Bellarabi pokračuje v Leverkusenu, prodloužil do léta 2023

14.08.2020, 10:00
Aktuality
Zadní řady soupeřů Leverkusenu by měl rovněž v dalších sezonách trápit Karim Bellarabi. Už třicetiletý křídelník měl v německém klubu smlouvu na poslední rok, obě strany ale měly zájem na prodloužení spolupráce a výsledkem je kontrakt platný do června 2023...

Bellarabi o nové smlouvě jednal už čtyři měsíce a před týdnem se obě strany výrazně přiblížily ke konečné dohodě. Nyní se povedlo doladit poslední detaily a došlo i na podpis.

"Prodloužení smlouvy s Karimem pro nás bylo velmi důležité. Moc nás těší, že to vyšlo," raduje se někdejší záložník a nyní sportovní ředitel klubu Simon Rolfes.

Bellarabi přišel do Leverkusenu v roce 2011 z Braunschweigu, kam si o dvě sezony později odskočil na hostování, jinak je Bayeru věrný a je druhým nejdéle sloužícím hráčem v kabině. Před ním je v tomto ohledu pouze kapitán Lars Bender.

Bellarabi má na svém kontě i jedenáct startů za německou reprezentaci a hned dvakrát se gólově zapsal do bundesligové historie. V roce 2014 rozvlnil síť Dortmundu už po devíti vteřinách a zaznamenal nejrychlejší branku soutěže, o tři roky později pak měl na svědomí jubilejní 50 000. zásah 1. Bundesligy.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Werkrider

Ale jó dobrý. Napravo je to sázka na jistotu. Mně se nejvíc líbí ne v útoku ale na kraji středu u 3-4-3

Reagovat
Rudnevs

Síce už nie je úplne prvá voľba, ale ako alternatíva má zrejme stále čo ponúknuť. Mal som ale aj tak pocit, že z kariéry mohol vyťažiť aj viac, škoda, že postupom času tak trošku upadol do zabudnutia. Stále však určite dopadol oveľa lepšie než jeho leverkusenský “predchodca” Sidney Sam.

PS; Prečo občas píšeš česky a občas slovensky? Či to sa mi len zdá?

Reagovat
Werkrider

Sidney Sam bol predchodca Adama Traorého, vedel ... rýchle behať.

(Adamu aj Sidneyho mám rád.)

Nezdá sa Ti to, mám obe občianstva, žijem už cez 10 rokov v Prahe, ale vyrastal som v Poprade. Neviem poriadne ani jeden z jazykov takže medzi nimi skáčem bez rozdielu jak príde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele