BELGIE: HRÁČI PŘIZNALI ÚPLATKY!

16.02.2006, 15:56
Aktuality
Skandál v nejvyšší belgické soutěži není jen televizní "kachnou", ale vážným problémem. Dva hráči z týmu Lierse SK přiznali, že od sázkařského gangu vzali peníze.

Policejním výslechem si prošli tři hráči z týmu Lierse, gólman Cliff Mardulier, trenér brankářů a příležitostný třetí gólman Patrick Deman a obránce Laurent Fassotte. První dva přijetí úplatku přiznali, třetí uvedl, že byl osloven, ale úplatek odmítl.

Podle informací belgického tisku byly v minulé sezóně ovlivněny čtyři zápasy Lierse, všechny tým prohrál a na všechny údajně byly přes internet podány velmi vysoké sázky. V pozadí celého skandálu by měla stát čínská mafie. V jejím čele je podle médií obchodník Ye Zheyun, který je však poslední dobou nezvěstný.

Skandál rozjela vlámská televize VRT, která informace o úplatcích přinesla začátkem února. Oficiální vyšetřování zatím žádné výsledky nepřineslo, belgický svaz však už má o případných trestech jasno - zapletené kluby je připraven vyloučit z ligy. V množství ovlivněných zápasů měl figurovat i tým La Louviere.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

toto ako fakt nemam rad to len kazi futbal

Reagovat
HOST*

Dosli ti ty ryby?Kaprici pripluli

Reagovat
ronaldinho_10

Jasný v pohodě! U nás v Belgii to je stejný jak v ČR, vždyť to víš, že s municí nebyl nikdy problém..... Třicetník za X a pedesátník, kdybychom náhodou vyhráli!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele