Belgické šachy

19.07.2002, 00:03
Aktuality
V Belgii za normálních okolností, podobně jako u nás, po každé sezóně dva nejhorší týmy první ligy sestoupí a dva nejlepší z druhé ligy postoupí. Letos je tomu kvůli finančním problémům některých klubů jinak.

Finanční krize postihla hlavně RWD Molenbeek, loni desátý tým prvoligové tabulky. I když se nejvyšší představitelé klubu hodně snažili, nakonec u soudu neuspěli, klubu byla kvůli dluhům odebrána profesionální licence a byl přeřazen do třetí ligy. Logicky by Molenbeek měl nahradit předposlední tým loňské tabulky, kterým byl Eendracht Aalst. Ten ale stihl podobný osud, kvůli finančním problémům byl přeřazen do třetí ligy.

V nejvyšší belgické soutěži se tak udržel Beveren, přestože loni skončil beznadějně poslední. Nováčky první ligy se staly týmy KV Mechelen, který loni druhou ligu vyhrál, a RAEC Mons. Mons sice skončil ve druhé lize až třetí, postoupil ale díky tomu, že se druhý tým v loňském pořadí, Ingelmünster, postupu zřekl.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele