Bayern se dohodl se Schalke na přestupu Neuera

01.06.2011, 19:40
Aktuality
Prakticky hotov je očekávaný přestup Manuela Neuera ze Schalke do Bayernu Mnichov. Oba kluby našly společnou řeč a dohodly se na transferu 25letého německého gólmana, který se podrobí zdravotní prohlídce a následně podepíše smlouvu hned poté, co se vrátí z reprezentačního srazu. Bayern zároveň posílil Rafinha...

"Už se moc těším na novou výzvu v Bayernu. Spousta mých spoluhráčů z reprezentace se stane mými spoluhráči i na klubové úrovni. Díky tomu nepůjdu do neznámého prostředí a určitě rychle zapadnu," prohlásil Neuer.

Neuer už před koncem sezony ohlásil úmysl opustit v létě Schalke a vedle Bayernu se dlouho spekulovalo i o Manchesteru United. V Mnichově mají pro mladého gólmana připravenou pětiletou smlouvu, od jejího podpisu Neuera neodradí ani protesty a postoj fanoušků mnichovského klubu.

Bayern má s obsazením gólmanské jedničky problémy od odchodu Olivera Kahna. Opakovaně nejdříve zklamal Michael Rensing, který z Mnichova před rokem nakonec odešel. Důležitou roli pak hrál Hans-Jörg Butt, zkušený gólman dobře zaskočil a do základní sestavy se pak vrátil i před několika týdny, když nahradil Thomase Krafta, jemuž pro druhou polovinu letošní sezony dal důvěru někdejší trenér Louis van Gaal. Butt nakonec podepsal smlouvu i na příští sezonu, v týmu naopak už nebude Kraft, ten odešel do Herthy.

Rovněž Rafinha v minulosti hrával za Schalke, před rokem pak odešel do Janova.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele