dát.

Reagovat
hefy

Kupující ale vždycky podá co možná nejnižší nabídku. Každopádně o nabídce lze diskutovat, protože pokud jí podali, tak tim projevili zájem, a jak moc je velkej, po té může zkoumat prodávající. A v tomhle šponování jsou Chorvati lepší. Dúbravka je schopnej dělat jedničku v PL týmu, navíc jí dělá nadprůměrně.. jak může říct, že tu nejsou takový hráči, když samotnej Dúbravka ukazuje, že jsou. Tahle přestupní částka v téhle době je podprůměr a pro Castle krásnej steal.

Reagovat
kilobyte

Tak za 1. gólmani jsou prostě levnější a za 2. koukni se na ostatní týmy PL za kolik mají gólmana.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Ty tam hore menuješ Modriča, Kovačiča, Pjacu...takí hráči v českej lige už dlho nebol ia nie sú. Nie je velm iza čo pýtať. Navyše netýka sa to chorvátska ako celku ale Dinamo, Hajduk a aktuálne aj Rieka majú povesť dobrého predávajúceho. To v Česku nemá nikto, pretože žiadny klub u vás nevychováva europskych hráčov a ani neskupuje mladé talenty

Reagovat
Uwe háže buly

Rosa šel v přepočtu na dnešní eura asi za 20.

Reagovat
hefy

To je strašně irelevantní informace. Borci před sto lety asi šli v přepočtu na dnešní peníze taky za jiný částky.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, neni. Ten obchod byl ten rok vedenej jako jeden z nejvetsich v danym okne, ne-li nejvetsi. A mam dojem, ze i tehdy byl trh podobne zdeformovanej jak je dnes (mozna to bylo pred krachem Kircha). I Franta Vomacka z pred sto lety by neprestupoval za 10k, ale za 20K jak velkej transfer to tehdy byl. Takhle smest ze stolu to nejde

Reagovat
Uwe háže buly

Tak šlo mi o přepočet z korun na eura, šel za 25 mega německých marek aka půl miliardy.

Reagovat
Kluivert9

Spíš za 40.

Reagovat
salami

S tím nesouhlasím, chorvatský golmani za větší pálky rozhodně nechodej, golmani jsou obecně levnější a za 29 letyho vetsima soutezema nevyzkousenyho golmana je to prostě adekvátní částka, povedl se mu tenhle půlrok v PL, myslím si, že můžou bejt spokojený fakt úplně všechny strany. Jinak, to že technický vybaveny Chorvati, který jsou v práci s balónem o 3 třídy vejs než naší hráči, stojej víc, je prostě jasný, možná Chorvati umej prodávat o trošku líp, ale netvarme se, že je to rozdíl 5 nebo 10 milionů eur, takovej rozdíl dělá hlavně ta individuální kvalita. Navíc Plzeň teď měla 10M nabídku za Krmencika, pro odchody Čechů do zahraničí je to dost možná vybornej výsledek, jestli by tam předváděl to co v Plzni na jaře, tak by rozhodně nezlepsil vyjednávací pozici ceskejch klubu při prodeji.

Reagovat
YNWA__MSN

Newcastel hrající v premier league nemá 20 milionu liber

Reagovat
NuFc23

Ale ma, aj viac, len majitel klubu nechce pustit ani libru, lebo je to tucne londynske prasa, ktore sedi na peniazoch a chce na klube len zarabat bez investicie

Reagovat
YNWA__MSN

dík za odpoved btw Newcastel bych chtel zase brzo videt v poharech....tak good luck

Reagovat
NuFc23

To aj ja, len neviem ci to bude tak skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě závisí jen na tom, jestli Ashly klub prodá nebo ne. Jestli ne, tak jsme v prdeli na dalších 10 let..

Reagovat
NuFc23

Dufam, ze klub preda, lebo ako pises na lepsie zajtrajsky mozme zbudnut

Reagovat
skat

Vy si prostě nevážíte, toho co máte..... Karla na vás holoto

Reagovat
Chlupatá máma

Ashley je takovej anglickej Karl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jste nebyli dvakrát v druhý lize kvůli Karlově držgrešlení

Reagovat
salami

Nehledě na to, že k tomu nebylo daleko ani letos.

Reagovat
kissak

Newcastle má daleko na víc, je to plně soběstačnej klub i díky obrovské podpoře fans, kteří pravidelně vyprodávají každý domácí zápas. Našemu majiteli je fotbal u prdele, je to tvrdej obchodník a ke klubu i tak přistupuje levný nákup/drahý prodej.

Co se Kennedyho je 20m za něj prostě moc. Kvalitu rozhodně má, ale zdá se mi že mu narostl nosánek hodně nahoru a od zápasu se Saints už nehraje to co od svého příchodu k nám.

Reagovat
salami

Je to mladej hráč, trenér ho chce a má potenciál na zpenezeni, ale 20 za něj Ashley stopro nedá, takovejch 13-14 by mělo smysl, když se za rok nebo 2 bude dát zpeněžit za 25-30, když to nevyjde, tak se se ztrátou streli jinam, ale s ne moc velkou ztrátou. Já osobně bych určitě přes 15 taky nešel, má potenciál bejt porblemovej a výkony ještě taky docela kolisaj, ale líbí se mi i jeho využití na beku a rád bych ho v tymu měl.

Reagovat
VojtovaChelsea

Kenedy at zustane a rozehraje se na hostovaní

Reagovat
j_mrazik

Hmmm, za stejný peníze jako Dúbravka chodili v krizi hráči do Turecka a ne v době nejvyšších přestupních částek do nejbohatší ligy světa. Škoda, že z toho nevytřískali víc.

Reagovat
Parker155

Tak uz za hostovani dostali 2M eur a vzhledem k tomu, ze mu je 29 a byl ve Sparte pul roku, tak je to vice nez dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
skat

Navíc k vám šel zadara po skončení smlouvy, takže se s náma ani nemusíte dělit....

Reagovat
kilobyte

Tak zase je to gólman a ty chodí za menší částky.

Reagovat
Mercury

Kenedy Chihuri?

Reagovat
smazaný uživatel

To byl hráč panečku !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele