Benfica na neurčito přišla o dnes operovaného kanonýra Jonase

11.08.2016, 22:13
Aktuality
S výrazně obměněnou ofenzivní vozbou vkročí do nové sezony lisabonská Benfica. Nico Gaitán začátkem přestupového okna zamířil do Atlétika Madrid a nyní Orli na neurčitou dobu přišli také o dalšího tahouna: naposledy 32gólový Jonas musel pod nůž a minimálně začátek ročníku vynechá...

Brazilský kanonýr se v uplynulé sezoně ve všech soutěžích prosadil celkem 36krát a Benfiku nyní dostává do zcela ojedinělé situace - minule v lize nezmeškal jediné kolo.

Za poslední dva roky nicméně Orli bez Jonase nikdy neprohráli, ztratili jen jednou a porazili i Porto; tehdy se 14. prosince 2014 jednalo také o poslední útočníkovu absenci.

Dvaatřicetiletý ostrostřelec se tentokrát zranil během utkání superpoháru s Bragou, kdy vsítil svou 68. branku v červeném dresu. O Jogo nyní hovoří o úrazu dolní části pravé nohy, Record poraněnou oblast specifikuje na kotník.

Přesná délka Jonasovy absence prozatím známa není, jeho účast v prvním kole je však vinou dnešní operace stoprocentně vyloučena. Benfica ligový ročník otevírá v sobotu v Tondele a první opravdu těžký test ji čeká 18. září doma s Bragou.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt, record.xl.pt

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V minulé sezóně skoro stejný počet ligových gólů než Ronaldo parádní střelec

Reagovat
smazaný uživatel

Je to taaaaaaaaaaaaam Krpáleeeeeek

Reagovat
fantomas

Boha jeho, to s těma hrama musíte spamovat pod naprosto každym novym článkem?

Reagovat
smazaný uživatel

Máte se přizpůsobit, očekávám článek o Krpálkovi.

Reagovat
fantomas

Možná až se dá na pořádnej sport...

Reagovat
smazaný uživatel

Ouuuuuuuuuuuuuu

Reagovat
fantomas

Tohle hromadny predstirani, jak nas silene bavi sport, kde zrovna vyletel Cech, me fakt bavi. Biatlon byl to samy.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě dostaneš spoustu dalších lajků od Slováků.

Reagovat
fenixLFC

ked ma pravdu tak ano

Reagovat
Riviera Kid

Jaký předstírání proboha? Prostě tam je náš teď olympijský vítěz, tak to logicky pritahuje pozornost. To ale nemění nic na tom, ze to není sport pro masy.

Reagovat
fantomas

Ale stejne to ty masy budou najednou sledovat. Tomuhle stadovymu fandemi nerozumim prave.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo to sledovat nebude, vyhral, je hrdina a tim to konci. se podivej, kdyz vyhrala emmons nebo kostelecky, stejne strlebu porad nikdo nesleduje, fandilo se jim a jsou pro nas (pro nektere) osobnosti, ale nikdo ten jejich sport nesleduje pravidelne...

Reagovat
fantomas

Ale tak to je dalsi vec. Ja si ale stejne tak nedovesu predstavit, ze si na hodinu sednu k sachovy bitve jen proto, ze tam mame prvotridniho borce. Nehlede na to, ze konkretne u biatlonu se nam tu razem vyrojilo i plno odborniku na slovo vzatych, a to je uz uplny zlo.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim biatlonem me hlavne mrzi, ze tim utrpeli ostatni sporty jako bezecke lyzovani neb skoky (treba koudelka pedvadi vyborine vykony a pomalu po nem nestekne pes) a jinak k tomu zacatku nechapu, jak to muzes nechapat, to je na olympiadach prave to nejlepsi, ale tak kazdeho vec....

Reagovat
fantomas

Dovedu si představit lepší věci než ztrácet čas se sportem, kterej mě sám o sobě nebaví, ale holt asi nebudu ten správnej patriot na tohleto.

Reagovat
Riviera Kid

A co takhle na to nahlížet tak, že to není stadove fandění, ale pouze přání českému sportovci? Navíc Lukáš působí fakt sympaticky.

Reagovat
fantomas

Tak potom snad staci si rano precist zpravu a bejt rad ne? Nebo si na FB napsat status. Ale sledovat a silene komentovat zapasy v judu? Pfff

Reagovat
Azazelo RD

Za prvé: Je to atraktivní na sledování (přeci jen je to krátké). Za druhé :Je to úplně normální, že když jsou jednou za čtyři roky olympijské hry, tak se fandí českým sportovcům a sledují se i sporty, které normálně nemají takovou sledovanost, což tedy dost ovlivňuje jejich vysílanost v TV. Za třetí: Není nic špatného na tom ocenit úspěch českého sportovce. Za čtvrté: Wenger opravdu nikoho nekoupí a zase nevyhrajete ligu.

Reagovat
Kily

na někoho, kdo u preview nebo souhrnu slovenské ligy napíše jednoduché, nicneříkající a trapné "stačila expreska" jsi se celkem rozepsal

Reagovat
Azazelo RD

Za páté: I Judo je o parník zajímavější než slovenská liga.

Reagovat
Kily

to je samozřejmě pravda, judo v ČT vidíme jednou do čtyř let a díky Krpálkovi minimálně jednou ročně, slovenskou ligu ani jednou

Reagovat
Azazelo RD

Ani jednou je akorát.

Reagovat
smazaný uživatel

souvislost

Reagovat
Kily

každý si z toho vezme, co potřebuje

Reagovat
Jordi Alba

A to je Judo hnus.

Reagovat
Riviera Kid

Tobě možná, mne ne.

A FB nemam

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je nějaký sport profláknutý stádovym fanděním, tak je to fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

PRávě

Reagovat
Spalovač šancí

A u nás ještě k tomu hokej, naprosto nesmyslně protkaný směšným nacionalismem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Me zas bavi tyhle tvoje hovna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Mám takový pocit, že kdybychom jako krajina byly ve fotbale marný, tak eurofotbal jako takový ani není a ty se o něj nezajímáš, nebo aspoň nezačneš v útlým věku.

Reagovat
fantomas

Ja? Ja, co jako prvni repre fandil ty francouzsky? Ja bych se docela urcite zajimal, ale jak by to mela sirsi verejnost, to netusim, je to mozny.

Reagovat
j_mrazik

Vezmi si, že kdybys byl malej, tak by byl v televizi, ale v podstatě všude okolo, sport číslo jedna třeba házená. A byli bychom v tom sakra dobrý. Já myslím, že by to přitáhlo většinu lidí a oni by si to oblíbili. Stejně jako fotbal a hokej. Máme to rádi, protože ty naše národy jsou v tom dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

V Česku je fotbal na píču už několik let i taková blbost jako hokej je tady víc oblíbená, k smíchu

Reagovat
j_mrazik

Ale v tý společnosti to je pořád na očích. Jinak proč mám pocit, že uživatele "Jsem vegan" a "Jsem nejlepší" jsou ten samej člověk. Očekávám jeho další nick "Dělám cross-fit".

Reagovat
smazaný uživatel

většinou všechny zaujmou mé oblíbené kluby než nick, ale toto je můj jediný nejlepší nick

Reagovat
smazaný uživatel

Subjektivní pohled na sporty je fakt super. Že to vůbec někoho trápí, kdo se na co dívá.

Reagovat
fantomas

To mi teda prijde jako mimoradne nestastna paralela. Vsak o judu cely ctyri roky do dalsi olympiady zas neuslysime.

Reagovat
j_mrazik

Mně šlo o to přitažení k určitýmu sportu na základě úspěchu, což mi přijde vcelku přirozený.

Reagovat
fantomas

A mně zase ne no - furt je to sakra sport, zábava pro volnej čas, zábava od slova bavit. Pokud mě ten sport nebaví, tak s tim ani stonásobnej mistr světa z mý země nehne. Já bejt krajan Phelpse, tak sem na něj třeba pyšnej jako blázen, ale abych se koukal, jak se monotónně plácá v bazénu...?

Reagovat
j_mrazik

Ale ten úspěch přitáhne aspoň tu pozornost k tomu sportu. Pak už je na každým, jestli si na tom něco najdou. Chápu biatlon, má to vcelku spád a je to napínavý. Bez ale toho humbuku okolo a pravidelného vysílání ČT bych ale ani neměl šanci to zjistit.

Reagovat
fantomas

No. Já biatlon taky chápu. To je aspon multidimenzionální sport - tam byl problém spíš s tim, že se z toho zničehonic začal dělat národní sport. Judo ale (z čistě subjektivního pohledu) prostě nepochopim. Moje teorie je, že to lidi jakože baví jen kvůli tomu Čechovi, což bych já nedokázal. Ale všechna čest těm, co judo fakt žerou bez ohledu na Krpálky.

Reagovat
fantomas

Btw taky mě sere, že se Krpálek s tim jménem radši nedal na cyklistiku

Reagovat
Azazelo RD

Tak ten biatlon je dost specifický v tom, že se na amatérské úrovni prakticky nedá dělat. I když je samozřejmě dost příbuzný s běžeckým lyžováním, které je u nás rozšířeno dost masivně. Na druhou stranu si myslím, že popularita menších sportů není jenom o tom, že se vezou na národním úspěchu, ale i v tom, že v TV právě nejsou tak často a když se na ně člověk podívá jednou za čas, tak to opravdu zajímavé je. A pak znechucení fotbalem dosahuje takové míry, že si lidi radši zapnou biatlon, ragby, cyklistiku nebo třeba i to plavání a judo, protože v těch sportech neexistují simulace a výkony na půl plynu.

Kdyby se dal Krpálek na cyklistku, tak by se svojí postavou v krpálech asi dost trpěl.

Reagovat
Spalovač šancí

Ale uslyšíme. Vždyť zprávy o MS jsou v TV naprosto pravidelně.

...

Jinak samozřejmě je to chyba ČT, že ty malé olympijské sporty moc do programu nezařazuje a místo toho nesmyslně utrácí za hokej a fotbal

Reagovat
fantomas

Ale vůbec ne chyba, naopak je dobře, že utrácí za skutečně atraktivní sporty a ne sporty, který sou jen chvíli trendy kvůli válejícim Čechum.

Reagovat
Spalovač šancí

ČT

Reagovat
Spalovač šancí

ČT jako veřejnoprávní televize, kterou musíme platit na nedobrovolné bázi, by neměla vysílat programy (a teď nemyslím jenom sport), který odvysílají komerční televize, nýbrž by se měla více věnovat právě tomu "veřejnu", tj. minoritním tématům. Bohužel to tak není, takže peníze lítají vzduchem za zbytečné přeplácecí závody za fotbalové šampionáty, poháry, ligu, to samé hokej. Dále nám vyrábí mýdlové opery, za těžké prachy zábavné show typu StarDance, atd.

Reagovat
fantomas

Nj, tak tenhle pohled beru. Na druhou stranu těch sportovních kanálů tolik nebejvalo, takže třeba se ještě přeorientujou časem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to mám přesně opačný názor. Jako veřejnoprávní televize by měla sloužit co největší části veřejnosti, tj. obsáhnout nejpopulárnější sporty (pořady,...).

PS "zábavné show typu StarDance" se mi příčí, ale zřejmě jsou populární, takže proč ne...

Reagovat
fantomas

Zrovna StarDance je jedna z těch vkusnějších zábav teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem vidlák, mně to přijde hrozný abych pravdu řekl, tak mi přijde hrozná naprostá většina vysílání a to na všech stanicích. Ale TV mám připojenou už jen ke kompu a tak mě to asi moc netrápí.

Reagovat
Spalovač šancí

Nechci, aby to vyznělo nějak povýšeně. Ale pokud má něco obsáhnout co největší záběr diváků, nutně to musí sklouznout ke kýči. Je to v podstatě stejný problém jako s voličem mediánem

Reagovat
Spalovač šancí

Tak třeba já se vždycky na judo na olympiáda těším (zejména na nižší váhové kategorie, protože je to bomba sport). To stejné jsem měl kdysi s biatlonem. Bohužel od doby, co se z toho stalo národní šílenství, tak vždycky když někdo (kromě kámošů, u kterých vím, že sport žerou od mala) začne debatu o závodu, tak říkám, že se na biatlon nedivám.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to přijde debilní zase rozebírat proč se někdo na ten sport dívá. Když to toho člověka baví. Já teď na ty ne tak populární sporty koukám i kvůli sázení. Nikdo tomu moc nerozumí z bookmakerů mi přijde a na Krpálka to tam lítalo opravdu suprově, ale to bylo že to tam všichni sázeli Jinak spousta sportů mě prostě baví na OH ale pak nemám tendenci je vyhledávat nějak víc (a to nejen kvůli českým sportovcům).

Reagovat
Spalovač šancí

Lukostřelbu a badminton by klidně mohli dávat častěji. To stejné ping pong (i když ten občas v TV jde).

Reagovat
smazaný uživatel

Lukostřelba mě baví. Ale stolní tenis je teda pro mě urputná nuda a badminton jen o trochu menší nuda, tam i kdybychom měli někoho na top úrovni tak to asi nebudu dobrovolně sledvat. Ale každej to vidí jinak.

Reagovat
fabec1222

Tak hlavně na takové sporty jako judo či gymnastika jsme experti , easy yudo, tanaki, šido....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

chapes, je mimo môjho chapania ked niekto niekomu fandi len preto lebo je z rovnakej krajiny

Reagovat
fantomas

A neprožili ste si náhodou vy něco podobnýho se Saganem?

Reagovat
fenixLFC

, je mimo môjho chapania ked niekto niekomu fandi len preto lebo je z rovnakej krajiny -je mi jedno ci cehc slovak alebo kto, u vsetkych je to na

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomas je taky Slovák?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máš krámy nebo co ?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

A debaty real vs barca, messi vs ronaldo, pogba a man utd, oblomov a jeho blemty, to te bavi?

Reagovat
ADM

Messi

Reagovat
fantomas

Nn

Reagovat
smazaný uživatel

POGBACK!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je kretén.

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
fabec1222

ZEMI50

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele