BAYERN LANAŘÍ MAKAAYE

14.05.2003, 11:40
Aktuality
Bayern Mnichov, novopečený německý mistr, projevil vážný zájem o nizozemského kanonýra Roye Makaaye. Hráč španělského klubu Deportivo La Coruňa je údajně jediným útočníkem, o kterého bude bavorský gigant v létě usilovat.

Bayern je už jistým mistrem země a stále si brousí zuby na německý double, protože zanedlouho nastoupí ve finále poháru v Berlíně proti Kaiserslauternu. Svěřencům trenéra Hitzfelda se však nepovedlo jejich letošní vystoupení v Lize mistrů, s níž se loučili už po úvodní fázi, když nestačili na ani jednoho z trojice AC Milán, Deportivo La Coruňa a Racing Lens. Velkou zásluhu na tom měl právě Makaay, který nastřílel Bayernu ve dvou zápasech čtyři branky.

Nizozemec je v současnosti nejžhavějším kandidátem na zisk Zlaté kopačky, ceny pro nejlepšího střelce Evropy. Soupeřům La Coruni na Pyrenejském poloostrově letos nasázel ve třiatřiceti zápasech už dvacet sedm gólů. V souvislosti s Bayernem Mnichov se nedávno skloňovalo i jméno Fernanda Morientese z Realu Madrid, všemu však učinil přítrž Karl-Heinz Rummenige: "Makaay je jediným útočníkem, o něhož máme v současnosti zájem. Pokud nezískáme jeho, nebudeme bojovat o Morientese ani o nikoho jiného, máme totiž dostatek mladých a kvalitních ofenzivních fotbalistů."

Augusto Cesar Lendoiro, prezident Deportiva, zatím neví, zda kanonýr bude i v příští sezóně oblékat dres týmu z Galície. Zároveň si je však vědom faktu, že v případě lukrativní nabídky bude velmi složité Makaaye udržet. Ten, pokud by skutečně přestoupil do Německa, by o místo v základní sestavě bojoval s tvrdou konkurencí tvořenou hráči jako Roque Santa Cruz, Claudio Pizzaro nebo Giovanne Elber. Posledně jmenovaný je sice už hodně dlouho v hledáčku Atletika Madrid a Betisu Sevilla, ale v posledních dnech se jednoznačně vyjádřil pro svůj další pobyt v Bayernu.

Zatím jedinými jistými posilami Bayernu pro příští sezónu jsou Martin Demichelis z argentinského River Plate a Tobias Rau (VfL Wolfsburg). Vítěz Ligy mistrů ze sezóny 2000/2001 se také zajímá o německého reprezentanta Berndta Schneidera. Jeho příchod by podle generálního manažera mnichovského klubu Uliho Hoenesse přicházel v úvahu pouze v případě sestupu Bayeru Leverkusen do druhé Bundesligy, kdy by byl Schneider umístěn na transfer listinu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele