Belgický záložník Witsel skončil po 15 letech v reprezentaci

12.05.2023, 21:19
Aktuality

Belgický fotbalista Axel Witsel ukončil po více než 15 letech reprezentační kariéru. Za národní tým odehrál čtyřiatřicetiletý záložník 130 zápasů, což jej řadí na druhé místo za obránce Jana Vertonghena. Skóroval dvanáctkrát, na mistrovství světa 2018 v Rusku přispěl k bronzu. Rozhodnutí dnes oznámil na instagramu.

"Po pečlivém zvážení jsem se s velkými emocemi rozhodl ukončit reprezentační kariéru," napsal Witsel. "Nyní je důležité, abych věnoval více času rodině a soustředil se na svůj klub," zdůvodnil rozhodnutí záložník Atlética Madrid.

Witsel za "Rudé ďábly" poprvé nastoupil v březnu 2008. Zúčastnil se tří světových a dvou evropských šampionátů, na loňském MS v Kataru byl při překvapivém vyřazení Belgie v základní skupině členem základní sestavy.

Bývalý hráč Benfiky, Zenitu Petrohrad či Dortmundu je třetím belgickým hráčem, který se po turnaji v Kataru rozhodl v reprezentaci skončit. Před Witselem tak učinili útočník Eden Hazard a obránce Toby Alderweireld.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele