Benítez bude řešit budoucnost, prioritou je setrvání v Newcastlu

30.03.2019, 10:37
Aktuality
Rafael Benítez v polovině dubna oslaví své již 59. narozeniny a jedním z dárků by mohl být i nový kontrakt v Newcastlu United. Španělský manažer má v anglickém celku smlouvu jen do konce června a ve hře je prodloužení spolupráce, to pro samotného kouče představuje prioritu...

Benítez přišel do Newcastlu v březnu 2016 a tým tehdy pozvedl, přesto se mu nepovedlo ho udržet v Premier League. Za sestup se Straky svým fanouškům rychle revanšovaly okamžitým návratem mezi elitu, loni skončily desáté a zachránit by se měly rovněž letos. Aktuálně jsou na třináctém místě, na pozice znamenající sestup mají k dobru sedm bodů.

"Mojí prioritou je pokračovat v jednáních s Newcastlem," nastínil španělský kormidelník své další plány.

"O ničem jiném nepřemýšlím. Jestli už začala jednání? Několikrát jsem byl v kontaktu s předsedou, ale je stále příliš brzy. Je třeba koncentrovat se na zápasy, které před sebou ještě máme," dodal.

Benítez v minulosti získal dva španělské tituly s Valencií, s níž opanoval rovněž Pohár UEFA a otevřel si tak dveře k angažmá v Liverpoolu. Následně vedl rovněž Inter Milán, Chelsea a Neapol, druhou polovinu roku 2015 strávil u kormidla Realu Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (40)

Přidat komentář
TheTopFootbaler

Do we trust in Rafa?

Reagovat
Beči

Pro Newcastle momentálně ideální manažer. Na boj o poháry prostě momentálně nemají dostatečnou kvalitu a Rafa s nimi hraje na jejich možnosti dobře.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nejlepší manažer v Anglii

Reagovat
Člen_zlořádu

And that’s a fact

Reagovat
smazaný uživatel

Sure

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda spíše trenér, dobře

Reagovat
Busby babes

porad

Reagovat
Azazelo RD

*v Anglii?

Reagovat
Busby babes

ano.

Rafa je bezesporu kvalitni a uspesnej trener/manager. Ale nejlepsi? Ano, odvadi v Newcastlu kvalitni praci za podminek, ktere tam ma. Ale podle meho treba srovnatelne dobrou praci odvadi Gracia ve Watfordu nebo Santo ve Wolves.

Kdyz byl v Poolu byl lepsi Ferguson a casto i Wenger.

Reagovat
Azazelo RD

Já to myslel jinak. Že vlastně z těch slov u něho platí jen spojení "v Anglii" a to už nevyvolá smích.

Reagovat
Kixi Syhimour

Co má za srovnatelnou práci se Santem?

Reagovat
Busby babes

mysleno ze oba drzi sve kluby vyse nez by se cekalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Graciova cela praca je ze necha chlastat fostera a dovoli mu robit si co chce a on mu za to v zapase vychyta nemozne. Santo sa zas musi naucit ako hrat aj proti inym nez proti top timom pretoze stratit vsetky tie zapasy proti vypadavajucim je fail

Reagovat
Busby babes

jo no, delaj to tak blbe az jsou v tabulce docela nahore.

Reagovat
Whitemedia

je Sarri

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Football.London writers:

His CV speaks for itself and after delivering trophies at Valencia, Liverpool, Chelsea, Napoli and Newcastle he is now delivering minor miracles on a shoestring budget for the Magpies.

Tyrone Marshall (MEN senior football writer):

Has kept Newcastle in the Premier League despite Mike Ashley’s woeful ownership and a squad that looks like it should be in the Championship. Achieved success at Liverpool and Chelsea in the Premier League as well.

David Prentice (Liverpool Echo sports editor):

No-one on Merseyside needs reminding of his tactical genius and his ability to produce a team greater than the sum of its parts.

(He won the Champions League with a squad containing Djimi Traore, Josemi and Tony Le Tallec!).

He has kept the basket case of the club which is Newcastle in the Premier League, on a shoestring.

Still one of Europe’s top coaches.

Mark Douglas (Newcastle United Editor for Chronicle Live):

Is there a manager doing more with less? Benitez’s NUFC had a horrific start but are now flying and it’s all down to his skilful management and supreme tactical nous. Surely safe now.

Mel Booth (Huddersfield Town Editor for Examiner Live):

Considering all the off-field distractions at Newcastle United, he has done a remarkable job and looks like keeping them up once again. His career coaching record speaks for itself and always conducts himself with dignity.

Alex Dicken (Birmingham Live football writer):

Similarly to Nuno, Benitez is getting the most out of his group of players. Benitez’s job has been made incredibly tough by owner Mike Ashley, yet he continues to lead Newcastle to better-than-expected finishes.

Reagovat
kissak

česky prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Čo si...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
cr7sux

Co za tím vlastně je, když podporu od vedení při nákupech má takovou jakou má?

Reagovat
NuFc23

Majitel je problem

Reagovat
cr7sux

No jasný, já se spíš ptám na to, co tam rafu drží

Reagovat
Mimalu

Tak finančně to špatné nebude a po těch jeho posledních angažmá se o něj lepší kluby prát stejně moc nebudou

Reagovat
Pride

Ale zase tímhle angažmá dokazuje, že je to pořád hodně kvalitní manažer.

Reagovat
Mimalu

To sice ano, ale zase tolik vyloženě lepších adres než Newcastle na fotbalové mapě nenajdeš. Pro ty úplně top kluby se obávám, že Rafa atraktivní není, možná kdyby byl mladší, tak za pár let se trend vrátí k těmhle spíše pragmatickým trenérům, ale v současnosti poptávka směřuje trochu někam jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

kam poptávka podle Tebe směřuje teď?

Reagovat
Mimalu

atraktivní fotbal, soustředit se na svůj styl a vnutit ho soupeři

Reagovat
Ross Geller

Ženská.

Reagovat
smazaný uživatel

Drží ho tam tři věci .....

1. Fanoušci - Newcastle a Liverpool maji nejlepší fanoušky v Anglii a obzvlášť v Newcastlu mu fanoušci pořád dokazují ze ho mají rádi.

2. Nemá to daleko domů a už několikrát říkal ze chce trávit víc času s rodinou.

3. Jeho dcery - oni sami ho podporují a říkají mu aby v Newcastlu zůstal. Vidí ze ho fans milují a která dcera by nechtěla aby byl jejich otec oblíbený a spokojeny.

Jediný problém pro Rafu je majitel,ale snad i ten už pochopil ze když ho neudrží,tak Ashleyho lidi z Newcastlu ulincujou k smrti.

Reagovat
Beros

Prosím, zůstaňte... S námi, pro nás...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pride

Jinak proč je Elliot až čtvrtý gólman? V minulých sezónách zaskakoval vždycky dost dobře a i když nevím jak na tom momentálně je, tak mi přijde kvalitnější než Darlow.

Reagovat
smazaný uživatel

Lack of injuries has been the case at Newcastle for the last three seasons, and Rafa has most of his squad to choose from in each game.

What was a mystery to previous managers was clear to Rafa, and he had the old 3G technology training pitches replaced with 4G technology in the summer of 2016.

4G surfaces are defined as artificial grass, like 3G, but without the need for rubber crumbing and the surface is much easier to play on with a more cushioning effect: less stress on the body.

Rafa also brought in two coaches especially to deal with preventing injuries and helping players recover more quickly once injuries were picked up.

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
kissak

česky prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi trener Real Madrid, podle nekteri...

Reagovat
John Obi Mikel

Borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele