Bělous se opřel do Blochina, chtěl Zemana

19.08.2008, 23:57
Aktuality
Zaujalo nás
Bývalý generální ředitel FK Moskva Jurij Bělous v rozhovoru pro Sportweek řekl, že neměl žádný podíl na odvolání populárního trenéra Leonida Sluckého. Za odchodem Sluckého a příchodem ukrajinského kormidelníka Olega Blochina prý stál vlastník klubu Michail Prochorov.

Čtvrtým místem zakončil FK Moskva sezónu 2007. Pro ambiciózní moskevský klub to bylo nejlepší umístění v krátké historii. Trenér Leonid Sluckij přesto na lavičce po dvou letech skončil. Předsezónní cíle granátově-červených totiž mluvily o medailovém umístění.

Podle zdrojů uvnitř klubu ale bylo o odvolání Leonida Sluckého rozhodnuto již před koncem tohoto ročníku, bez ohledu na konečné umístění. Údajně o tom rozhodl právě tehdejší generální ředitel Jurij Bělous. "V roce 2007 jsem neměl jedinou šanci Leonida ubránit, jak jsem to udělal o sezónu dříve," prohlásil Bělous v rozhovoru pro časopis Sportweek.

"Dokonce jsem volal Mutkovi (prezident ruské fotbalové federace, pozn.redakce) den před zasedáním správní rady, aby mi pomohl bránit Leonida Viktoroviče," dodal Bělous.

Uchazečů na uvolněné trenérské misto bylo podle Bělouse nespočet. "Po jeho odvolání byl kandidátem číslo jedna Oleg Protasov. Již dříve se svou ženou přijel do Moskvy. Pak se vydal do Dněpropetrovsku rozloučit se s prezidentem Dněpru. Ale krátce poté mi zavolal a oznámil, že nebyl uvolněn. Začal jsem proto jednat s Rachimovem a Krasnožanem. Rašid přijal nabídku Lokomotivu a Krasnožan mi řekl, že nemůže opustit svůj Spartak, protože se narodil i vyrostl v Nalčiku."

Bělous měl v hledáčku i zahraniční trenéry, zaujal ho především český lodivod Zdeněk Zeman. "Následně kandidovali ještě Vialli, Zaccheroni a Daum. Spojil jsem s nimi přes jejich agenty. Přímo já nebo moji zástupci se sešli také s dalšími kandidáty – Tardelli, Cuper, Baresi, Zeman, Michajličenko a Blochin. Jeden člověk od nás měl v Itálii schůzku s prvními třemi. Nejzajímavějších ze všech se mi zdál Zdeněk Zeman. Dokonce mluvil rusky. Byl ochoten přijít. Prochorov, jakožto předseda správní rady, zvolil Blochina. Označil ho za železného a charismatického muže."

Jurij Bělous se v rozhovoru nezapomněl opřít do nynějšího trenéra FK Moskva Olega Blochina. "Oleg Vladimirovič je přeborníkem ve výmluvách, ale každý člověk by měl hledat chybu u sebe." Ještě před půlrokem přitom o Blochinovi mluvil zcela odlišným tónem. "Je potěšením pracovat s trenérem, který nezná jiný výsledek, než vítězství," prohlásil a nevyhýbal se ani srovnání Blochina s veleúspěšným ukrajinským trenérem Lobanovským.

Pod vedením rázného Ukrajince Olega Blochina jsou fotbalisté FK Moskva v tabulce až desátí. Přísný trenér příliš nesází na zahraniční fotbalisty, což bylo v minulých sezónách doménou klubu. Třeba nadějný útočník Maxi Lopéz se zkušenostmi z katalánské FC Barcelony většinu času stráví na lavičce náhradníků. S podobným osudem se museli smířit i další Argentinci. Bývalý trenér "měšťanů" Leonid Sluckij si mezitím našel angažmá v Křídlech Sovětů Samara. Ve svém novém působišti je po osmnácti odehraných kolech, narozdíl od FK Moskva, znatelně blíže evropských pohárům...

Autor: David Kubáň / Sports.ru

Komentáře (11)

Přidat komentář
Shevchenko

Konečně pořádná anketa. spanhel Jinak hlasuji pro Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vypadalo na slušný debakl. Zatím jsme dva.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Logan

taky jsem docetl zajimave

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mel byt NK, ale nevadi...

Reagovat
herbage

Poslední řádku jsem nečetl.

Reagovat
Shevchenko

Přišel si o to nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

docetl sem

Reagovat
smazaný uživatel

.... pro me je zahadou jak muzstvo s tak pomerne kvalitnim kadrem muze mit tak desny vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

pekna anketa...jinak nechapu Maxiho byl to strasnej talent...stejne mozna dopadne Kalouda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele