Bayern vyřešil otázku trenéra, z Lipska přijde Nagelsmann

27.04.2021, 10:56
Aktuality
Klidnější závěr sezony letos čeká Bayern Mnichov. Bavorský klub vypadl z pohárových soutěží a stvrzení zisku dalšího mistrovského titulu je podle všeho jen otázkou několika dní, vedení tak mělo čas na plánování a dohodlo příchod nového trenéra. Tím se stane Julian Nagelsmann...

Stále teprve třiatřicetiletý kouč si jméno udělal v Hoffenheimu, aktuálně odvádí velmi dobrou práci v RB Lipsko a s Bayernem se dohodl na pětiletém kontraktu, ročně by si díky němu měl vydělat osm milionů eur. Informace už včera přinesla německá média a dnes dopoledne bylo vše oficiálně potvrzeno, Lipsko dostane odstupné třicet milionů eur.

Nagelsmannovi své místo uvolní úspěšný Hansi Flick. Ten mužstvo převzal předloni v listopadu původně jako dočasný kouč, ale nakonec ve funkci zůstal. Loni v dubnu s ním klub prodloužil smlouvu do roku 2023. Bayern pod vedením svého někdejšího hráče zvítězil v Lize mistrů, německé lize, německém poháru i superpoháru, v evropském superpoháru a na mistrovství světa klubů. Před deseti dny ovšem Flick oznámil přání odejít a jeho další kroky by měly směřovat k německé reprezentaci.

Z Lipska do Bayernu se po sezoně bude stěhovat Dayot Upamecano, prvně jmenovaný klub navíc určitě bude hledat nového sportovního ředitele, v této funkci za dva měsíce skončí Markus Krösche.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (385)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele